Allmänt

Vårt smarta hem

I samarbete med Telia Zone och Smarta hemmet

Som jag berättade om tidigare har jag och Paula ett riktigt kul samarbete med Telia Zone i höst. Vi har helt enkelt fått lite hjälp med att göra vårt hem smartare än vad det varit tidigare. HÄR hittar ni mitt förra inlägg där ni fick följa med på en house tour hemma hos oss.

Vadå smart hem? kanske du undrar nu. Kan det räkna, stava och fixa bokföringen?
Nej (men det där med bokföring vore ju dock kul om Telia fick till, skulle varit guld att slippa den), i slutändan är vårt hus faktiskt bara ett hus och ingen tänkande människa men med hjälp av Telias wifi (Telia Zone) synkar vi appar och tjänster vi använder oss av hemma så att de samspelar på ett riktigt smart sätt. Det gör vardagen lite lättare helt enkelt.

Något jag skulle vilja lyfta lite extra den här gången är IFTTT (If This Then That) som är perfekt för mig som har lika bra minne som en nyvaken guldfisk. IFTTT gör att saker sköts lite av sig själva – till exempel att bilder från telefonen laddas upp automatisk i molnet när man kommer hem till zonen, utan att man själv behöver synka. Hur många är som mig och tänker att ni ska säkerhetskopiera sen? Det där ”sen” kommer alltid lite för sent dock, typ som när jag råkade bada med telefonen i somras och blev en iPhone fattigare. Paniken som uppstår när man tänker på de tusentals bilder på barnen, resor och annat är inte att leka med. Nu laddas mina bilder upp i molnet så fort jag kommer hem utan att jag behöver tänka på det.

P7027909Efter bad med iPhone

Vi har också synkat våra Arlo-kameror som jag berättade om i förra inlägget. Tack vare IFTTT aktiveras våra kameror på en gång när vi lämnar zonen och avaktiveras när vi kommer hem igen. Man måste alltså inte komma ihåg såna saker själv utan kan lita på att ens smarta hem sköter sånt åt en. Skönt för Paula som är van vid att vara min kom-ihåg-lista. Nu kan jag överlåta mycket av de punkterna till IFTTT och vår zone. Tack Telia!
hugo arlo

Jag och min stora kärlek. Och så Paula till vänster. 

Vill du veta mer om hur du får ett smartare hem? Gå in på Smarta hemmet av LOPPI och Telia Zone där de samlat info och tips.

Kommentarer

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.