Allmänt

Tips

Jag såg en dokumentär i helgen. Den hette Fed Up och jag kan starkt rekommendera er att se den. Jag satt till början med en godis i munnen, det blev också min sista godis den kvällen.

Dokumentären handlar om socker, barnfetma, att två av tre i Amerika är överviktiga och att 40 råttor fick välja mellan sockervatten och kokain. 37 valde sockervatten. Sverige är ett av dom länderna där övervikt ökar mest i hela världen.

En Amerikansk matbutik har ca 600,000 matvaror. 80% av dom har tillsatt socker i sig.

Det kanske vidrigaste av allt var nog att höra hur livsmedelsbranschen tillsätter socker i barnmat för att göra våra barn sockerberoende redan i tidiga åldrar.

Kommentarer

  1. Marja

    Ja, inte vet jag som inte har provat kokain men det låter som att sockervatten är godare än kokain? Det har med att jämföra socker med kokain är löjligt. Yes, beroendeframkallande men kom igen… Däremot är det oerhört skrämmande med allt dolt socker i mat, särskilt i mat som riktar sig till barn. Här behöver livsmedelsindustrin göra en helomvändning om de ska ha någon trovärdighet kvar. Det vore intressant att se om problemen kvarstod om vi åt bra mat utan tillsatser och socker, och sockret bara fanns i fikabröd, desserter och godis, dvs livsmedel man vet innehåller socker och är onyttigt. Dessutom misstänker jag att det är skillnad på att använda vanligt socker gentemot alla ännu sötare och skadligare varianter som används av livsmedelsindustrin idag under benämningar som man inte alltid kopplar till socker. Men det är väl det som är tanken.

  2. L

    Helt gaalet,behöver inte se dokumentären…i learned it firsthand,högt blodtryck,diabetes och efterföljande hjärtsvikt….alla tjockissjukdomar på en gång!Socker borde om inte förbjudas så iallafall beskattas hårtDet är ett gift som är oerhört beroendeframkallande,och kostar i både liv och otroligt massa pengar i vården…Jag hade tur,fick en chans till…numer äter jag inga kolhydrater alls.mår sååå mkt bättre,sover bättre,och orkar mer,mitt blodsocker har halverats på bara en månad,mitt blodtryck är nu nästan normalt,jag powerwalkar en halvmil om dagen..kilona rasar av mig,på bara drygt en månad!!!Är så glad över att jag äntligen tog tag i mitt sockerberoende…=D

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.