CrossfitFamiljelivTräning & kost

Train for life

Det är nästan som semester här hemma. Molly är i Spanien och helt plötsligt finns det massvis med tid. Igår kväll åkte vi och tränade, Leonore sov, Paula körde ett stenhårt konditionspass och jag gnuggade på med mitt egna.

Paula är en ganska imponerande varelse. När vi träffades för 4 år sedan så var Paula snygg av naturen, det såg ut som hon tränade regelbundet. Verkligheten var något helt annat, Paula visste lika mycket om träning som jag vet om smink. Hon älskade att festa och var beroende av cigg. Sedan blev vi gravida med Molly. Ciggen och festandet las självklart ner naturligt. Dock hade inte Paula en särskilt stark kropp och kroppen förändras självklart under en graviditet.

När Molly hade kommit så tror jag det ringde en väckarklocka hos Paula. Hon fattade att hennes kropp hade förändrats och för att bygga upp den igen så var det träning och en sund livsstil som gällde. Paula började träna regelbundet och resultaten kom fort. Efter några månader visade Paula helt andra sidor för mig. Hon började av egen vilja dra till gymmet och gick ut och sprang på kvällarna. Det viktigaste av allt, hon älskade det och hon började prata om träning med mig. Jag försökte bara uppmuntra henne men såg självklart att ett gemensamt intresse höll på att växa fram. Vilket gjorde mig glad.

När Paula sedan blev gravid med Leonore hade hon byggt upp en stark fysisk grund under ca 2 år. Paula var i sitt livs form! Detta gjorde att Paulas graviditet med Leonore gick betydligt mycket bättre än hennes graviditet med Molly. Paula orkade mer genom hela graviditeten, hon var piggare, starkare och gladare.

Paula frågade mig någon gång om hon hade tränat alla dessa månader i onödan nu eftersom hon nu var gravid igen. Man tränar aldrig i onödan, det är som att sätta in pengar på banken svarade jag. I framtiden kommer du kunna ta ut dom pengarna. Det kommer vara lätt för dig att komma tillbaka till träningen när Leonore föds och det beror på att du har byggt upp en grund och ett muskelminne. Jag tror inte på dig svarade Paula.

Igår efter vi hade tränat så berättade Paula att hon kände sig stark, peppad och att det var inte i närheten av lika jobbigt som dom första månaderna efter Mollys graviditet.

Det ska bli kul att följa Paulas resa nu när hon vet vad träning innebär och hur man tränar. Jag ler inombords varje gång jag hör när Paula pratar om träning. Man behöver inte älska samma saker men gemensamma intressen gör förhållandet lite roligare.

Träning är livet!

https://i1.wp.com/hugorosas.se/wp-content/uploads/2015/03/IMG_8640.jpg?ssl=1

Kommentarer

 1. Sandra

  Hej! Kul att hon är igång efter graviditeten. Vill bara påminna (inte komma med pekpinnar) om vikten av stabiliserings-träning för att få ihop magmusklerna igen. Kan tipsa om appen ”mammamage”, tråkig men super för att bygga en bra grund : )

 2. Sara

  Inspirerande läsning! Är gravid med mitt första barn och är precis som Paula i sin första graviditet, d.v.s. helt otränad och levt ohälsosamt innan men ändå alltid haft en snygg kropp så har inte behövt bry mig om träning. Och det känner jag av under graviditeten med diverse besvär.. Och har redan börjat känna mig motiverad till att börja träna efter barnet just för att få tillbaks min gamla (och en ännu bättre) kropp och att vara starkare inför nästa graviditet! Kan Paula kan jag 😉

 3. Julia

  Fin du är Hugo! Som inte tvingar eller pressar henne utan bara peppar och stöttar! Precis som man vill att ens partner ska vara! Fortsätt vara en fantastisk fästman och pappa, det verkar som du är grym på båda delarna! Gott nytt år 🙂

 4. Diana

  Härligt med lite ”semester”, hoppas M har det bra. 😀
  Lycka till med träningen, så härligt att ni kan köra tillsammans. Snart är P i toppform igen. 😀

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.