Bröllop

Vad käkade vi på bröllopet

Till förrätt körde vi på råraka med dom klassiska tillbehören; löjrom, rödlök, creme fraiche och citron. För vegetarianerna/allergikerna blev det vegetarisk rom. Visste ni att det fanns? Ser exakt ut som vanlig rom men är tydligen gjort på tång. Havssmak som havssmak antar jag.

Eftersom jag älskar kött (sorry vegetarianer) ville jag verkligen ha en nice köttbit på min bröllopsdag. Det blev helstekt oxfilé som serverades med lite rotsaker, rödvinssås och en potatiskaka med smak av vitlök. Det gick ner snabbt. Hade gärna tagit dubbla portioner. Eftersom vissa inte åt kött och vissa var Stockholms veggosar (ni vet dom som tror att fiskar är grönsaker och räknas som vegetarisk kost) hade vi alternativ åt dom också. Dom riktiga veggosarna fick bönkroketter och Sthlmsveggosarna fick torsk. Vet inte hur det smakade men antar gott.

Emellan rätterna hade vi några shotsrundor också. Det var Paulas och mitt sätt att göra middagen lite roligare. Vem blir inte lite mer avslappnad av att dansa loss nån minut och svepa en shot? Bästa partytricket för ev. stela middagar.

Sen har jag ingen bild på efterrätten men där körde vi 3 sorters ostar med marmelad och knäckebröd. Vi kände båda två att vi inte var så sugna på nån efterrätt men att det var bra att ha något till alla talen. Eftersom vi skulle ha bröllopstårta senare tänkte vi att ost och dessertvin var perfekt emellan.

Ni som gift er: vad körde ni på för bröllopsmeny?

Kommentarer

    1. Hanna

      Det kallas allmänt för stockholmsvegeterianer i Stockholm iaf. Bra beteckning eftersom vi gärna hittar på saker som att kalla sig för vegis fast man äter fisk

  1. Martina

    Vi bjöd på ank tortillas vid minglet. Till förrät hade vi en tallrik med olika små förrätter som bestod av – lax, ankcarpaccio, råbiff & någon getost med palsternacka. Soppa (mellanrätt) – Morot eller champinjon soppa. Varmrätt – Fisk eller kött samt efterättsbuffe.

    Då vi gifte oss i Polen så är maten något som finns i överflöd. Vi hade kall & varm buffe som innehöll allt från ceasar sallad, gnocchi, tuna tartar m.m till vickning hade vi en grillbuffe med allt möjligt. Och bröllopstårta såklart. Aldrig sett så mycket mat i mitt liv!

  2. Laura

    Är det bara jag som inte hade blivit mätt på såna små portioner ? Jag är van att man äter hur mycket man vill . Tills alla blir mätta eller får man fler än en

    1. Hugo Rosas
      Hugo Rosas

      Vi laddade upp med bullar innan maten och sen var alla tre grejerna ganska mastiga – verkar som att dom flesta blev mätta för alla ville vänta med bröllopstårta när den serverades 😅 sen serverade vi rejäla burgare och pommes några timmar senare också ☺️ Ingen gick hungrig 👌🏻

  3. Hanna

    Haha ”stockholmveggosar” 😂😂😂

    Jag och min mor lagade all mat till mitt och min mans bröllop! Det blev en sparrispaj på spenatbädd med en klick skaldjursröra till förrätt. Vildsvinsfile med kall potatiskaka, tryffel-coleslaw och rödvinssky till huvudrätt. Sen körde vi bara hallonsorbet till efterrätt, vi ville inte ha en mastig efterrätt innan tårtan men ändå nått fräscht efter maten 😊

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.