Träning & kost

Typer på gymmet

Ibland händer det att jag hänger på gymmet istället för i boxen. Det händer inte tillräckligt ofta för att rättfärdiga gymkortskostnaden men ändå, jag gillar valmöjligheten. Den stora skillnaden mellan boxen och gymmet är ändå att det finns fler personlighetstyper på gymmet, på boxen är det mer ”samma skrot och korn”. Tänkte att vi går igenom några!

 • Influencern 
  Lägger mer fokus på snygga gymkläder och bra frisyr än att få något lyft. Har ofta en vattenflaska som matchar outfiten eller en sponsrad dryck (eller så är den inte sponsrad men det verkar coolt om man är det) som syns på alla bilder. Ägnar majoriteten av tiden till att ta bilder i spegeln (gärna på toaletten också) men även på att köra instastorys på löpbandet. Det är inte ett träningspass om inte världen vet om det.
 • Muskelknuttarna 
  Har på sig linnen som visar mer än vad dom döljer. Ockuperar dom fria vikterna och grymtar värre än ett brunstigt vildsvin när dom kör sina sets. Cardio är för töntar, här är det maxreps som gäller och prottepulver i mängder. Tar också en hel del spegelselfies med stor fokus på klyftan (blir inte censurerad av instagram trots att bröstvårtor syns).
 • Rövgänget 
  Rumpa är fortfarande ”innegrejen” och det syns genom den stora skara brudar som pumpar rumpa som om det inte fanns en morgondag. Har ca sjuttioelva olika kreativa lösningar på övningar som ska ge rumpan ett extra lyft. Tränar ingen annan muskelgrupp.
 • Cardiogalningen 
  Det finns alltid en och en annan jäkel som verkar ha bosatt sig på spinningcykeln/löpbandet. Ofta med en pulsklocka, vattenflaska, svettband och ben som går som propellrar. Den här typen verkar alltid springa som om livet hänger på det och slutar inte förrän löpbandet är utnött.
 • Stinkbomben
  Det här har vi snackat om tidigare men dom där typerna som svettas galet mycket men ändå använder samma gymkläder flera gånger efter varandra utan att tvätta dom. När dom går förbi är det som att få ett knytnävsslag rakt på adamsäpplet så du kippar efter luft en halvtimme efter.
 • Slentriantränaren 
  Den som egentligen inte vill gå dit men känner att man ska ju ändå röra sig. Kör sitt schema på rutin och minimerar pauserna. Mest av allt vill hen bara bli klar så man får gå hem nån jäkla gång.
 • Viktigpettern 
  Den som kommer med goda råd till vettskrämda och irriterade främlingar. Är övertygad om att han är bäst på alla övningar i världshistorien. Är också gymmets okrönte vaktmästare som gärna påpekar exakt alla fel och förbättringsmöjligheter till personalen.

Det var dom jag kom på på rak arm – har ni några härliga gymtyper att dela med er av?

Födelsedagsfiraren – också en gymtyp 

 

 

Kommentarer

 1. Martina

  På mitt gym lär man gå igenom hela gymmet för att komma till boxen. Så på hos oss finns också crossfittarna; dom som alltid pratar extra högt om hur jobbigt och slitigt dagens pass var och tycker dom på gymet är lite lata som inte kör crossfit. 😉

  Och så finns ju bastaren: 10 min på crosstrainer sen är det bastu i 50 min. Då har dom ju varit en timme på gymmet..

 2. Jennifer

  Hahahahhaaha detta inlägg är klockrent!! Jag jobbar också på gym och skrattade rakt ut pga väldigt hög igenkänningsfaktor! Du glömde dock dom (dudes) som alltid flörtar med receptionisten samt stirrar creepy på alla tjejer i gymmet 😉

 3. Emma

  Hahaha. Jobbar på gym och känner igen alla.
  Vi har ju också flörtaren:
  Killen man ständigt ser berömma tjejer på gymmet eller prata med nya tjejer heeeeela tiden.

  Alltså Booty tjejerna!! Om jag ser ett till miniband så spyr jag.. Men killarnas motsvarighet är bänk och biceps.

  Sen har vi dem som gärna kastar på kilo men aldrig övar teknik. Ofta ser man dem med 100 kg + på stången som lyfts upp med ryggen. Efter stången knappt har passerat låren släpper vedkommende stången vilket lämnar en smäll ut av helvete och stör alla på gymmet. Samma person står gärna mellan set och strechar ryggen.. Antagligen smärtor..

  Killgänget/tjejgänget. Oklart vad de gör där. 5 Pers som delar på en maskin tar lång tid!

 4. Malin

  Haha haha, verkligen klockrent! 😀 Nopp, du har nog fått med alla typer i gymmet. Av alla bloggar jag läser så är din humor det som gör att den är min favvo! 🙂

 5. Isabelle

  Nyårslöftaren! Den som dyker upp på gymmet med full motivation 1 januari och sedan ser man hur personen successivt tappar motivation. Brukar försvinna efter alla hjärtans dag – tills det är dags för nyår igen!

 6. M

  Hahahhahahahahah måste säga att jag brukar scrolla förbi dina tränningsinlägg men just detta inlägg älskade jag 😂😂😂
  Jag är den som springer på löpbandet tills maskinen blir trasig 😂😂

 7. Amanda

  Omg dör vad kul 😂😂😂
  Har en till kategori på mitt gym men vet inte vad jag ska kalla den. Variant av muskelknuttarna men minus musklerna (än så länge). Gänget småpojkar som tränar i grupp, alla dagar i veckan. De turas om att köra och hejar på varandra som värsta klacken och varvar därefter med all kolla pumpen mellan varje övning. Nybörjar-entusiasterna? 🙈

  1. e

   JA! har börjat se dessa i tid och otid varje gång jag är på gymmet! de ser ut som typ 12 år (men man måste väl vara minst 16 för att få gymma?! dagens ungdomar ser oneklligen små ut..) de har kycklingarmar och kycklingben och typiskt spinkiga tonårskroppar som itne kommit i puberteten än, men de går in på gymmet med självförtroende som Arnold. är ofta där i stora gäng, med energidryck och pumpar typ enbart biceps med låga vikter..

   1. Vilma

    Ja!! Och så får man typ panik i hjärtat och tror att de stackars små spinkiga armarna ska gå sönder (speciellt när de kör maskiner) för de vägrar kolla hur man ska göra så de tar i från vinklar som är typ fysiskt omöjliga 😣😣

 8. Julia

  Slapparen
  Den som går till gymmet för man måste ju gå till gymmet, men som egentligen bara ockuperar maskinerna utan att göra något. Sitter och lallar utan några egentliga vikter och scrollar på mobilen samtidigt. Inte en svettdroppe ger sig tillkänna.

 9. C

  Kärleksparet: som gärna står och klämmer på varandra istället för att träna, gärna med handen på rumpan framför alla

  😅

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.