Tankar

Tung dag

Måndagar är nästan alltid som ett marathon. Man tror man laddat upp under helgen och är utvilad, taggad och PÅ. Sen börjar man kuta och efter en stund inser man att det är en lång väg man ska traggla. Med det sagt klagar jag inte, kul när det händer grejer helt klart, bara lite mycket att strukturera upp just nu.

Sen påverkar det mig alltid när Paula är ledsen och idag var hon riktigt ledsen och det gjorde dagen lite tung. Hon skrev ett inlägg om det här. Tror vi båda blev rätt förvånade över hur ledsen hon blev efter att hon själv hade ringt och bokat tid. Jag står fast vid det jag sagt tidigare och det är att jag stöttar henne oavsett vad hon beslutar sig för. Jag pushar inte för någon bröstförstoring och jag bannar henne inte heller för att hon är lockad. Beslutet måste komma från henne och jag älskar henne lika mycket oavsett. Det jag dock hoppas är att hon inte kommer göra det för kommentarerna hon får utan för att det är vad hon vill. Svårt att isolera vad man själv vill med intryck utifrån i och för sig. Lite rådvill kring min roll i det hela, vad ska man som man på sidan av göra? Känns inte som att något man kan säga är ”rätt sak” om ni förstår vad jag menar. Än så länge så bara försöker jag stå vid hennes sida oavsett.

Kommentarer

 1. Mathilda

  Hugo, jag tycker du gör helt rätt genom att bara finnas för Paula och stötta henne i vad hon än väljer, operation eller inte.
  Jag själv var i samma sits dock har jag inte några barn men i valet och kvalet om en bröstoperation. Min sambo tog inget parti och stöttade mig till fullo vad jag än valde. För det handlade inte om han tyckte mina bröst var perfekta eller inte, det handlade om vad jag kände. Det sista jag ville höra var ”dina bröst är perfekta som dom är och super sexiga”. Det blev en operation och jag kan ärligt säga att jag har perfekta bröst nu och min självkänsla är på topp och min sambo stöttade mig hela resan och det uppskattade jag.

 2. Mathilda

  Men asså snälla människor. Hennes lycka ligger inte i hans kommentarer? Hon måste få känna sig vacker själv oavsett vad andra tycker.

  Jag bad min man sluta kommentera mitt utseende, oavsett vad han tycker. När jag tar på mig klänning och sminkar mig vill jag inte höra ”åh vad fin du är”, jag vill känna det själv. Jag vill inte gå och förvänta mig att han ska säga att jag är vacker och sen bli besviken och få min kväll förstörd om han inte säger något. Jag vill känna att jag själv kan lyfta upp mig och stärka litt självförtroende utan att höra massor av kommentarer. Är jag inte nöjd med en kroppsdel så försöker jag bygga upp ett självförtroende och stärka mig själv, men om jag misslyckas så är det mitt val om jag vill göra något åt det eller inte. Skulle aldrig i hela mitt liv låta min man säga att jag är fin som jag är, för jag vet redan att han tycker det. Jag behöver inte höra det och känna mig beroende av en annan människas åsikt för att stärka min egna självkänsla. Det var det bästa beslutet jag har tagit när jag bad min man hålla sina tankar för sig själv, jag växte något enormt efter det. Sluta vara beroende av mäns åsikter❤

 3. M

  Haha. Herregud vad alla har åsikter hur och vad Hugo ska säga. Vem bryr sig vad folk tycker? Lev ditt liv som du vill. Jag funderade länge på att göra en läppförstoring. Ingen ville det. Min sambo svarade precis som Hugo. Jag har fått så mkt skit innan och efter men där satt jag och var så nöjd. Tog mycket lite så det såg naturligt ut. Paula är en av dem vackraste jag har sett.

 4. Lisa

  Detta var så väntat! Tror ni vi är dumma eller???? Haha nu vill Paula bara fp läsarna på sin sida. Varför prata så mycket om brösten om man inte bryr sig?? Men hon bryr sig och alltid gjort det. Allt har varit planlagt! Skam på er när ni tror vi läsare är dumma i huvudet!

  1. Kajsa

   Det förvånar mig inte ett dugg om du var en utav dom som mobbade sina skolkamrater mest & hånar människor i vuxen ålder (om du ens är vuxen men det antar jag). Vart är världen påväg, stå upp för dina medmänniskor & lägg inte så mycket tid på att analysera andra. Skäms på dig!

  2. Hugo Rosas
   Hugo Rosas

   Varken Paula eller jag har väl någonsin sagt att hon inte bryr sig om brösten? Tvärtom har hon väl varit öppen med att det varit ett komplex hos henne länge men hon har försökt att inte låta det påverka henne. Tyvärr väljer ju många att attackera när man är öppen med svagheter. Tråkigt om du får uppfattningen att vi tror våra läsare är dumma i huvudet, det stämmer inte med verkligheten men jag tror inte jag kan göra mycket för att övertala dig. Hoppas du får en fin dag!

 5. Sarah

  Hugo, stöd henne för fan med att de är fina som de är. Vad är viktigare? Ett par bröst eller Paulas hälsa?

  Operera ej dina bröst, Paula
  De är fina som de är. Är fakebröst något du står för? Är det DU som vill operera dig eller samhället som vill att du ska se ut på ett visst sätt? Du lär dina egna flickor att man inte duger som man är…

 6. N

  Om jag var Paula skulle jag vilja höra ”älskling, dina bröst är perfekta och jag ÄLSKAR dem och tycker de är supersexiga precis som de är”. Hon vet att du stöttar henne även om hon vill operera. Man vill ej höra det från sin man! Det känns lite som att mannen då är positiv till bröstförändringen på något vis..

 7. F

  Jag tror precis som föregående kommentar att du måste säga till henne att hon inte alls måste göra en operation och att hon är fin som hon är. Att bara säga ”jag stöttar dig vad du än väljer” är inte tillräckligt, för just nu är hon precis som hon är och står framför valet att göra en förändring som hon inte ens vet om hon vill. Den enda människan som kommer vara intimast med henne är du och du måste vara tillräckligt tydlig med att hon är fin som hon är redan NU.

  1. Hugo Rosas
   Hugo Rosas

   Det har jag också sagt, kanske var otydlig där. Men påpekade det extra när hon blev ledsen efter att hon bokat tid. Att om hon blir ledsen av det ska hon skita i det för hon behöver det inte, hon är alltid fin oavsett storlek på kropp eller specifika kroppsdelar!

 8. J

  Du stöttar men hon måste välja själv, fine men tycker ändå du ska framföra att hon inte behöver operera sig för att duga, PAULA DU BEHÖVER INTE OPERERA DIG! Inte ”gör vad du vill jag stöttar dig ändå”. Det kan man ju göra ändå men tror hon behöver höra att DU vill att hon inte ens ska behöva känna att hon inte duger pga ett par bröst! Att du inte bryr dig om hennes bröst!!! Det är poängen, så viktigt att älska sig själv som man är. Tror inte att hon vill operera sig jag tror att hon vill älska sig själv och duga utan att behöva förstora brösten. Som alla andra kvinnor. Vi måste vända denna trenden för alla kvinnor och främst våra döttrar.

 9. Linda

  Vet du vad Hugo? Jag tror redan du gör allt du kan genom att bara finnas där och stödja henne i hennes beslut.
  Såklart hon ska göra det om hon själv vill det, skit i vad alla andra säger för deras åsikter spelar ingen roll i era riktiga liv iallafall.

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.