Dagens fråga

Varför uppskattade jag inte Paulas fest?

Paula skrev om min stundande 30 årsdag och vad hon ska hitta på inför den och nämnde då min 25 årsfest hon styrde (här kan ni ta en tripp i arkivet till min 25årsfest) som jag sen sa att jag inte uppskattade. Varför inte då, fick jag frågan. Någon kommenterade också att jag var otacksam också så tänkte förklara mig lite.

Självklart har jag inte sagt till Paula att ”du den där festen du fixa, den var ingen höjdare”. Jag är väl inte tappad så hårt i golvet (även om man kan undra ibland). Men när vi pratat om födelsedagar senare och jag några år senare hade min bästa födelsedag så frågade hon om den slog överraskningsfesten och då sa jag som det var, att jag uppskattade att vara med Paula och få göra allt mitt bästa under en dag istället.

Att Paula fixade med den där festen till mig uppskattade jag såklart. I ansträngningen och tanken var det guld. Det värmer alltid när någon anstränger sig för ens skull och att Paula som hade fullt upp med baby-Molly smusslade och hade sig var såklart svingulligt. Men jag är inte så bekväm med stora fester och att vara i centrum på dom. Kanske låter konstigt eftersom jag älskar att vara i fokus men det fokus jag vill ha är av min familj typ. När jag får vara i Paulas fokus en dag är det drömmen. Att ha en massa gäster som är där för min skull och ska hålla på och fira är såklart fint i tanken men det gör mig rätt obekväm. Jag och Molly är rätt lika där. När det blir för mycket bara stänger vi ner. Nåe trivs som fisken i vattnet i såna grejer men jag och Molly föredrar nog när det är lite mindre helt enkelt.

Vet inte om man kan se mig som lite introvert? Jag är förvisso hyper och vill hänga med människor och hitta på grejer men jag behöver dra mig tillbaka och ladda batterierna också. Trots att jag varit med i bloggsvängen rätt länge och kan ses som en showapa så gillar jag inte att stå i centrum allt för mycket. Vänder mig lite inåt då och framstår kanske som ointresserad eller ja, otacksam. Sen var ju en del i planen att få bort mig hemifrån att Jonas tog med mig ut på äventyr kvällen innan och det blev rätt blött. Var med andra ord redig bakis på min fest och hade nog hellre tryckt en pizza och legat i fosterställning framför Greta Gris hehe.

Kommentarer

 1. Linnea

  Håller med om att det lät rätt otacksamt först men fattar verkligen vad du menar du när du förklarade 🙂

 2. Amanda

  Jag fick också en överraskningsfest och jag kände bara ”åh nej..” när jag öppnade dörren. Jag gillar inte heller att stå i centrum och i den perioden var jag extremt utmattad och hade ångest. Minns att jag tänkte att jag fick pina mig igenom kvällen, låtsas att jag hade kul. Sen på natten hade jag sån ångest och stress, minns att jag grät och min sambo förstod inte riktigt att det där var typ det sista jag ville göra på min födelsedag..

 3. StrongMama

  Jag tycker inte att man är otacksam för att man känner som du gör, man har rätt att vilja ha sin dag på sitt sätt, man har rätt att tänka och tycka annorlunda och en stor överraskningsfest är inte för alla. Jag håller helt med, hade inte heller velat ha någon fest, hade hellre varit på en resa eller uppelvt något häftigt med min make.. 🙂 men det var otroligt fint av henne att engagera sig så mycket för din skull. Det ska hon ha.

 4. Jenny

  Förstår dig precis. Jag skulle inte heller uppskatta en överraskningsfest supermycket. Föredrar att fira med mina allra närmsta och göra något mysigt

 5. Lina Franzén

  Förstår dig fullständigt i det där att inte vilja vara i fokus! Jag har gärna kalas och sånt men hatar verkligen när alla sjunger för en och ska ha sig. Hade jättesvårt med det på min hippa och bröllop haha!
  Läste ditt gamla inlägg och Molly hade opererats då, minns inte varför? Var det för i öronen då med eller något annat?
  Hoppas du får en bra vecka Hugo!

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.