Dagens fråga

Tips på aktiviteter med barn i Stockholm

Fick en fråga om jag hade tips på roliga aktiviteter för familjer i Stockholm. Frågeställarn har barn som är 8, 2 och 6 månader gamla. Här är mina tips:

 • Badhus – i vår familj älskar vi badhus och det blir en kul stund för alla inblandade. Tror aldrig man blir för gammal för badhus? Borde absolut funka för åldersspannet på barnen. Förra hösten skrev Paula ett inlägg om dom bästa badhusen i Sthlmsområdet – läs det här.
 • Skansen – kul året om med olika teman. Nu närmar det sig julmarknaderna va? Annars kan man alltid kolla på djuren och leka i dom olika miljöerna.
 • Lekland – finns över hela Sverige visserligen men vi är vana besökare. Perfekt både för föräldern som gärna är med och leker och för den som hellre är mer ”passiv” och vill övervaka med en kaffe i handen. Kanske inte skitkul för 8åringen dock, dålig koll på 8åringar kan jag erkänna.
 • Gröna Lund – visserligen mest sommaraktivitet men har ju haft öppet nu på Halloween ex. och har julmarknader också tror jag.
 • Museum – Stockholm kryllar av museum och det finns rätt många som är barnvänliga. Polismuseum älskar våra barn. Sen har vi testat Armémuseum, Naturhistoriska (Cosmonova är grymt, kanske inte för 6månaders dock) och Tekniska museet också bland annat. Kul att barnen oftast får lära sig lite också i samband med att dom leker.
 • Junibacken – Paula och tjejerna älskar Junibacken. Lekfull miljö med Astrid Lindgren-tema. Man får inte missa sagotåget som kan vara lite läskigt och spännande.
 • Tom tits – ligger visserligen i Södertälje men sjukt värt för ett besök. Typ lika kul för vuxna som för barn att hålla på med experimenten.
 • Lekparker – finns sjukt många bra i Stockholm. Aspuddsparken är en favorit. Finns Mullemeck-lekpark i Solna. Bara att slänga med lite fika i en korg och klä på sig ordentligt så kan man ha helkul för ingen peng. Nån mer som har tips på lekparker?

Sen är våra barn rätt tacksamma att aktivera. Räcker typ med att jag och Paula är med och att vi släpper lös dom i en park så har dom kul. Vi tar ofta med cyklar eller sparkcyklar ut och kör lite planlöst utehäng. Det brukar reda sig självt och sen går vi och fikar på nåt café.

Finns det fler Stockholmare här som har några bra aktivitetstips till kommentatorn? 

Kommentarer

 1. Karin

  Kul tips! Utegymmen är väldigt populära hos våra barn. Teatrar för en billig penning kan man också hitta. Björklunds Hage i Bromma är en jättemysig 4H-gård och lekpark. Rekommenderas! Ursvik Friluftsområde i Sundbyberg är också toppen för stora och små 😊

 2. Mikaela

  Det finns många fina lekparker runtom i Stockholm.Anders Franzens park i Hammarby Sjöstad,Långsjöparken i Huddinge,Dinosarieparken som vi kallar den också i Huddinge,på söder finns bland annat Ivar Los Park och Bryggartäppan och i Liljeholmen hittar du Fruktparken.Spårvägsmuseet brukar vara populärt och något som vi inte besökt själva men som verkar roligt är Barnens underjordiska scen på Söder.

 3. J

  Drakparken i Hornstull är bra, lite annorlunda klätterställningar. Vi brukar gå barnvagnsrundan (5km) i Tyrestaparken, vår då 4-åring klarar av att gå det utan problem, och i slutet väntar hästridning, höns, grisar mm, samt gofika på mysiga caféet om man inte tagit med eget (går att grilla också). En promenad längs vägen uppför Hammarbybacken är kul, rätt bra väg så pigga barn klarar det (man behöver inte gå hela vägen upp för bra utsikt). Sen vill jag tipsa om min skatt Rottneros park i Värmland, varför de inte gör mer reklam om deras sjukt bra lekparker för barn i alla åldrar är för mig en gåta…

 4. Jenny

  ”Rum för barn” på kulturhuset. Visserligen stängt för renovering nu men är gratis inträde och passar för dom allra minsta och upp till 8 kanske. Man kan även måla eller pyssla där för en billig peng.

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.