BröllopSkoj

Paulas möhippa

Fick frågan om hur jag skulle planera Pulkans möhippa ifall den lotten föll på mig. Kul fråga tänker jag!

En fördom jag har är att brudar inte vill lägga lika mycket pengar på en möhippa som killar gör på en svensexa – håller ni med om det? Paula och jag pratade om det förut iaf, att killar gärna kör en utomlandstripp med extra allt 2-3 dagar och att alla är på för att det blir en kul grej och nice upplevelse för alla liksom. Men tjejer är lite ’snålare’ och tycker att man ska spendera max en tusenlapp typ som blir nå spaigt, lite middag och en vanlig utgång med tyllkjol och diadem.

Men om jag skulle planera möhippa då:

Första stoppet jag skulle ta henne till skulle vara ett spa och så skulle jag se henne bli besviken men ändå le och försöka vara tacksam. Så mycket känner jag Paula att jag vet att hon skulle bli riktigt otaggad på att ta det lugnt och relaxa på möhippan. Så jag skulle spela på att vi hade en stay over på nåt härligt ställe långt från stan där det verkligen är helt dött och så skulle dom andra deltagarna redan vara där i morgonrockar och se riktigt avslappnade och slöa ut. Sen skulle vi växla upp med ögonbindel och så raka vägen till flygplatsen där vi skulle dra till nån cool del av världen för 2 dygn. Tänker något riktigt fett partyställe som hon aldrig skulle ha tänkt sig själv. Under själva resan och dagen skulle det såklart vara massa roliga uppdrag som skulle få Pulkan att rodna. Nåt skulle ha att göra med nakenhet eftersom hon är den mest påklädda människa jag vet. Typ ta av sig topless på planet och beställa en drink som hon sen råkar spilla över sig. Eller sätta sig i random främlingars knän och fråga om råd inför bröllopsnatten 😂

På plats skulle jag lösa någon ’box-challenge’ där man ska stoppa ner händerna i en låda och känna olika grejer. I lådorna skulle det vara sjuka grejer som ormar, maskar, snoppar, slemmiga fiskar osv. Paula skulle dö under den här utmaningen men om hon hämtar sig efter döden skulle resten av trippen sen gå ut på massivt intag av alkohol för alla inblandade, en riktigt fet nattklubb bokad på kvällen och dagsklubb dagen efter – det skulle kort sagt vara en 2dagars race med fest och spontana upptåg däremellan. Pulkan skulle komma hem som en glad spillra av sitt forna jag helt enkelt 😅

Hur skulle ni planera möhippa/svensexa åt er partner om ni fick möjligheten?

Kommentarer

 1. Magdalena

  Hahahaha jag dööör!! Du är så jäkla skön tack för ett gott skratt!! Älskar din hunooor!! Ni är världsbäst!!

 2. N

  Fast de flesta medelsvenssons med två hyfsade inkomster har ej råd att lägga mer än1-2000kr på en möhippa/svensexa. Helt orimligt att ta ut semesterdagar plus betala massa pengar för flyg/boende/mat etc för en kompis svensexa.. de pengarna saknar nog de flesta svenskar!

 3. Kajsa

  Bara jag som tyckte det här kändes som en hint till Paulas kompisar? Det känns ofta som du och P har svårt att acceptera att ni blir äldre och vill leva ikapp era förlorade unga år.

  1. Hugo Rosas
   Hugo Rosas

   Haha näää, dom får planera bäst dom vill. Frågan var ju vad jag hade hittat på, men jag kan ju inte sköta logistik för 5 öre så hade väl slutat med en tur till Heron city för bio och burgare

 4. Elle

  Njae.

  De jag har varit på så är det möhipporna som kostat mer.

  Dock är det slltid, oavsett kön, svårt att få alla att dra sitt strå till stacken när det kommer till planeringen.
  ”Jag jobbar”, etc.

  Utomlands tycker jag inte är så mkt eller sååå vanligt, även om vi har ganska gott om pengar i våran bekantskapskrets.
  De flesta har barn och inte lust eller möjlighet att vara borta en helg.

  Att bli besviken över SPA osv känns ju ganska trist det med, meningen är ju att få tid att umgås med sina tjejkompisar, prata rejält och ja göra ngt kul.
  Folk har varken tid eller lust att planera hur mkt som helst på dessa grejer, upplever jag, så om man åker och spelar paintboll, göra några roliga utmaningar och slutar med härlig middag o bubbelpool o champange så borde man kanske vara tacksam?

