Familjeliv

Varför skaffa barn när man inte vill va med dom?

Intressant att läsa era tankar kring förskolan från gårdagens inlägg. Dom flesta verkar ändå tycka att vårt upplägg är okej. Jag vill poängtera att jag inte tycker till om hur andra gör eller har det. Vissa behöver lämna sina barn svintidigt och hämta sent för att få livet att gå ihop. Vissa kan ha barnen hemma någon/några dagar i veckan och köra korta dagar. Jag tror att oavsett hur man har det själv så gör dom allra flesta föräldrar sitt bästa för att barnen ska ha det bra. Jag förstår att det kan kännas surt att man själv inte kan leva så flexibelt som vissa andra, det fattar jag verkligen.

Det jag dock inte fattar är den här attityden som ibland kommer fram när någon ex kommenterar hur dom gör, att dom kanske passar på att handla eller snabbstäda innan man hämtar. Folk blir som tokiga och skriker att det är FEL för på deras förskola så…. Utifrån era berättelser förstår jag det som att det är väldigt olika från förskola till förskola och i olika kommuner osv. Varför känna behovet av att hugga ifrån så hårt till andra föräldrar som har en annan förskola i en annan kommun än er? Jag tänker att pedagogerna säkert säger till om dom märker att Kalles mamma kommer alltid sent och med träningskläderna på sig. Eller om Arnes farsa alltid har en Coopkasse med sig. Då får pedagogerna ta det med dom föräldrarna. Som sagt… jag tror ändå i grunden att dom flesta föräldrar gör sitt allra bästa. Kanske den ensamstående föräldern kan få in träning under arbetsdagen/sluta lite tidigare för att få träna så den sen kan lägga hela eftermiddagen och kvällen på sina barn. Äh, jag vet inte. Jag tror helt enkelt det bästa om folk i det här läget och vill bara poängtera att jag inte tycker det är läge att pika andra i kommentarsfältet för hur dom har det med sin förskola eller komma med den där slitna kommentaren ”varför skaffa barn när man inte vill vara med dom?”. Känns inte den riktigt gjord, förenklad och bara svindryg? Vi snackar förskola här, inte att man sätter sina barn i arbetsläger till dom fyller 18 år.

Det jag dock snappade upp från kommentarsfältet och tycker är en bra grej är förskoleupproret. Jag vet att Paula snackat om det också. Om jag förstått det rätt handlar det om pedagoger som vill få bättre förutsättningar i förskolan med exempelvis mindre barngrupper, mer personal, mindre admintid och mer tid till barnen m.m. Dom vill ha bättre villkor på arbetsplatserna så att både personal och barn får det så bra som möjligt helt enkelt vilket är väldigt rimligt enligt mig. Alla ni engagerade förskoleföräldrar, kika in på Förskoleupproret och häng på i deras namninsamling =) (obs, ej samarbete – enbart tips som jag plockar upp för att det är en bra grej) 

Nu: avrunda helgen. Ha en fet söndagskväll hörni!

Kommentarer

  1. Mikaela

    Jag tycker att du formulerar dig så himla bra Hugo.Alla familjer har olika förutsättningar och förskolor runt om i Sverige verkar ha olika ”regler” .Man behöver inte leka polis utan som du skriver,om det blir ett problem är jag säker på att förskolepersonalen tar upp det med vederbörande.Med handen på hjärtat vem har inte hoppat av bussen,smitit in på närmsta Coop/Ica/Hemköp och köpt en liter mjölk för att slippa ta med ett trött barn den extra svängen.Både för barnet och sitt eget bästa.Tror alla föräldrar vill sitt barns bästa i alla lägen.

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.