Dagens frågaTräning & kost

Tänk om Paula blir tjock

Mitt stolthet över Paula igår ledde till den här kommentaren från Laura (alltid kul när man kollar en IP-adress och ser en radda kommentarer som är riktigt ilskna men med olika namn som avsändare):
Tänk om Paula blir tjock , vill du fortfarande känna samma sak?
Jag tror Paula vågar aldrig gå mer upp i vikt, för hon har en man som bara gillar smala tajta tjejer.
Så som ni håller på med diet, svält, fasta och all träning. Stackars flickorna dina som också kommer känna att dom måste vara fit och smala. Detta handlar inte om aktivitet och hälsa för du får inte en bra hälsa av att svälta och gå på kostschema.

En annan fortsatte med: Synd att du fäster dig vid mer vid utseende än hälsa eller personlighet. Och du, hur mycket hälsa är det fasta?

Skulle jag vara stolt över Paula om hon var tjock? Skulle jag älska Paula om hon var tjock? Bryr jag mig mer om Paulas utseende än hennes hälsa och personlighet?

Först och främst så var hyllningen igår byggd mycket på utseende, för att det är en reklamkampanj och för att Paula ser fantastisk ut på bilderna. Det är svårt att hylla hennes personlighet på en reklambild som har till syfte att se just lockande ut för konsumenter. Men hälsoaspekten kommer också in i det för Paula har blivit mer fokuserad på hälsa. Hon tränar för att bygga kroppen och vill hellre ha synliga muskler än bara vara slank. Hon känner power i att lyfta tungt, att orka mer. Hon är piggare och sover bättre. Det är hälsa.

Sen är det klart jag älskar Paulas personlighet mer än hennes utseende. Hon är världens snyggaste kvinna enligt mig men om det var allt hon hade att komma med skulle livet ihop var rätt… tråkigt? Det kanske går an när man är ung och dum att hänga med någon bara för att hon (eller han) är snygg men rätt snart kräver man ju någon typ av substans. Att jag skulle vara mer fäst vid Paulas utseende än personlighet är bara dumheter.

Om Paula blir tjock då, hur skulle jag känna då? Det är något jag inte direkt ligger sömnlös över och grubblar på. Min kärlek till henne skulle inte försvinna för att hon blev tjock. Beroende på hur tjock vi pratar om kanske min attraktion skulle svalna lite men det skulle väl gå att jobba upp igen. Är det OK av mig att tänka så? Men då pratar jag inte om att hon skulle lägga på sig lite trivselkilon utan en rejäl viktuppgång. Jag skulle nog mest tycka det var tråkigt om hon la ner träningen helt i och med att vi nu har den som gemensamt intresse. Jag tror Paula känner likadant inför mig, om jag skulle sluta träna men fortsätta trycka burgare och gå upp mycket i vikt skulle jag inte vara den Hugo hon känner. Hon skulle nog inte lämna mig på stört men däremot bli oroad över mitt mående och kanske förslå lite motion. Om du som kommenterade menar på gå upp till den vikt hon låg på innan hon började sin träningsresa så kan jag väl bara konstatera att jag varit attraherad av Paula under hela vår relation oavsett vart hon varit formmässigt. Äh, det här är väl självklarheter för dom flesta av er men jag är stolt över Paula av en massa orsaker; över hennes grymma kampanj som jag lyfte igår, för hur grym mamma hon är, för att hon är en bra vän och medmänniska, för att hon är jävel på sitt jobb, för att hon är person man trivs att vara i närheten av. Jag är stolt över att hon är min fru och för att hon väljer att leva sitt liv med mig.

Kommentarer

 1. madelene

  Men herregud människor har ni inget liv? Varför är ni så besatta över hur Paula & Hugo ser ut? Dom äter gott, dom äter onyttigt, dom äter nyttigt, dom äter många gånger per dag, dom tränar, dom tänker på hälsan, både dom och barnen mår bra, dom lever ett aktivt och lyckligt liv. Hur kan ni ens hitta negativa saker i detta? Och för det andra, varför bryr ni er om hur dom ser ut? Hade dom väg 140 kilo var hade ni garanterat inte suttit och klankat ner på någon av dom. Då hade ni istället hyllat dom för att dom är fina och nöja med sina kroppar. GE ER, dom älskar varandra och tror knappast någon av dom skulle lämna sitt äktenskap på grund av vilken storlek dom har på kroppen

 2. madelene

  Fast så var det ju inte riktigt, Paula har ju tidigare gått ut med att hon har komplex över sina bröst. Och på grund av det i kombo med att det var så många som klankade ner på hennes bröst så fick hon mer panik och gick och pratade med dom. Men hon beslutade sigför att inte göra brösten vilket betyder att era elaka kommentarer vägde mindre än hennes egen åsikt. Go Paula

 3. Martina

  Nej, snarare rädsla över att bli tjock eller jämfört att vara otränad med att vara ”tjock”. Nej, hon har aldrig varit det utan gravid och otränad.

