Tankar

Reklam på bloggen

Har fått lite kommentarer senaste tiden om att reklamen på bloggen är irriterande. Det har blivit lite mer videoannonser på senaste tiden, eller egentligen sen jag blev egen. Självklart vill jag inte att det ska störa er som är inne på bloggen men rent krasst är det såna annonser som krävs för att jag ska tjäna pengar på det här.

Som bloggare finns det i princip två sätt man kan tjäna pengar på. Förut kunde man tjäna en del bara på rena besökssiffror men som branschen ser ut nu går det inte längre. Oavsett om det är 1 person eller 35000 som går in här på en vecka får jag ingen utdelning av det. Om jag inte har annonser som visas för den som läser. Alternativt gör samarbetsinlägg med företag. Samarbetsinlägg är att föredra enligt mig men såna kan komma med ganska långa mellanrum och då blir det skralt med faktureringen där emellan. Vissa gillar inte samarbetsinläggen heller. Idag hostas min blogg av Cure vilket gör att dom säljer annonsutrymme här som vi sen delar förtjänsten på. Det innebär en trygghet för mig i att jag vet att det kommer in lite pengar varje månad. En blogg tar rätt mycket tid i anspråk och jag skäms inte över att jag vill få lön för mödan.

Eftersom företagen som köper in annonsutrymme vill få ut nåt av deras investerade pengar vill man ha videoannonser som spelas upp och som kan upplevas störande för vissa. Om ni gillar min blogg och känner att den ger er en stunds glädje varje dag så kan jag bara be er ha lite överseende med annonserna (eller ännu hellre kolla lite längre på annonsen eller klicka på länkar). Alternativet skulle vara typ en betalvägg á DN och kräva betalning för att få läsa och det tror jag varken ni eller jag vill. Om ni kan ha överseende med annonser som stör ibland så  lovar jag fortsätta ge er roliga, eftertänksamma och vardagliga inlägg ❤

 

Kommentarer

 1. Felicia

  Problemet är ju inte annonserna utan problemet är att de poppar upp och stör skärmen. Någon kunnig bör ändra detta och göra reklamrutorna fasta. Det kan ju inte kännas roligt att eventuellt tappa läsare (ex jag har börjat gå in på din blogg mer sällan än innan) just pga reklam som stör.
  Jag misstänker att det inte känns kul för dig att folk ska bli irriterade av detta för att sedan eventuellt läsa ett roligt inlägg.
  Reklamen får gärna finnas på bloggen, men som sagt, helst inte poppa upp.

  1. Hugo Rosas
   Hugo Rosas

   Det är just det som är grejen med synlighet för företagen – dom vill få lite garanterade visningar därav att det poppar upp. När jag gått och in och kollat hänger det bara över texten ca 2 sek så borde inte störa så mkt? Upplever du att det är längre än så? Kram hoppas du vill fortsätta komma in ändå ❤️

 2. Tova

  Ja dom poppar upp, men om man väntar 1 sek med att scrolla så stannar dom vid sidan eller över/under inläggen 💁🏻

 3. Denise

  Hej Hugo! Det är inte reklamen i sig som är irriterande, utan när man är inne på din blogg via mobilen så rör sig tex reklamen upp och ner över hela inlägget/texten du skrivit när man scrollar neråt. Skulle den inte göra så, så skulle reklamen inte upplevas som störande. Man är ju van vid massvis av reklam överallt nu för tiden 🙂 ha det bra!

 4. Jennifer

  Väljer du vilka företag som får köpa annonsutrymme på din blogg? Är nyfiken hur det fungerar och hur du tänker när du väljer detta isf? 🙂 tack för en bra blogg!

 5. Emmie

  Det är inte reklamen i sig som är irriterande. Utan att bilden fastnar och hänger med när man scrollse ner så man inte kan läsa

 6. Frida

  Absolut kan det vara störande ibland. Men att folk inte förstår att det är för att du ska få in pengar, jag förstår verkligen inte. Helt självklart så behövs det. Så bara att strunta i det? Strunta i att lägga energi på att störa sig på reklamen alltså.

 7. Josephine

  Inga problem med att det finns annonser i din blogg, det är klart du ska ha reklam! MEN det är störande att annonserna hänger med i ”bilden” när man skrollar neråt i din blogg. Du kanske har upplevt samma om du testat? Det borde finnas en bättre lösning än att annonserna hänger med när man skrollar neråt i sin blogg.

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.