Allmänt

Snart en yogi

Jag har ett samarbete med Tradera på gång som kommer pågå en tid framöver. Igår blev alla som är med i kampanjen inbjudna till Kasai för yoga, information och middag. Med tanke på att jag är ungefär lika vig som en djupfryst fiskpinne blev jag tveksam när jag såg instruktören Hanna köra sina poser innan passet:

Tror till och med jag sa högt att jag aldrig varit så nervös inför en fysisk aktivitet som denna. Men det gick hyfsat ändå tycker jag. Mitt största problem med yoga är egentligen att hitta den där stillheten inuti som man ska fokusera på. Jag har svårt att varva ner och tänka på andningen och ”se inåt”. Då börjar jag fundera på middag, vad jag ska hitta på till helgen eller vad meningen med livet egentligen är. Ni fattar. Men jag höll ut och gjorde mitt bästa i alla fall. 

Efter passet var det något jag är betydligt bättre på; drinkar, mingel och middag. Där känner jag mig betydligt mer bekväm. Ruggigt goda ginger cocktails serverades och vi fick höra mer om Tradera. Jag kommer ha en egen pop-up store och nu funderar jag kring något riktigt fett jag kan sälja. Vad skulle ni vilja buda på? En helgs barnvaktande av Molly och Leo? Att vara en fluga på väggen när jag och Paula tjafsar? Har ni några bra idéer lyssnar jag gärna =) Middagen var god men när jag tömt min skål var jag fortfarande lika hungrig. Löste det helt skamlöst genom att be om en portion till 🙈 Bra tisdagskväll!

Kommentarer

 1. Sofia jz

  Hej Hugo ett tips från mig som hälsoutvecklare och massageterapeut är att ge yogan en chans sen finns det olika typer av yoga som fokuserar på olika saker sen finns de även muskelavslappning och mentalavslappning. Både med yoga och muskelavslappning och mentalavslappning så får man ge det väldigt många gånger innan man känner att man är med i de och kan slappna av och vara här och nu. Så är de ju med all träning ju mer man utövar de ju bättre blir man. Ett tips är att i början kör korta yoga pass typ 10 till 20 min sedan öka. För de är klurigt att hålla fokuset och släppa av i början. Och hjärnan vill gärna springa iväg men låt de ta tid och ge inte upp i början bara för att de är svårt med att hålla fokuset. För de är jättebra för alla att hålla på med någon typ av rörelseträning och avslappning oavsett om man har ADHD eller inte. Jag själv har koncentrstions svårigheter men tack vare att ja jag yougar så har jag funnit mitt mentala rum där jag kan ladda om och få ny kraft.

 2. Sour

  Hej Hugo!
  Jag har ett tips. Jag brukar också vandra iväg i mina tankar när jag ska köra yoga. Jag känner att jag har ADHD just där och då, för jag tänker på allt annat än att bara vara i nuet och andas. Förstod inte hur alla andra lyckades. Det är fantastiskt för hjärnan och jag hittade ett knep för att klara det.

  Börja med att titta runt i rummet och fokusera på 3 saker i rummet, så när du sen ska blunda, så fokuserar du på dem 3 sakerna du har sett. Exempelvis såhär ”mattan på golvet, klockan i hörnet och högtalaren” tänk på dem sakerna i några minuter (detta kommer gå fortare när du lärt dig metoden), därefter när de faktiskt är det enda du tänker på efter att ha repeterat dem orden och ser dem sakerna när du blundar kan du gå vidare.
  Fokusera på 3 saker om dig själv, exempelvis ”jag känner min rumpa mot mattan, jag känner handen mot golvet och jag hör mina andetag” så upprepar du dem sakerna och verkligen känner dem. Till slut kommer de enda du gör vara att fokusera på din andning. Och bli rätt slö. Man börjar inse när man slappnar av och kopplar bort alla andra tankar hur tankspridd man är hela tiden, istället för at bara fokusera på nuet.

  Detta gör jag även hemma eller på jobbet. Arbetar som läkare och detta var en metod jag använde mig av i studierna också för att kunna läsa och slappna av.

  Testa, de brukar funka.

  Lycka till 😀
  /Sour

 3. Cornelia

  Ett träningspass med dig och Paula såklart! Inte för att jag kommer ha råd med det men kan ju tipsa så andra kan buda på det 🙂

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.