Familjeliv

Slut på semestern

I början av juli ställde jag in autosvar på mailen med ”Jag är på semester, åter 12 aug” och svarade bara på det akuta. Nu är den 12 augusti här och semestern är med andra ord slut. Helt ärligt tycker jag det är rätt skönt – äntligen är folk tillbaka i stan och saker är på rull. Molly och Leo har dock en vecka kvar på sommarlovet innan allvaret börjar, i alla fall för Molly. Förskoleklass är ingen lek har jag hört. Gäller att hamna i rätt gäng från start, se till att ha ryggen fri, hålla sig undan från droglangningen och bli polare med minst en rastvakt. Eller det kanske är i OINTB det var dom reglerna att tänka på. Hur som, idag hänger jag på kontoret i dubbel bemärkelse – började med att hänga upp dom här tavlorna:

Dom är från @hellstrom_streetart och går rakt in i hjärtat på mig. Symboliserar att det var jag och min bror som drog igång vansinnesprojektet och att vi alltid gått vår egna väg ✊🏻Grymma, eller hur?

Sommarlovet har i alla fall varit långt och händelserikt för familjen Rosas. Vi har som alltid hunnit med ungefär lika mycket aktiviteter och resor under dom här veckorna som jag själv fick vara med om under perioden 0-18 typ, hehe. Ni har säkert följt alla turer på Pulkans blogg så behöver inte köra en resumé här kanske. Avslutningen blev glampingen i Blekinge i helgen. Överraskad över bra standard och bekvämlighet i tältet men konstaterar att jag är för rastlös för att njuta av att sitta med min familj i ett tält och lyssna på regnet. Tänker att jag kanske skulle uppskatta upplevelsen mer om man var ett gäng som åkte, med kompisar och barn. Så man liksom får aktivitet och häng automatiskt. Då är det nog riktigt nice. Barnen var nöjda i alla fall, dom älskade det från början till slut och det är ju ändå det viktigaste.

Hittade i alla fall en släkting vid campingen så det var kul!

Kommentarer

 1. Jos

  Jag gillar både dig och Paula och tror att ni är bra personer med ett gott inre. Efter att ha läst bådas bloggar senaste åren har det dock blivit tydligt hur mycket mer tid och eget fokus som hon offrar för er familj och era barn. För mig är det tydligt att det är en genusfråga, beror på vad som förväntas av en kvinna resp. man i en familj. Kan inte se framför mig att hon skulle kunna göra samma typ av satsningar som din crossfit-satsning eller starta ett företag som Clean. Som kvinna finns det inte alltid ett val att få alla delar av livet, trots att vi har samma behov av det som män. Jag ber dig bara att tänka på det, tänka på jämställdheten i förhållandet och prioritera det framför andra grejer lite oftare. Det är helt enkelt inte rättvist att en person ska stå tillbaka för någon annan – oavsett vilket kön den har. Som sagt, ni har säkerligen en bra balans på vissa sätt, och jag tror inte att det ligger någon medveten tanke bakom det. Men förväntningar från samhället ligger inbyggda i våra hjärnor – vi har dock möjlighet att gå emot det. Testa och se vad som händer – kanske kommer ni kunna komma varandra ännu närmre. Återigen, har en känsla att du är en omtänksam person så det handlar inte om det, utan om mönster som det är lätt att missa då de är en del av normerna. Den här kommentaren kanske kommer att skava lite men jag kände ändå ett behov att skriva den. Tror att det kan vara viktigt. Allt gott till er familj i vilket fall! Kram

  1. Hugo Rosas
   Hugo Rosas

   Både jag och Paula tänker på och pratar om jämställdhet när det kommer till vårt förhållande. Vi har en ständig dialog om allt som rör jobb, familj och fritid och hur vi ska hantera situationerna vi befinner oss i. Tack för omtanken

 2. Mathilda

  Hugo! Älskar att du ger bloggen en chans till. Om du får idétorka på vad du vill skriva om så kommer här lite önskemål:
  1. Hur går det med din träning? Kommer du satsa på crossfit igen eller kanske något annat? Är det svårt att ”bara träna för hälsans skull” när man tidigare haft ett tydligt mål?
  2. Vad har Molly & Leonore för likheter & olikheter med dig respektive Paula?
  3. Vad tycker du om Bloggbevakningen? Läser du den?
  4. Hur delar du & din bror upp arbetet med Clean. Vem är vass på vad?
  5. När du startade dina olika företag, hade du idéer från början hur du ville göra allting eller tog du hjälp av någon för att komma igång?

  PS, smakade Clean för allra första gången igår. Den var riktigt god & jag fick upp energin till både träning och plugg!! Så tack för det & tack för en bra blogg!

  1. Hugo Rosas
   Hugo Rosas

   Mathilda, tack för att du är här och tack för frågorna. Ska svara på dom allihop. Och fan vad fett att du gillade Clean. Puss!

 3. Jenny

  Superfina tavlor, tycker det är så coolt att du och din bror kommit så långt! Kan du inte skriva mer om hur en typisk dag i ditt liv ser ut nu när du kommit igång och jobbar igen?

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.