Allmänt

Så överlever du en mancold

Paula tror att jag överdriver min förkylning men jag läste att det faktiskt finns forskning som pekar på att vi killar dels har ett lägre immunförsvar och att vi också har högre risk för komplikationer när det är luftvägsinfektioner. Så en mancold är inget hittepå, det är på blodigt allvar. Det är bara det att kvinnan är det starkare könet helt enkelt. Och som Bamse säger ska man vara snäll mot dom svaga så här kommer lite riktlinjer om du är en tjej som läser och din kille har råkat ut för en ”mancold”:

  • Feber – det känns nästan som att killen brinner upp av feberhetta men termometern visar bara 37,6°C? Sannolikt fel på termometern så strunt i den. I detta krisläge är det viktigt att ge honom utrymme för nerkylning och alltså ta bort alla eventuella krav på eventuell kroppskontakt med någon – nattning av barn, besök till affären eller annat kan innebära att febern slår ut oss helt. Ordinera soffläge.
  • Hosta som river sönder lungorna? Mildras med varma drycker och len röst från partner n. Se till att han ständigt har något värmande att dricka och höj aldrig rösten, en honungslen stämma från dig kan inverka fint på hans stämband också så eventuellt missnöje med sopsorteringen, glömda overaller på föris eller allmän besvikelse läggs helst undan till efter sjukdomen.
  • Maxa TV-tiden. Under sjukdomstiden bör killen få företräde till TV:n och eventuella barnprogram, realityshows eller annat som du egentligen vill se på kvällskvisten får helt enkelt vänta tills han ridit ut sjukdomen som plågar hans kropp. Det här är en viktig punkt. Han bör även få företräde till soffan, han måste ju ligga ner så luftvägarna inte täpps igen helt.
  • Näring. Det är av yttersta vikt för återhämtningen att killen får all näring han behöver. Rostisar, O’boy och glass innehåller många viktiga byggstenar när det kommer till att slå ut infektionen. ”Hellre en tur till affären än en tur till akuten” är en bra term att leva efter när glass efterfrågas.
  • Gå tillbaka några år. Egentligen är det enda du behöver tänka på att se din kille som ett sjukt barn och behandla oss därefter. Vi visar oss oerhört sårbara i denna sköra situation så behandla oss varsamt. Du skulle aldrig ställa krav på ett stackars förkylt barn att städa sitt rum eller göra andra sysslor, skippa därför orimliga krav på att en mancold-man ska göra något vettigt alls överhuvudtaget.

Det här är ett bra utgångsläge för en mancold

Kommentarer

  1. sandra

    tips: jag kom via google in på ett gammalt inlägg (2011). du framstår där som en riktigt stor jävla douchebag, och din blogg är ju iom detta ingenting som är jättelockande att följa. du kanske ska starta på nytt och ta bort de gamla inläggen? jag vet inte hur du tänker kring detta, men min reflektion efter att ha läst ett halvt (!) inlägg från -11, var att det här med respekt för kvinnor verkar vara något du fått de senaste åren. inte supersmickrande för imagen direkt. just sayin’.

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.