Uncategorized

Statusen

Mår: Ganska bra, lite ont i ryggen. Antar att jag gjorde någonting igår på träningen som sitter i idag.

Sovit: Hyfsat bra, men med alldeles för många avbrott.

Morgonvikt: Vägde mig för första gången på länge idag. 90,4.

Morgonlängd: Intalar mig fortfarande om att jag är 184cm, men sist jag kollade min längd var jag 183cm :-(.

Leonore: Ville ha välling 3 gånger inatt. Jag tar tillbaka allt jag har sagt den senaste tiden om att barnen sover bra. Igår tog det två timmar att natta dom och sedan var hela natten ett helvete. Eftersom att Leonore inte fick välling 2 av dom gångerna hon ville ha så kan ni fatta hur det lät 01:37 hemma hos oss. Är det vatten man ska börja köra i vällingflaskan eller? Det verkar ju omöjligt att avvänja henne.

Träden: Dom håller på att ta ner träden på vår tomt, men var tvungen att avbryta för att grannens staket var i farozonen. Så nu måste jag skruva ner vårt staket på vissa ställen så det stora trädet kan falla ner på vår tomt. Problemet är att när jag försökte skruva ner staketet igår så satt skruvarna som ett berg och bitsen på skruvdragaren gick sönder. Finns det kvalitetsbits som inte slits ut direkt? Hit me plz.

Paula: Hennes nya grej är yoga challenge. Inte dom lätta utmaningarna, utan hon antar dom som är level pro. Vilket gör att det är totalt livsfarligt att vara hennes partner just nu 😂.

Annars: Två mycket spännande möten idag.

Glöm inte: Om ett år kommer du önska att du startade idag 😘

Kommentarer

 1. Ellen

  Tips!!
  Ha i fisklever olja i vällingen bara några droppar. Blir nog inte så roligt 2-3 kvällar men jag lovar att den där vällingen inte kommer smaka gott sen och hon kommer inte vilja ha den.

 2. Åsa

  Tips. Sluta ge henne någon alls på natten. Det blir en rutin, precis som med allt annat. Istället för att somna om när hon vaknar om nätterna så är hon ju van vid välling. Är man 2 år är man inte hungrig på nätterna (om maten funkar normalt) Ge det 3-5 dagar med skrik och tårar, men det kommer va värt det. Lycka till!

 3. Sandra

  När våran dotter var 1 1/2år bestämde vi att sluta med välling, vi bytte då ut vällingen till varm mjölk en kväll vilket hon inte alls tyckte om. Sen accepterade hon att vällingen inte var god längre och somnade utan problem (väldigt smidigt för våran del) nu får hon oftast en kvällsmacka eller lite frukt på kvällen innan läggdags och sover hela natten utan att vakna och vara hungrig. 🙂

 4. Millie

  Hello!
  Har du något bra tips på EMOM som man kan göra på exempel ett utegym där du inte har tillgång till kettlebell, handlar osv? Har nämligen inget gymkort, men är ändå sugen att testa EMOM då det verkar som ett riktigt bra sätt att få upp flåset! 🙂
  tack för bästa bloggen

 5. Linda

  Vi låter våra barn äta på natten tills de inte vill längre. Vi låter våra barn bestämma det. Det är ändå så lite barnen får bestämma och jag har inte förstått varför man ska som förälder avvänja något som gör att barnen fortsätter sova bra efteråt. Men alla gör olika. Min 4 åring äter inte på nätterna och har inte gjort det på några år. Men min snart 11 månaders äter fortfarande på nätterna och kommer låta honom göra det så länge behövet finns 😊

 6. Josefine

  Du har fel bits på skruvdragaren. Den ska ju inte ”hoppa” runt på skruven, då är förmodligen bitsen för liten eller vad man säger. Hoppas du fattar va jag menar 😂

 7. Laura

  Bästa tips från bvc är låt barnet sova hos nån annan i 2 eller 3 dagar ( som inte ger välling så klart) funkar perfekt

 8. Dani

  Nej nej! Ett tips! Ge inte vatten! Vi föll för det och det slutade med att vår dotter istället drack vatten 6-7 gånger på natten, istället för välling 2-3 gånger. Var kaos i flera nätter tills vi ba tog bort flaskan helt och slängde dom. Kaos i 2-3 nätter men nu sover hon HELA nätterna! Hon blir 2 i augusti.

