BröllopFamiljeliv

Spara pengar inför bröllopet

Paula är en fantastisk kvinna som är bra på mycket, det finns nog ingen som är så bra som Paula på det mesta. Det finns många ord som beskriver henne men ekonomisk är inte ett av dom. Därför blev jag full i skratt när jag lyssnade på hennes bröllopspodd idag där hon gav tips på hur man kan spara pengar inför bröllopet. För det första lät det som att Paula ens tänkt tanken att ha en budget – det kan jag tala om för er att hon inte gjort. För hennes del verkar det inte spela någon roll om vi måste sälja bilen, huset och barnens vinterskor för att kunna pröjsa kalaset i slutändan. Hon vill klä in hela kyrkan, festlokalen och alla gästerna i blommor som kommer var döda dagen efter. Men kul ändå att hon tipsar om hur man kan spara pengar inför den stora dagen. Här var hennes tips:

 1. Börja föra kassabok 
  Genom att föra dagbok på vad man spenderar ska Pulkan få koll på vad hon egentligen spenderar pengar på. Ett initiativ jag är helt för eftersom hon i dagsläget verkar tro att hon lever på luft och är ”riktigt sparsam”.
 2. Se över kostnader på el, tv, bredband, försäkringar, jämföra priserna och byta bolag 
  Hehe en riktig utmaning för Paula som tror att el, bredband och TV ingår i ”hushyran” vi betalar varje månad 😂
  Är också helt övertygad att om hon började försöka pruta på försäkringskostnaden skulle det sluta med att hon signade upp sig för massor av dyra tilläggsförsäkringar som försäkringsbolaget lurade på henne. Typ husdjursförsäkring fast vi inte har husdjur.
 3. Minska matkostnaderna. Handla smart, laga matlådor. 
  Det här borde vi båda bli bättre på men varje gång jag tar matlåda slutar det med mögliga lådor i bilen som luktar värre än Leos morgonblöjor. Här vänder jag mig lite mot kalkyleringen dock, Paula tror att en dagens lunch kostar 80kr i Stockholm, bara en sån sak. Sen ska vi lägga på hennes take away-kaffe för minst 30kr. Och frukost/mellis som hon alltid ”glömmer” hemma.
 4. Skriva matsedel 
  Den här är jag helt med på. Skulle underlätta alla dagar man tänker ”äh, vad ska vi käka idag då”. Vi borde köra ordentliga matsedlar hemma. Och göra så mycket att vi har matlådor till dagen efter. Som inte ligger och möglar i bilen.
 5. Testa en matkasse 
  Varför inte, enda problemet är att det inte kommer bli några matlådor i vår familj – dom där recepten räcker för 4 personer om alla är halvmätta när man sätter sig vid bordet.
 6. Undvika impulsköpen 
  Den dagen Paula kommer hem utan att ha köpt något är jag en väldigt lycklig och förvånad man.

När Paula var på budget-resa till Maldiverna 💸💸💸

Kommentarer

 1. Sara

  Jag gör alltid matlistor. Ingen specifik dag utan sju rätter, handla allt man behöver så det är hemma. Sen kan man välja mellan dessa sju tills dagarna är slut och man börjar om. Sparar massor på det varje månad. Slipper småhandla och just pressen med att komma på middag varenda dag.

 2. Anna

  Handla mat på nätet är mitt tips! Ja måste skriva matsedel innan för att få med allt. Ja kan gå o titta direkt i kylen/skafferiet vad som behövs o inte behövs. O de blir inga impulsköp eftersom ja slipper gå förbi alla impulsköp som blir i affären 😂

 3. Therese

  Skriva matsedel och veckohandla är det bästa! Varesig man ska gifta sig eller inte. 😉
  Man slipper dessutom hungertjafset om vad man ska äta och det blir definitivt mindre hämtmat i brist på fantasi. 👍🏻

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.