Uncategorized

Vilket svin

Sjuk grej som hände nyss. Gick på ett ställe där det var rätt mycket folk och strax framför mig lackade en snubbe ut på en gammal gubbe. Snubben var typ i min ålder och rätt pumpad. Gubben var typ 80+ och gick stappligt och långsamt.

– Vill du ha en fucking skalle eller? Nej men gå inte sådär precis i mitt face då!

Jag hörde inte vad gubben svarade men han såg liksom ledsen och liten ut. Killen kastade onda blickar och försvann. Jag kände för gubben, man ska visa hänsyn och respekt till dom äldre, och gick fram.

– Vilken idiot… är du okej?

– *mummel*

– Va sa du, jag hörde inte riktigt

– Såna är dom, muslimjävlarna!

Gubben skakade på huvudet och gick vidare innan jag ens hann reagera. Blev så paff att jag hajade till och kom av mig. Mina sympatier för gubben försvann rätt snabbt. Kanske hade han sagt något liknade till killen innan han lackade. Eller så var båda idioter. Svårt att veta men jag fick en påminnare om att allt inte alltid är som det verkar, man vet sällan hela storyn.

Kom ihåg: det kostar inget att vara en schysst medmänniska.

Kommentarer

 1. INGEN-Samster

  Så du är en sämster? Gubben har ju RÄTT! Du fattar inte detta som bor i ett fint område omringat av svenskar som beter sig men en vecka i gubbens liv så hade du gråtit på dina bara knän och själv lackat ur. SVIN!

 2. Y

  Det var som igår. Jag satt på en uteservering och en kvinna i 30 och åldern samt hennes mor satt och pratade så högt och uttryckte sig rasistiskt och sa ”N ordet” jättehögt flera gånger under deras diskussion. De tyckte att alla nämligen skulle höra att svarta människor bör skickas hem och att dom inte är rasister men att dessa tydligen ska vara hatade och förstör deras land. Alltså ja brukar aldrig va den som inte säger ifrån men igår blev ja så jävla mållas att ja inte kunde få fram ett ord. Kändes så obehagligt också Fyfan!

 3. Zeynep

  Jag måste bara berätta, att som ”blatte” så blir man KONSTANT uttittad av rasister. Blickarna finns vardagligen, vare sig man är trevlig eller ej. Och tro mig, man ser skillnad på de blickarna från de andra blickarna. Tyvärr. Ibland hatar man sig för man råkar varaa trevlig, och hinner på något sätt uppfatta att människan inte ens vill säga hej, typ. Det finns, mer ön vad man tror.

   1. L

    Blattar försöker ta tillbaka ordet blatte precis så som mörkhyade personer kallar sig själva för n-ordet.
    /mvh själv blatte

 4. Alicia

  Ursch har varit med om det många gånger också att man inte hinner säga något i försvar för att man blir så paff och chockad..

  Brukar alltid gå runt efter en sådan händelse och tänka på allt vad man kunde ha sagt men inte gjorde!

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.