Bröllop

Talen på vårt bröllop

Tänkte lyfta talen på vårt bröllop – nån av er ville gärna veta vilka som höll tal och om vad så vi kör.

Först och främst var Tapi vår toastmaster. Vi gjorde helt rätt val känner både jag och Paula, Tapi var vårt trygga ankare under kvällen och skötte sig mästerligt. Vill ni anlita Tapi för toastmastrande kan ni DMa mig.


Kvällens första talare var brudens far, Paulas pappa. Han pratade om hur mycket han älskar Paula, att han alltid finns där för oss och att han var så glad över den här dagen.

Sen kom mina föräldrar, dom körde tal ihop. Först inledde min pappa med att prata om vilken katastrof jag varit och är. Bland annat om hur jag tog ut min cykel utan att någon märkte när jag var typ 4 år och drog till en backe nära oss. Sen cyklade jag ner för den tills jag rammade rakt in i en stor sten. ”Det var din första hjärnskakning Hugo, men inte den sista”. Hehe, lite ord om mina försök till körkort fanns med där också. Och hur glada dom är över att jag träffade Paula. Sen avslutade min mamma konstnärligt med att läsa ett stycke om kärlek ur en bok (förlåt mamma men minns inte vilken).


Tredje talare var brudens mor, Paulas mamma. Hon körde intro till en finsk tango och bjöd på ett dansnummer innan hon började snacka. Klassisk Tanja. Hon berättade om hennes första, förvirrade möte med mig. Eller ja det var ju inte mig. Paula hade ringt sin mamma från flygplatsen och sagt att hon träffat en ”skiiiiitsnygg kille” och eftersom Paula och Tanja fortfarande sitter ihop i navelsträngen ville Tanja veta allt. Paula hade dock inte tid så hon sa att Tanja kunde googla. Tanja gjorde det men fick upp en helt annan Hugo som var närmare 50 år, frånskild med barn och inte alls vad hon tänkt sig åt sin 19åriga dotter. När hon väl fick koll på den riktiga Hugge var hon glad och tacksam. Bra utgångspunkt för mig. Om ni har varit lite stökiga men ändå vill göra bra första intryck på kommande partners mammor, få dem att tro att du är gammal och frånskild först så blir dom tacksamma för vad som helst.

Fjärde talare upp på scen var Paulas bonusfarsa, Love. Paula antog att Loves tal skulle vara en komplett roast av henne som tonåring och började grina över att det snarare var en kärlekshyllning. Jag fick mig en dos av roastsleven när Love tog upp vår bilresa till Spanien när jag sov ner till Danmark och sen blev så uttråkad att jag strippade i bilen. Hehe. Men det var mycket kärlek i talet, Love uppskattade min strippshow.
Sist upp från honnörsbordet var Paulas pappas fru, Mia. Hon höll ett jättefint tal om hur glad hon är över att ha kommit in i våra liv och våra barns liv och talade rakt från hjärtat =)
Redan här har vi klarat av fem tal och då är det bara våra föräldrar egentligen. Ni hajar att vi var lite nervösa över att det kanske skulle bli långrandigt? Det blev det inte till vår stora glädje och lättnad (kanske underlättade att vi körde lite shots emellan). Sen hade jag och Paula sagt att vi inte skulle ha några tal till varandra under middagen utan köra på vår film istället där vi skrev brev till varandra. Paula överraskade dock med att min kusin Josefine sjöng ”En sån karl” med min morbror på gitarr. Riktigt fint – dock vet jag inte om man måste leta så långt inne i mig för att hitta ett barnasinne 😉

Sista familjemedlemmen som talade men inte satt vid vårt bord var min bror, Sebastian. Det är honom jag har Clean med och som ni förstår är han den strukturerade av oss. Med det sagt var det självklart att han hade förberett en powerpoint-presentation som visualiserade den nedåtgående kurvan i mitt liv med alla val jag gjort fram till att jag träffade Paula och den vände uppåt. Talet hette ”Tack Paula” och det sammanfattar innehållet rätt bra.


Efter Sebbe kom det upp en trio på scen, nämligen Paulas brudtärnor.  Katarina, Natalia och Michan. Katarina är gudmor till Molly, Natalia är Paulas lillasyster och Michan och Paula blev vänner på öppna förskolan med Molly. Dom körde ett tal ihop som var en rimmande historia över vår relation med bilder till. Innehöll även skålar till både Molly och Leonore.

Sen kom Jonas, min bäste vän. Som också är gudfar till Molly. Jag tror ni säkert minns honom som Bullen här i bloggen sen urminnes tider. Ni kan har hört att bra vänner säger fina saker om en, bästa vänner säger dom värsta sakerna om en. Jonas valde att visa upp min ”road to fame” med Youtubeklipp från min resa med Den rätta för Rosing, Challenge boy och min tveksamma rap-karriär. För min del var det riktiga krypningar under huden emellanåt men för resten av sällskapet var det asgarv.

Näst sist ut var vår vän, Simon. Han är inte den som grottar ner sig i känslor så det var riktigt fint hur han berättade om hur han ser på vår kärlek och hur vi ger varandra utrymme i relationen. Just det är ju viktigt för både Paula och mig. Sen sjöng han för oss också, Kärleksvisan. Man kan ju bli nervös när någon säger att den ska sjunga (tänk om det låter katastrofalt) men det var magiskt. Så jävla fint.

Vi hade sagt ett bestämt nej till spontana tal under kvällen – allt skulle bokas in via Tapi. Men någonstans här fick jag feeling och kände för att tacka alla gäster som var så jävla fina. Så blev ett litet spontantal och en skål från mig och Paula här.
Sist men inte minst (men kanske rundast) var Elin, som tidigare jobbat med mig och nu jobbar med Paula och blivit en vän. Hon jobbar med influencer marketing och pratade om att i en värld som består mycket av yta så ser och känner man att kärleken mellan mig och Paula är genuin och att fokus oftast ligger på att Paula är bra för mig men att grejen är att vi kompletterar varandra och är bra för varandra båda två. ”Där den ena är strukturerad som få har den andre ingen struktur på någonting, där den ene har svårt att hitta orden ibland hittar den andra på egna ord” 😂

Foton: Sandra Rogers

Det var talen på vårt bröllop. Jag sa innan bröllopet att jag såg fram emot alla hyllningstal till mig under kvällen men alltså, vilken känsla att så många personer förberett sig, ställer sig upp och pratar från hjärtat till mig och Paula inför 100 pers. Jag känner så mycket kärlek till er alla.

Kommentarer

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.