  Tror killar mer vill åka utomlands för att kunna supa mer, åka jetski och leka 23 igen;)

 5. M

  Hej Hugo!
  Detta är inte relevant till inlägget, men hoppas på att då hjälp ändå.

  Det är såhär att jag känner att jag har tagit min osunda livsstil för långt och att det allt mer börjar påverka min hälsa. Jag känner mig mer än redo att börja träna och äta rätt för att inte låta detta gå alldeles för långt. Därför hör jag av mig till dig – jag behöver hjälp med tips på bra träning som förbränner fett samt mattips som blir en bra kombination med träningen. Hur många gånger i veckan bör jag gymma, hur långa pass, hur mycket styrka vs kondition?? Skulle verkligen uppskatta din hjälp!!

  Är en tjej på 22 år ifall det är relevant.

  Tack för bästa bloggen!!!!

 6. Fia

  Helt rätt kvinnor är mer snåla än män när det kommer till möhippa / svensexa. Jag och mina vänner har pratat om det många gånger vissa säger att tjejer tänker ”ah men om jag ska lägga de pengarna så åker jag hellre med andra”…

 7. l

  Jag tycker det tar spårat ur med alla dessa resor! Har man flera möhippor/svensexor att gå på samma år så är det ju omöjligt att betala tusentals kronor för varenda resa. Och tråkigt när man måste tacka nej för att man inte har råd att åka på en festresa. Jag skulle hellre vilja ha med alla mina vänner men att vi gjorde någonting som alla har råd med, om det nu vore att tälta i skogen och dricka bag-in-box.

  1. Elle

   Håller med. Sen ska man ju köpa kläder osv till bröllopet och brudparet önskar sig absolut inga presenter men om man vill går man ge ett bidrag till resa.😂

 8. Martina

  Kanske för att killar har mer behov av att hävda sig sexuellt, leka av sig inför det kommande bröllopet än kvinnor även om det inte innebär samlag. Jag vet inte, men varför ägnar ni killar så mycket åt det sexuella här i livet? För varje kille jag möter får jag mer och mer avsmak av ert beteende, sex, att många känner behov av att ha sex till varje pris. Varför är sex så viktigt för er och varför är det så viktig att ha en svensexa för att vara redo för att binda sig, gifta sig en gång för alla????

 9. C.

  Jag upplever det mer som att killar lägger mer pengar på en svensexa, o tex drar utomlands, bara för att slippa resten av planeringen sen? Det känns mest ”ah vi bokar flyg o hotell på nått fett ställe, mat på en bra restaurang och ett vip-bord på en klubb o krökar gärnet” också lägger de massa pengar på det bara för att slippa hitta på nån mer aktivitet o planera mer. Medans tjejer kanske stannar i Sverige, men har istället möhippan fullbokad med aktiviter/utstyrslar/uppdrag/lekar/måltider etc. Och jag hade ju personligen haft en skräddarsydd möhippa efter hur just jag är som person med massa planering och tanke lagd bakom, men kanske inte så mycket pengar, än en dyr flygstol, hotellnatt o utgång men inget mer än så 🤷🏼‍♀️

  1. Jennifer

   Håller med! Killar kastar pengar på ’problemet’ och resan plus fest räcker. Tjejer tänker ofta noggrant ut massa aktiviteter som just bruden to be uppskattar. Jag ville hellre att så många av mina vänner som möjligt skulle kunna komma på min möhippa i Sthlm än de få som skulle ha råd att betala 5000-8000kr för tex helg barcelona. Och det fick jag! 😊

 10. Ellinor

  Jag har uppfattningen att det är killar som inte behöver lägga så mycket pengar på svensexa och tjejer desto mer på möhippa. Så det är säkert olika då:)

 11. Jenny

  Självklart vore det jättekul att bjuda en vän på en fet möhippa med resa men långt ifrån alla har ju ekonomi till det. För mig är 1000 kr mycket och så är det ju för ganska många. Kostar ju en del att gå på bröllop också med kläder och present. Jag skulle inte vilja att mina vänner spenderade massor av pengar på mig, nu vill jag aldrig gifta mig heller så nån möhippa får jag ändå inte haha.

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.