Familjeliv

Resa med barn

Countdown till Spanien, 2 dagar kvar innan det smäller. Att resa nuförtiden jämfört med när jag var 18 år är ju rätt skilda upplevelser…minst sagt.

 • Paula har ”packat” i en veckas tid. Innebär att resväskorna plockas fram, det görs listor (fysiska och mentala) på allt som ska packas, kläder tvättas och viks, matchande ”finoutfits” för tjejerna för själva resedagen ska fixas, ett helt apotek ska med och kräver typ en egen väska och en miljon andra prylar som är ett måste för en vecka hemifrån.
 • Jag: packar 10 min innan vi ska dra, glömmer hälften, är glad om jag har passet med mig.
 • Kollar inte in barer och uteställen utan googlar runt på badställen, matställen, roliga aktiviteter för ungarna och så om det finns nån box i närheten.
 • Teknikgenomgång – ser till att ladda ner bra appar till ungarna för flygresan, köra hem filmer och serier på offlineläge och se till att vi har hörlurar och laddare.
 • Solskydd bunkras upp, stift, kräm, spray, UV-dräkter osv i all oändlighet. Är ett under att minsta solstråle når barnens hud.
 • Semestern går inte bara ut på att steka på stranden. Att ligga och sola är uteslutet, snarare är det upp och spring på stranden. Men brun blir man ju ändå!
 • Tempot varvas upp. Tänker förr när jag åkte då var det sovmorgon – ligga på stranden hela dagen – festa på kvällen/natten. Nu är det aktiviteter hela dagen och barrundorna lyser med sin frånvaro. Fast man är mer ”aktiv” nu för tiden är man mer avslappnad efter semestern. Och mindre spritfet.
 • Minnen för livet skapas. Förut var det mer black outs för livet =) Att få se minnen sätta sig i Molly (Leo är nog lite liten än) som kommer ha med sig för alltid är oslagbart.

Molly vägrar åka annat än första klass nuförtiden

Kommentarer

 1. Nath

  Hej Hugo. Jag har en fråga till dig.
  Jag har precis fått reda på att jag är gravid och det är inget jag o min partner ens diskuterat om och jag är lite orolig att berätta för honom. Min fråga är hur berättar man? hur tog du det när ni väntade Molly? Frågar dig då jag behöver svar ur hur du som kille tänker kring de.

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.