AllmäntCrossfitFamiljeliv

Status

Det händer mycket nu. Med största sannolikhet kommer jag utbilda mig till personlig tränare i oktober. Vi snackar alltså skolbänk och plugg i några månader. Det värsta, eller kanske bästa är att jag längtar, jag är lika redo som Blondinbella är att föda. Jag känner att träning och hälsa är det jag vill hålla på med. Att få andra att må bra och kanske hjälpa andra med deras satsningar i vilken sport det nu är. Med tanke på min bakgrund och min satsning inom crossfit tror jag att det kan bli ganska bra.

Här är jag och Camilla som redan är en duktig PT och CF atlet.

Molly fyller 2 år nästa vecka och vi skall ha kalas för henne på lördag. Tänker jag tillbaka känns det som Paula klämde ut den lilla huliganen för någon månad sedan. Men tittar jag på dessa klipp så har det ju faktiskt hänt lite grann:

Jag och Paula har ett nytt issue. På vårt nästa barn vill Paula kolla kön och jag vill det inte. Paula menar på att hon måste förbereda och att hon inte kommer kunna hålla det hemligt om hon kollar och inte jag. Jag menar på att hon kan kolla hur mycket hon vill så länge hon respekterar mig och låter det få bli en överraskning för mig. Hur gör man, klunsar typ?. I vilket fall som helst skall vårt nästa barn hete Burpee- Thruster Rosas.

Kommentarer

 1. Mickis

  Vi tog reda på könet med sonen, han är några dagar äldre än Molly (fyller på lördag). Vi har redan sagt att nästa gång vill vi inte veta, vi är båda överens om det. Första gången ville sambon men inte jag, men vi kom överens om att ta reda på det för han så gärna ville. Det var mysigt att kunna handla och planera lite mer i detalj. Det man ska tänka på är att det sällan är 100% säkert att det stämmer. En kompis till mig fick andra barnet nyligen (hade en pojke sedan innan och denna gång väntades en flicka), rum inreddes i rosa, en hel garderob fylldes med klänningar etc, namn var bestämt och uttalat till alla runt omkring, ut kom en pojke

 2. Anne

  Kanske inte helt PK, men vi tog reda på könet i v 18 just för att kunna knyta ann mer. Jag har svårt för när saker och ting inte blir som man förväntat sig.. och lets face it, även om man inte tar reda på könet så kommer magkänslan säga antingen det ena eller det andra. Och hur kul är det då om det på förlossningen visar sig att man haft fel och måste plötsligt ställa om sig? Det är inget för mig! Jag skiter i färgen på kläderna, men jag skulle ha svårare att knyta ann till bebisen i magen om jag inte visste könet.. Har heller aldrig fattat varför det skulle bli en större överraskning/nyhet att få veta det på bf jämfört med RUL! Känslan att få gå på RUL och få veta könet var ju världens häftigaste. 🙂 jag tänker att under förlossningen är det så mycket som händer ändå, man får träffa sitt barn för första gången. Det känns bara skönt att ha det här med könet avverkat innan!

 3. Elin

  När jag för många många år sedan låg i magen ville pappa veta könet men inte mamma, pappa fick veta och lyckades hålla det hemligt hela graviditeten 🙂 Jag och andra sidan hade aldrig lyckats hålla det hemligt för min partner 😛 All lycka till er när det väl är dags!

 4. Frida

  Efter att ha följt din blogg under en väldig lång tid blir jag så otroligt glad och inspirerad av att du ska utbilda dig till PT. Jag tror med din målmedvetenhet, jävlar anamma, aldrig ge upp tänk och kunskapen kring kost, träning, teknik så kommer du bli en alldeles strålande PT. Riktig bra val och beslut! 🙂

 5. Sara

  Vi tog reda på kön och jag var orolig att de skulle blir mindre spännande att veta. Men vet du! Det var fortfarande sjukt spännande, för man vet ju fortfarande inte vilken person som ligger därinne, hur bebisen ser ut mm! Tycker inte alls att det förstörde någon spänning! Snarare att det på nått vis blev lättare att knyta ann då man visste liite mer om personen som låg där 🙂

 6. Catalina

  Vi är gravida med vårt andra barn nu och min man ville veta och inte jag så när vi var på vårt första ultraljudet så skrev sjuksköterskan på en lap till oss om det var en flicka eller pojke. Martin tittade när han kom hem och de flesta i våra familjer vet vad vi väntar men inte jag och du har klarat att inte försäja än

 7. Sandra

  Du skriver om att ni diskuterar huruvida ni vill ta reda på kön på framtida syskon, Paula skriver om att ni sparar bilstol till framtids syskon… Hmm… ;)) Är det så, så är det otroligt kul!!!
  Ta inte reda på könet, låt det vara en överraskning! Man kan ändå ”planera”. Vi tog inte reda på det och fick en pojke förra sommaren. Bästa överraskningen nånsin! Ha’ re bra

 8. Småstadsliv

  När Paula får veta könet får ni separera tills den dag hon ska föda 😉 Inte ses eller pratas vid på några månader. Svårt dilemma.

 9. Linda

  ”Jonathan” – håll käften.

  Iallafall, min man ville veta könet, jag ville inte. Jag sa till barnmorskan vid ultraljudet att det var ok att hon skrev på en lapp till min man om det var en pojke/flicka. Han lovade dyrt och heligt att absolut INTE under några omständigheter berätta för mig vilket kön det var. Det tog 2 dagar sen sa han ”ååh kan du fatta att vi ska få en dotter!”…… Så jag vet inte riktigt alls. Finns ingenting praktiskt i att veta könet, det är bara nyfikenhet. Hur förbereder man sig bättre på en pojke/flicka menar Paula?

 10. Rebecca

  Jonathan: det är ca 50/50 att man får missfall innan vecka 12. Paula och Hugo hade otur två gånger i rad bara. Det hände nyss min vän också. Nu är hon dock gravid igen och tredje gången tog det sig! Inget konstigt med det. Du bör läsa på lite och skaffa en rejäl skopa snällhet. Vad ville du åstadkomma med den kommentaren egentligen?

 11. Sanna

  Till Jonathan ; vilken extremt okänslig och dryg kommentar . Att drabbas av missfall innebär inte att man inte kan få barn igen . Det är bara det att allas resa ser olika ut och för vissa tar det längre tid än för andra . Men att skriva en sån elak kommentar förstår jag bara inte , vart är peppen/kärleken?

  Till dig Hugo och Paula ; all lycka till <3 Paula får väl kalla barnet hen under tiden bara , inte mer med det 🙂 en annan hade ju försagt sig på en gång , oh nu sparkade hon eller oj ja menade han eller oj ja menade det ;)haha kramar

 12. Jonathan

  Ska man inte vänta till man är gravid innan man pratar om sådant? Vad man förstår verkar ju inte Paula kunna bli gravid igen?

 13. Paula

  haha, har samma problem med min sambo – han vill kolla kön och jag vill inte. Han påstår också att det har att göra med att förbereda sig, men då ville jag ha en lista på FAKTISKA problem och skillnader som han hade tänkt göra huruvida det var en tjej eller en kille och då kunde han inte komma på några bra. Hans anledning var typ kläder, men det är ju superlöjligt, man köper väl fasiken praktiska och lekvänliga kläder oavsett vad för kön ungen har (hoppas jag). Nej, jag tycker ni ska hålla kön hemligt! Spännande ju!

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.