 9. Sabina

  Testa att köpa mjölkfri välling. Då kommer hon garanterat att sluta be om det. Min dotter fick mjölkproteinallergi så vi var tvugna att byta vällingsort och då vart det slut med vällingen helt eftersom den tydligen inte var god 🙂

 10. Erika

  Hej Hugo!
  Jag har så sjukt svårt att lägga upp träningen. Kan inte du tipsa om enkla träningspass med olika övningar? (Redskap: hantlar och ketlebells)
  Hur många övningar ska man ha på ett pass? Ska man blanda hejvilt? HUR GÖR JAG!! Hjälp!

  Kramar
  En kämpande småbarnsmamma med gravidkilon som ska bort!

 11. Sara

  Förändringar för barn tar oftast 3 dagar. Min 10-måndaders har precis slutat med välling på natten. 3 nätter var hon ledsen sen fattade hon. Det viktiga är att vara konsekvent. Hon kommer inte fatta om hon får välling ibland och ibland inte. Sluta bara. Belöningen får ni sen. Det gäller att vara envis. Lycka till!!!

 12. Josefin

  Har en kille på 8 månader o fått råd av bvc att aldrig börja med välling, dom rekommenderar gröt så vi kör med stor portion gröt på kvällen + ersättning, han vaknar aldrig på natten!

 13. Matilda

  Vi har låtit barnen bestämma själva när dom ska sluta äta på nätterna (vi har tre barn). Dock har vi minskat mängden välling efter ett tag men dom har fortfarande fått äta när dom vill. Varför vi gjort så är för att efter dom fått välling så somnar dom nöjda om och vi får också sova. Vällingen är en trygghet och den kommer att försvinna på natten så småningom men så länge barnen velat ha den så har dom fått den.

 14. Jossan

  Vi sa till dottern att vällingen är slut men att mamma/pappa är och handlar mer. Funkade fint. Nu är snuttis borttappad (hon har varit beroende) men vi säger att han är ute och reser. Han är på semester. Funkar fint fint. Hon är snart 3

 15. Marie

  Körde en liten fuling när dottern var 2 år o 8 månader typ. Sa att vällingen var slut i affären. Tog upp telefonen och låtsades ringa olika butiker för att höra om dom skulle sälja mer välling snart. Sa alltid ’vi får testa att ringa i morgon igen’. Det gick hon med på, inte ett pip om välling efter det :). Hon får en liten pipmugg med vatten istället och det har funkat kanon!

 16. Louise

  Jag tror tyvärr att det bästa sättet är att ta bort och sedan ställa in sig på några tuffa nätter utan sömn. Till slut går det. Heja!

 17. Carolina

  Ta bort all mat och dryck på natten och stålsätt er för två tuffa nätter så är ni i hamn sedan.Obs gäller även nappavvänjning.

  1. Sara

   Skulle skriva samma. Bara stålsätta sig och vara beredd på en veckas helvete, sen är det över och livet börjar igen. Just då känns det sjukt jobbigt och barnet bara gormar. Men ger man efter då så får man börja på ruta ett igen… (Tänk själv hur glad du är Hugo när du försökt sluta snusa, för antar att du testat sluta ett par gånger 😉)

 18. Kikki

  Prova varm mjölk istället för välling,som nedtrappning. Det tipset fick vi och det funkade superbra… sen minskar man mängden succesivt och till slut så *poff* borta. 🙂 Lycka till!

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.