BröllopDagens fråga

Svar på bröllopsfrågor

Vad tycker du är en rimlig bröllopsbudget? 
Svår fråga för det beror ju helt på hur många du bjuder, om du ska bjuda på allt, om du ska stå för kläder/boende för brudföljet osv. Det diffusa svaret är att en rimlig bröllopsbudget är helt beroende på dina förutsättningar och din ekonomi. Vi har ju verkligen velat få till ett stort bröllop med en ordentlig fest och bjuda på allt så för oss tror jag det går på ungefär 300 000. Det är 115 pers som kommer och vi har hyrt lokal, fixat transport, bjuder på all mat och dryck, fixar kläderna till våra tärnor/best mans, bjuder på brunch dagen efter för dom som sover över osv. Sen har vi ju fått ringarna sponsrade i ett samarbete men där hade det väl varit en 50 000 extra annars. Tur att vi kör så mycket reklam på vårt bröllop så vi bara behöver lägga runt 300 själva 😉 Så 300-350 000? Men som sagt, det beror ju helt på vad man har för inkomst, vilka besparingar man har, hur stort bröllop man ska ha osv. 

Hur kommer det sig att ni gifter er just detta år? Vem av er var det som tog första steget till bröllopsplaneringen? 
Det ligger helt enkelt rätt i tiden det här året, förlovningen skedde ju redan 2013 men sen kom det lite barn och annat i vägen som störde planeringen, hehe =) Det var nog vi båda som tog steget tillsammans när vi började prata om det och sen kom vi i kontakt med vår bröllopskoordinator Michelle. Där lossnade det för oss båda och gick från att bara vara snack om att det var dags till att vi kände ”nu kör vi”. En välbehövligt spark i rumpan helt enkelt.

Vad ser du mest fram emot på er bröllopsdag?
Alla hyllningstal om hur fantastisk jag är och hur Paula är lyckligt lottad. Nej men det jag tänker på främst är att få se Paula i sin brudklänning för första gången. Och att få svära evig trohet inför Gud och hela kyrkan. Och att vi förhoppningsvis får till en grym fest för våra nära och kära. 

Hur tänker ni kring äktenskapsförord och uppdelning av ekonomi och egendom inför ert äktenskap?
Vi kommer inte ha äktenskapsförord. Främst för att vi inte ser någon anledning till det. Vi delar redan allt idag – hus, företag, barn, sparande. Även om vi inte delade på allt redan så tror jag inte på äktenskapsförord för egen del (även om jag respekterar dom som tänker annorlunda och har det). Jag tänker att om man väljer att gifta sig med någon och har barn ihop så älskar man den personen så pass mycket och vill den väl oavsett vad. Om det skulle vara så att hela företaget och alla pengar låg på mig och Paula inte tjänade ett dugg skulle jag ändå vilja att hon hade det bra om vi nu skilde oss. För vi har två barn ihop, för att vi levt ihop och älskat varandra så mycket som vi gör nu. Så om den dagen då skulle kommit att vi gick isär skulle hon vara väl ”förtjänt” av hälften av allt. Men sen främst av allt tror jag ju inte heller den dagen kommer då det skulle vara aktuellt – hon är fast med mig för alltid =) 

Vad ser du mest fram emot med att vara gift?
Att inte längre behöva sova under samma tak som en Uribe 😂
Jag ser fram emot att kunna kalla Paula för ”min fru” och att alla i familjen heter samma efternamn. Känns fint på något sätt. 

Hur växte beslut om giftermål fram? Har du alltid velat gifta dig?
Jag har alltid velat gifta mig, för mig har det känts självklart och det antar jag kommer från min familj. Men för mig kändes det väl helt självklart den dagen Paula blev gravid och när vi valde att behålla. Innan dess hade jag väl tänkt tanken men just beslutet kom då. För mig känns det viktigt att med äktenskap just för att det blir mer ”på riktigt då”. Det blir inte lika lätt att bara sticka, jag tror man kämpar mer när man stöter på motgångar i relationen också. Nu är det visserligen inte skitlätt att bara dra från en dag till en annan i och med att vi har barn ihop men det känns som att skillnaden mellan sambo och giftemål är att man verkligen slår fast att ”nu kör vi, nu är det vi”. Man tar ett stort kliv ihop och står framför nära och kära och säger att ”vi menar allvar med det här, vi är en enhet”.

Är du nervös för bröllopsdagen? Isåfall vad är du mest nervös för? 
Ja och nej, jag känner mig säker med planeringen och tror allt kommer rulla. Jag är lite nervös för om jag kommer böla mig genom hela ceremonin och för om folk kommer ha kul. Men jag tror det löser sig! 

Kommentarer

 1. Soph

  Du är drömmannen och drömkillen. Vilket fint tankesätt och vilka vackra ord. Du är så språkligt begåvad. Man blir så rörd (på ett bra sätt) när man läser det du skriver.

  Lycka till med allting kära Huggson. Från en liten prutt till Challengeboy till snart gift man – Jävlar, vad vi har följt varandra länge!! 🙂 Kommer att följa dig tills du inte längre orkar med sociala världen!

 2. Jennifer

  Det är så uppfriskande med ärliga raka svar på frågor (som budget tex), tack för det!! Och superfin text, längtar till att se alla fina bilder på er! Lycka till! Min bröllopsdag för fyra år sen var helt underbar och verkligen ett minne för livet. Om en vecka är bf för vårt första barn, är så lycklig, kärlek är bäst!!! ❤️

 3. Annika

  Så jäkla fint av dig! Jag blev kroniskt sjuk fick tre barn med mannen jag älskat och jag tog hand om HELA familjen i alla år… Efter 21 år gick han ut genom dörren och fortsatte sitt liv med en mamma i sonens innebandylag och han kan inte ens hjälpa till med skor och sånt barnen behöver fast jag lever på en väldigt låg sjukersättning och han tjänar bra! Och honon älskade jag! Det är ju inte mig han är dum mot utan barnen! Vill bara säga att du resonerar så himla fint, hoppas ni håller ihop alltid men om ni inte gör det så glöm inte det du skrev här!! ❤️

  1. Emelie

   Fy fasen vilken trist situation…jag har inget vettigt och bra att säga, jag vill bara ge din en kram Annika. All lycka till dig!

  2. Martina

   Säg det till honom ,”strunta i mig men barnen är ju bådas ansvar, avsikt att dom ska ha det bra”. Trodde alla med barn satte dom i första hand.

  3. Hugo Rosas
   Hugo Rosas

   Fan vilken tönt, förstår inte snubbar som kan agera på det sättet… Om inte annat borde han värdesätta att era barn har det bra. Riktigt svin. Kram till dig ❤️

   1. Julia

    Åh vad glad Ja blev när jag fick läsa vad ni på ett ungefär iallafall har i budget eller vad erat bröllop går på! Bra och ärligt !!!
    Kram. Och snart är den stora dagen ..!! Drömmer själv om den , kan han fria snart ??.. 😘

  4. Sophie

   Jag blev illa berörd när jag läste din kommentar, hur kan man som pappa till tre barn betee sig på det sättet?! Usch och fy! Att du levt med honom i 21 år och sen gör han så gör så ont i mig att höra, förstår det inte ens. Svårt o greppa faktiskt. Vill också ge dig en kram Annika! K r a m 🙂

  5. MammaMia

   Hejsan Annika,
   Samma här… efter 20 år tillsammans o 3 barn (15,12,9år) så lockade en mamma i sonens hockeylag – tack för den! Personen jag delat ”allt ” med i 20 år är som bortblåst…
   Kram till dig!

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.