Tankar

Varför är vi dumma i huvudet?

Paula är på en imponerande träningsresa just nu. Hon har lagt in en eller kanske två extra växlar och gått all in med både kost och träning. Det krävs ett särskilt mindset för den satsningen och det handlar om pannben mer än något annat. Att palla med dom där trista matlådorna, skippa frestelser och att dra sig till träningen som planerat fast man hellre ligger kvar i sängen, crashar i soffan eller bara vill dra ut och göra något annat. Det är jävlar anamma i min framtida fru helt enkelt.

Paula delar med sig av sina framsteg och är stolt över sina muskler. Igår fick hon nån kommentar om att hon skulle tagga ner för annars blir hon för muskulös och det är inte kvinnligt. Till det svarade Paula med en spännisbild på magen och att muskler är precis det hon vill ha. Vettigt ändå tycker jag, det är inte okvinnligt med muskler och även om det vore det ska folk skita i hur andra väljer att se ut. Paula är en badass helt enkelt.

Så var det tydligen nån jävla spånskalle som tyckte det var rimligt att svara på hennes story med en dickpick. Pulkan blev förbannad och ”hängde ut” snubben och svarade honom dessutom. Hon tog fighten på en gång. Bra tycker jag att hon inte tvekar på att sätta ner foten. Sen ska hon ju inte behöva göra det men tyvärr verkar det som att vi snubbar fortfarande är rätt efter i utvecklingen. Jag vet uppriktigt inte hur man tänker när man skickar en bild på sin snase till någon man inte känner som inte bett om den. Har det någonsin i världshistorien lett till att bruden ifråga svarar ”ah, vilken fin liten rackare du har där – vill du ses? =)”? Känns som att alla, med all rätt, blir fly förbannade. Så vad handlar det här om att visa upp snorren på rent infall om egentligen? Vad är er tes i frågan? 

Jag håller med min polare Daniel här alltså. För övrigt ser vi här en snubbe som engagerar sig på sociala medier – som jag skrev om i det här inlägget. All respekt till Daniel.

Jag har väl börjat inse det mer och mer med åren. Vet inte om det är för att jag fått barn, att barnen är döttrar eller bara att jag blivit äldre och mindre dum i huvudet. Det är dags att vi skärper oss kollektivt, inte bara för att tänka på ”om det vore min dotter/fru” utan bara för att bete oss som människor och sluta vara så puckade. Det är lätt att säga att ”jag skulle aldrig…” men svårare att vara den som säger ”hörru, lägg av med det där” när man inte är drabbad direkt. Så dags att steppa upp och hjälpa till med rätt och fel grabbar.

Sen är Paula en större människa än mig, jag skulle nog inte ta emot en halvdan ursäkt och känna att problemet är löst. Jag säga åt personen att hålla sig åt helvete långt borta och ge fan i att göra om det. Hur skulle ni reagera? 

Kommentarer

 1. Carro

  Mina teser är många, men framför allt lever vi i ett patriarkalt samhälle. Det handlar delvis om makt, tror jag. En del vrickade personer från det manliga könet tror jag får en sexuell kick av det maktruset som kommer när de skickar sånt här till ofta helt okända personer för dem.
  Jag tror det är ”blottaren i parken” som flyttat in på nätet, helt enkelt. Dagens teknik som är så tillgänglig (i vår hand oftast) möjliggör att fler av dessa övergrepp kan ske. Det är ett brott och Paula borde anmäla aset.
  Sist men inte minst – bra att du lyfter frågan. Det är nämligen inte kvinnors uppgift att få män att sluta övergreppa och gå över gränsen. Om fler män säger ifrån överallt till andra män så kommer det att leda till en förändring i samhället. Vi kvinnor har fullt upp att överleva, att få livet att gå ihop pga skeva könsroller toppat med arbete till en ofta lägre lön. Alltså, så fort du som man hör en nedlåtande kommentar om en kvinna så säg ifrån och ifrågasätt. För vilket samhälle vill vi att våra barn ska växa upp i?
  Kolla gärna in Fatta på FB, Peter Svensson och Nina Rung t ex.

 2. Martina

  Jag vet inte om jag haft kolossalt med otur med killar men jag tror att män begär efter sex, ständigt skicka dickpicks till kvinnor att det grundar sig ett bekräftelsebehov och att män anser sig ha rätt till kvinnors kroppar. Jag vet inte hur ofta jag har ställt frågan, ”varför vill man ha sex med random tjejer? ”Baserat på dickpicksen och sexförfrågningar. Önskar att jag kunde ”börja om” från början att dejta killar, för i dagsläget hyser jag inte så mycket respekt för killar, har så pass trasigt bagaget för singelkillar tror att dom har rätt till kvinnors kroppar och att man ska känna sig rejält utvald för att man får förfrågningar om sex. Och när man lägger hårt mot hårt så blir killar arga, om dom är så angelägna att ha sex med tjejer kan dom åtminstone välja någon som arbetar med det, gör sitt jobb utan att klaga men då är man tydligen den som är dum i huvudet. Logiken att vilja ha sex, men inte till vilket pris som helst( inte ha det med prostituerade). Jag menar förhålla sig till kvinnor, ta kvinnor på rätt sätt verkar tydligen vara rätt svårt, och nu menar jag i största allmänhet.

