Fler manliga bloggkändisar

2008 startade Hugo Rosas sin blogg. Det var många som började blogga i den vevan, men konkurrensen hos killarna var inte lika stor som den var hos tjejerna. Hugos blogg tog fart och han medverkade senare i Den rätte för Rosing. Nu för tiden är det mer vanligt med manliga vloggare än bloggare. En vloggare är en som bloggar fast i videoformat, istället för att skriva. De publicerar sina videos på YouTube och kallas även för YouTubers. Här kommer tre svenska manliga bloggare.

 

 

Viktor Frisk – även artist

Viktor Frisk är en stor manlig influencer. Han är född 1995 och är 25 år. Han startade blogga när han var väldigt ung och sedan dess har det gått mycket bra för honom. 2018 fick han pris som den mest inflytelserika PR-konsulten i digitala medier.

Viktor är inte bara bloggare, utan även artist. Han är ena halvan i stjärnduon Viktor och Samir. Samir blev känd när han var med i Paradise Hotel och är en vältränad svensk kändis. Tillsammans har de gjort många låtar och haft utsålda spelningar över hela Sverige. Deras första låt var Success och de har även varit med i Melodifestivalen tre gånger med låtarna Groupie, Bada nakna och Shuffla.

Viktor är öppet bisexuell, men har inte haft något förhållande med en kille. Han är bästa vän med Margaux Dietz, som bland annat har vunnit priset som årets influencer. Han har varit med i Let’s Dance, Över Atlanten, Fångarna på Fortet och en rad andra TV program.

Viktor har ADHD och har skrivit boken Min superkraft! : så har jag lärt mig älska min struliga adhd. Målet var att hjälpa andra med ADHD.

 

Samir och Viktor

 

Alex Schulman

Alex Schulman är inte direkt känd som någon bloggare nu, utan nu är han mer känd för sina krönikor, sin podcast och sina böcker. Men faktum är att han startade som bloggare under namnet Att vara Alex Schulman. Året var 2007 och bloggen var den mest lästa. Trots detta la Alex ner bloggen och sa att den hade blivit ett monster. Kort därefter började han blogga igen på 1000Apor.

Han slutade blogga 2010 och fokuserade då istället på sitt författarskap, krönikor och sin podcast. Men nu har han dock äntligen börjat blogga igen på Expressen under namnet Alex Schulman dag för dag.

 

Alex Schulman bloggare

 

Joakim Lundell – miljontals visningar

Joakim bloggar inte längre i textform, utan nu vloggar han bara. Han gör det tillsammans med Jonna, som han har barn med. Han är ett stort namn inom kändisvärlden och började sin karriär när han var med i Kungarna av Tylösand. Det var Joakim Lundell, eller Jockiboi som han kallas, som avslöjade Paows otrohet mot Hugo.

Vissa av Jocke och Jonnas vloggar på youtube har över två miljoner visningar och det är nästan en miljon prenumeranter på kanalen. De vloggar om sitt liv och prankar även varandra, ett populärt inslag i vloggen. De har även ett eget realityprogram som heter Familjen Lundell och sänds på D play. Han har släppt en del låtar som har blivit virala världen över, bland annat My Addiction med Arrhult.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *