Familjeliv

+ och – med hösten när du har barn

4 plus

 • Nattningen går brutalt mycket lättare 
  Visst kan det kännas trist att det blir mörkt tidigare och tidigare under kvällen men som småbarnsförälder är det guld värt. Nu går ju solen ner typ halv sex på kvällen så det blir inget jidder om att ”det är natt” runt sjusnåret när det är dags att sova.
 • Barnen blir tröttare 
  Precis som vi vuxna allmänt blir tröttare när det är mörkt blir barnen det. Det blir helt enkelt lättare att ha en chill eftermiddag/kväll inomhus på hösten.
 • Lekland hur ofta som helst är OK 
  Ingen sol som får en att tänka att ”fan vi borde vara ute när det är så fint väder”. Under hösten kan man svänga förbi ett lekland och kasta in ungarna i bollhavet när som helst utan dåligt samvete. Man får eventuellt med sig några förkylningsvirus hem på köpet men det kostar att ligga på topp helt enkelt.
 • Enklare med rutiner 
  Under sommaren är varje dag ett äventyr. Ibland är det ett nice äventyr och ibland är det en mardrömsutflykt. När hösten är igång rullar livet på med jobb, förskola, aktiviteter och att längta till helgmyset. Vardagslunket har ändå något!

3 minus (vi håller oss övervägande positiva här tycker jag)

 • Sjuk hela tiden 
  Förskolan blir smittspridningscentralen och sjukdomarna avlöser varandra. Räkna med att ditt barns näsa kommer vara konstant snorig fram till april/maj.
 • En miljon klädesplagg 
  Plötsligt är det dags för tjocktröjor, underställ och skaljackor. Och dom där jävla fingervantarna som alltid verkar sakna ett finger.
 • Ljudnivån 
  Skönt att hålla sig inne ibland. Tills det börjas bråka över någon leksak båda vill ha eller att någon gjorde något som tydligen var ett extremt övertramp för den andre. Ute blir det brusreducering, inomhus blir det som en förstärkare rakt in i din skalle.

Har ni några punkter att lägga till på listan? 

Kommentarer

 1. Malin

  Ja:
  – Man kan laga soppor och grytor i mängder sâ har man mat för flera dagar att värma upp
  – Huset hâlls snäppet renare dâ de inte springer in och ut barfota som om somrarna
  – De bara inte somnar tidigare om kvällarna men de sover ocksâ längre om mornarna dâ solen inte lyser in runt 5h30

  Tacka vet jag ârstider !

  1. Richard Wagi

   Hej Malin,

   Helt fel, man kan inte värma sopporna på grytorna i mängder. Man måste ha någon form av verktyg för att det ska funka. Jag själv använder en bronk när jag duschar till exempel för att hålla mig ren.

   Mvh

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.