  1. Carro

   Jag tror att du kan börja om, på riktigt. Men antagligen behöver du hjälp från en beteendevetare som kan hjälpa dig att se dina mönster och förstå hur du kan börja göra andra val än de du tidigare gjort.
   Kram

  2. Prisonbesuty

   Jag förstår dina tankar (och håller medan killar) men en prostituerad är precis lika mycket värd som du och är inget bättre alternativ än dig. Att betala en prostituerad är att betala för ett övergrepp, inga pengar i världen kan köpa någons fria vilja för då skulle inte pengarna ha behövts i första hand.

   1. Martina

    Hur skiljer det sig från att jag ”ger” mitt samtycke, blir utsatt mot min vilja men en prostituerad är med från början, på riktigt. Eftersom dom arbetar med det. Förstår att det inte är bra villkor dom arbetar efter i vissa fall, men det rättfärdigar inte att lura någon till sex, charma någon till sex om man inte har seriösa avsikter i största allmänhet.Vet inte hur många gånger jag har blivit någon spelbricka och tro mig med åren har jag satt gränser men det är inte så lätt när man är naiv, godtrogen, tror det bästa i människor.

 3. Sandra

  Och ang Gladiatorerna som program är det idag en underhållning för barn. Och att medverka i det programmet är inget att vara stolt över idag. Där triggar man upp till tusen och allt blir bara pinsamt med dessa överdrivna gladiator som ska spexa osv. Nu är väl detta mest barn som tycker det är roligt kanske, men personligen så hade inte jag varit stolt av att få medverka och träna upp kroppen pga detta. Jag gör det ändå och är stolt över min kropp. Det räcker. Och som sagt, fotografera sig själv idag är ju något som vuxit rejält och de flesta gör ju det. Särskilt om man är stolt över någon kroppsdel. Jag skulle aldrig göra det pga att jag inte ser något syfte med det även om jag hade haft en blogg. Men det är felet idag. Man måste dela med sig till alla om man ny lyckats få en vältränad kropp. Man måste visa upp. Men varför? Har man bra vänner och familj så brukar oftast de ge beröm etc och det borde ju räcka tycker man. Vi kommer alla få se Paulas mage och kropp i TV när programmet går. Om man nu tittar på programmet vill säga. Och kommer man nu missa att se kroppen så tror jag att vardagen kommer som vanligt köra på för alla. Selfies har tyvärr tagit över mångas liv idag och man kan ju undra vad nästa påhitt kommer bli.

 4. Sandra

  Det är rätt att du ”försvarar” din kommande fru. Jag tränar själv väldigt mkt och har magmuskler osv. Nu ska jag inte vara med i Gladiatorerna etc utan jag har alltid tränat mycket. Däremot har jag aldrig förstått varför vissa måste visa upp sina magmuskler och att man är brun osv. Visst, man är stolt över sitt hårda arbete men det vet man själv om. Vill man ha bekräftelse/beröm från andra så behöver man inte stå stolt och visa upp sin kropp på internet gör vi vet alla vad som händer då. Det triggas såklart igång från alla håll + att det ser töntigt ut att stå så framför en spegel och ta kort på sig själv. Då känner jag att den personen behöver hjälp som måste visa upp sig inför miljoner människor. Jag har oxå en muskulös mage och kropp…och ja. Jag är brun med. Men syftet att fotografera detta och visa upp är för mig helt utan mening för jag vet själv att min kropp är snygg/fin och stark. Det räcker för mig.

 5. Jenny

  Din fru är dödssnygg och hennes abs hade jag velat ha varje dag i veckan! en dag så!

  vidrigt med dickpic. När jag var 13 mötte jag min dåvarande killes kusin i en gångtunnel innan ett köpcentrum där jag skulle möta upp mitt tjejgäng. Han blottade sig för mig och blockerade vägen. var säker på att han skulle våldta mig. fick upp luren och tjuvringde mina tjejer som kom springandes från köpcentrumet. Den ena tjejen hade temperament och slog honom 🙌 varken första eller sista gången man blev utsatt för övergrepp! När jag berättade för snubben så skyllde han på att kusinen var psykiskt störd (tro mig det är han inte och om han skulle vart det så borde han bli inlåst). jag dumpade snubben såklart..

  hemskt med dickpics, bra att folk reagerar! finns äckel överallt! dags att reagera i verkliga livet med!