 4. Martina

  Nej, snarare rädsla över att bli tjock eller jämfört att vara otränad med att vara ”tjock”. Nej, hon har aldrig varit det utan gravid och otränad.

 5. Martina

  Ingen ifrågasätter det utan se ner på tjocka. Paula har aldrig varit tjock, utan gravid och otränad. Det handlar inte heller om man inte ”får” träna eller äta hälsosamt. Gör det om ni vill, men livet är större än abs och tro att fasta är hälsa eller träna varje dag.

 6. Martina

  Inte Paula som dömer Hugo efter sitt utseende. Att upprätthålla ett ideal till varje pris.Paula har aldrig varit tjock som Hugo påstår utan gravid och otränad. Det är enorm stor skillnad.

 7. 25

  Varför är det så väldigt ofta Paula som ska bli tjock och lämnad? Varför kan aldrig Hugo bli tjock och lämnad?

 8. Emma

  Brukar sällan kommentera men nu måste jag göra det. De sakerna du måste sitta och förklara för vissa följare är helt absurda. Ni influensers ska ha stor cred jag hade blivit galen på vissa kommentarer ni får, ha det bäst, mvh/Emma

 9. Gunnhildur

  Brukar aldrig skriva här men kan inte hålla mig nu!
  Herregud! vad är de som är så fel med att träna och äta nyttigt?
  fattar inte vad som är fel på folk ? verkar som deras dotter äter vanlig mat och att de uppmuntrar sina barn att rör på sig och leka det är väl bara bra eller?
  Verkar som att vad Paula och Hugo än gör så för dom skit. helt sjukt!
  Avundsjuka och inget annat!

 10. Gunnhildur

  Brukar aldrig skriva här men kan inte hålla mig nu!
  Herregud! vad är de som är så fel med att träna och äta nyttigt?
  fattar inte vad som är fel på folk ? verkar som deras dotter äter vanlig mat och att de uppmuntrar sina barn att rör på sig och leka det är väl bara bra eller?
  Verkar som att vad Paula och Hugo än gör så för dom skit. helt sjukt!
  Avundsjuka och inget annat!

 11. Sofia

  Hej Hugo,

  Kan du ge några tips på hur man kan inspirera sin partner till träning? Jag tränar själv flera dagar i veckan och frågar ofta min partner om han vill följa med, men det vill han aldrig. Det är inget problem just nu kanske, men oroar mig for hans hälsa långsiktigt eftersom han inte har de mest hälsosamma matvanorna och inte rör på sig alls förutom att gå fram och tillbaka från tunnelbanan.

  Tack!!

 12. Jonna

  Alltså människor! träning, hälsosam mat och en aktiv vardag ger dig en start frisk kropp!? Tror fler folk skulle mått mycket bättre av att lägga om dåliga vanor till friskare rutiner. Det väl fantastiskt med influensers som faktiskt inspirerar till detta? Underbart att följa era bloggar och bli inspirerad. Keep up the good work!

 13. Anni

  Är det Mollys tur för kostschema till nästa? Inför skolstarten kanske? 😊

  Skulle inte bli det minsta förvånad om ni skulle gå så långt.

 14. Ella

  Jag menar absolut inget illa med min kommentar men jag vill ge Dig (Hugo) en tankeställare. Jag upplever också att du uttrycker dig mycket kring utseende vilket kan ge din vackra fru komplex både medvetet och omedvetet.
  Förra året fick hon kommentarer om sitt utseende när ni var på Maldiverna. Direkt fixade hon så hon fick kostschema och började träna som en galning. När hon gått ner massor i vikt försvann brösten, då fick hon massa kommentarer om det. Då sprang hon direkt till en klinik för en konsultation. Jag tror att er offentlighet ger henne otroligt dålig självförtroende och du måste hjälpa henne att strunta i det. Hon ÄR vacker som hon är.

 15. Tove

  Jag tänker lite att boostar man sin kropp med träning och bra mat så kommer man bli smalare, få mer lyster, må bättre och ha mycket energi vilket smittar av sig i glädje (oftast) :). Skulle man sedan sluta träna helt, börja äta halv fabrikat, snabbmat och socker så går man upp i vikt, blir blek och grå och lystern och energin försvinner och kanske där också kärleken? Livet vill man väl dela med någon som också älskar livet och inte bara vill ligga hemma på soffan och trycka chips. Blev lite luddigt här nu men kort o gott så tror jag inte man slutar vara kär i sin partner pga viktuppgång utan mer att hela dennes liv blir ”tråkig och grå” och energin försvinner.

 16. Amanda

  😭😭😭😭😭😭 VAD är det för fel på människor, det är fan SJUKT vilka kommentarer både du och Paula får. Fan tycker så synd om dessa tragiska människor som har tid för att kommentera på ett sådant sätt. I lilla landet lagom får man inte sticka ut utan kritik…

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.