Allmänt

Vem är du??

Paula: Har äntligen (efter 6) år kommit på att hon är dålig på att medge när hon har fel. Dessutom erkänner hon också att hon är dålig på att be om ursäkt. Det är ganska roligt det där. Jag har absolut inga problem med att erkänna när jag har fel och jag har heller inte några problem med att be om ursäkt.

Jag kan säga att Paula har oftast rätt och hon har inga problem att säga till mig när jag har gjort fel. Jag sväljer det 99 gånger av 100 och säger att jag skall bättra mig, eller tänka på det tills nästa gång.

Däremot så händer det ibland att jag faktiskt har rätt, då försöker jag oftast säga det på ett bra sätt. Ändå lyckas Paula alltid vända det, jag vete fan hur hon gör. Från att jag har rätt, så slutar konversationen med att Paula ”fått” rätt och diskussionen är över. Jag vet iofs varför det slutar med fördel Paula. Jag orkar inte kriga om en skitsak. Jag vill bara att budskapet ska komma fram, thats it. Nu när Paula har erkänt att hon är dålig på att medge när hon har fel så kanske det blir annorlunda. Om jag ger Paula konstruktiv kritik och hon svarar ”Absolut, du har rätt. Jag ska tänka på det tills nästa gång”. Då är det över och alla är nöjda.

Att bemöta kritik är något vi alla kan bli bättre på. Man känner sig oftast väldigt träffad av kritik. Kritiken behöver absolut inte vara negativ, men ändå går vi in i försvarsställning och agerar därefter. När man sedan har smällt det hela så brukar oftast polletten trilla ner, men då är det försent.

Är du den typen som krigar till döden för att få rätt, men sedan efter en stund kommer på att partnern kanske hade rätt?

Eller är du den personen som är bra på att ta emot kritik och svarar moget på en gång?

img_2735-1.jpg

Kommentarer

 1. tp

  Jag brukar säga att jag har fel bara för att undvika en konfrontation haha, så jäkla skönt. behöver inte alls ha rätt, behöver bara inte ha människor som ska tjafsa. lugn och ro. sen kan man nästan alltid fixa saker i efterhand och då lär sig folk av sina misstag och jag slipper ta en konfrontation haha.

 2. Elin

  Jag säger nästan att jag har fel för ofta. För att försvara mig! Heller inte så bra. I mitt förra förhållande så var hon en världsmästare på att få sina fel till rätt, jag blev tokig men förstod heller inte alltid att det var det hon gjorde. Hon erkände också att hon var grym på att omvandla det. men vi kunde ha heta diskussioner. I mitt nuvarande förhållande erkänner vi om vi har fel båda två, och är vi oense och inte kommer fram till det så slutar det med ”Vi är överens om att vi inte är överens” haha 😉

 3. Line

  Jag har definitivt svårt att erkänna/inse att jag har fel och även ofantligt svårt att säga förlåt när det är allvar. Tror att det kan ha med dålig självkänsla att göra som Jenny sa. Åtminstone i mitt fall. Märker att jag 9/10 gånger ifrågasätter vad jag sagt eller skrivit samt skuldbelägger mig själv vid bemötande med nya människor, eller vid mailkontakt och personen inte svarar; ”Men hjälp nu måste jag ha skrivit något konstigt” fast att jag var nöjd med min formulering från början. Kanske är det därför jag alltid tycker att min pojkvän har fel och inte jag, för att kompensera på något undermedvetet plan.

 4. Jenny

  Jag har nog svårt att erkänna när jag har fel och väldigt svårt att be om ursäkt tyvärr. Tror det hänger ihop med dålig självkänsla.
  Tack för en grym blogg och podd 🙂

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.