 6. Tova

  Jag tror att enda anledningen till att han bad om ursäkt är för han blev uthängd, vilket jag tycker är helt rätt. Sen de kommentarerna Paula har fått om att folk blir triggade, jag känner att ja men sluta följa folk som gör dig triggad, punkt.

 7. Michaela

  Paula ÄR GRYM! Jävlar vilken kvinna! Alla som säger annat har inget att göra på era bloggar. Aldrig förstått mig på människor som vill läsa en blogg som får en att må dåligt/bara vill gnälla på 😂 herregud, blocka alla dessa idioter. De har inget att göra hos er.

  Heja på! Älskar att följa era bloggar/instagrams. Ni är goals för hur jag vill ha min familj i framtiden.

  Kram från en 24-årig tjej som har följt er sen Paula var ”P”.

 8. Elin

  Jag tycker det är helt sjukt! Varför ska hon få kommentarer att hon är en dålig förebild och allt folk har skrivit. Hur ofta får du sådana kommentarer att du triggar igång ätstörningar m.m? Nästan aldrig kan jag tänka mig. Nej, Paula är jätte fin och en stark kvinna! Heja Paula

  1. Veronica

   +1!!! Det är en stor skillnad mellan kommentarersfältet på Hugos och Paulas blogg. Är så trött på att Paula typ alltid får skit för allt möjligt. Hon är skitgrym!! Det är du med, Hugo 😁

  2. e

   Det kan ju bero på att 1) Hugo är en professionell atlet som tävlar och är rankad högt samt signad av ett av de största sportföretagen i världen. Att vara elitidrottare handlar ju om att träna på en viss nivå. Det blir därför ett mer naturligt inslag. 2) Hugo lägger sällan ut kroppsbilder. Visst han tränar i bar överkropp men fokus är inte att stå och posa och spänna sig framför spegeln utan de flesta bilder tas i samband med träningspasset. 3) Hugo går inte på strikt diet. Han lägger ju ut bilder på sina hamburgare och vad det nu är och ja jag vet att han går på periodisk fasta. 4) Hugo är man. Ja det är skillnad, varför läs längre ned.

   Man måste lära sig se skillnader på saker. Att kritisera och ifrågasätta varför man måste lägga ut posiga kroppsbilder där man dragit upp tröjan och visa omgående sin strikta diet, behöver inte automatiskt innebära att man är avundsjuk eller att man kritiserar personen i sig eller säger att hon inte ska träna, herregud. Vi lever i ett ätstört samhälle där var tredje _kvinna_ lider av ätstörning uns (dvs där man uppfyller några av kriterierna för bulimi och anorexi). Vi lever i ett samhälle där små flickor på dagis från tre års ålder är medvetna om att vara smal är det enda som duger och går och håller in magen. Vi lever i ett samhälle där kvinnor genomgår riskfyllda operationer för att försöka uppfylla ett slags uppnåeligt ideal. Kan fortsätta i evigheter. Verkligheten ser inte lika illa ut för killar även om det börjar bli mer kroppsmedvetenhet där också. Många (inkl mig) har känt när vi gått in på paulas blogg att här får man andas, duga som man är, bli glad av att hon känns så trygg, obrydd, avslappnad. Till skillnad från de flesta andra kvinnliga influencers. Sedan börjar hon gå på diet, lägga ut kroppsbilder var o varannan dag. Jag tror bara många känner besvikelse, över att den där sköna avslappnade känslan försvunnit när man går in på bloggen.

   Det handlar inte om att Paula har personligt ansvar för hur andra mår eller att hon inte får vara stolt o visa sina träningsresultat. Det handlar bara om att det är tråkigt att ännu en tjej känner att det här är SÅ viktigt att fokusera på och visa upp.

   1. Marita

    Instämmer! Förstår inte varför man så nödvändigtvis måste dra upp tröjan och visa magen för att sen hävda att man tränar och går på diet för Gladiatorerna.
    Det är sjukt bra jobbat av Paula och jag är grymt impad av hennes pannben, men sluta att lägga upp bilder på en naken kropp och ge mig lite resultat istället!

    1. Sophia

     Håller också med. Det räcker väl med att själv och vänner/familj vet om ens framgångar, klart svårt som influencer men ja just magbilder framför spegeln känns tradigt. Att skriva istället ”idag gjorde jag x fler reps än vad jag orkade förra veckan” är mer fokus på styrka och hälsa än en bild på magen. Någon gång gör inget men när det känns som viktigaste fokus att visa upp en kropp som följer ideal känns det mossigt och jag undviker generellt såna bloggar eftersom jag inte tycker att det ger mig något. Och ja, det är tyvärr skillnad mellan män och kvinnor, vilket jag tror grundar sig i att män äger sin egna kropp medan kvinnors kroppar har varit till för mäns nöje och tycke. För övrigt, både Paula och Hugo är fantastiska och det är ettnöje att följa deras liv 🙂

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.