Uncategorized

Nytt år, ny bil

Det verkar som tjejerna gillar den nya bilen 😂✊. Sjukt bra med tv, dom har inte frågat en enda gång ”hur långt är det kvar” sen jag fick den 🙌

Perfekt när vi drar till fjällen nästa v:

Skönt med kyl till burkarna också 🤪

Kommentarer

 1. Diana

  Dessa moraltanter alltså!!!
  Hugo visar sin nya bil och ni Tar fram pekpinnen direkt och lägger er i hur deras barn åker i barnstolen????

  Hugo! Vad är det för snygg bil? Visa 😬☺️

  1. Sofia

   Så kan man ju se på saken men man kan ju också se det som något positivt att det kommenteras då det är till barnets bästa att sitta bakåtvänt om något händer.

   1. Diana

    Jag är övertygad om att Hugo och Paula vet allt detta men att dem själva har valt av andra anledningar att inte ha det på det viset. Man behöver inte alltid anmärka på saker och kommentera allt som har med moral och regler etc

    1. Cristina

     Självklart lägger man sig i när man ser sånt här, för barnens skull!
     Att Leonore sitter framåtvänd visar hur lite de bryr sig om säkerhet i bilen. De vände Molly tidigt också..

   2. Sara

    Håller med dig! En sådan sak ska man inte tiga om, det handlar om liv och död. Skrämmande att föräldrar inte tar bilsäkerhet på större allvar!

  1. Lena

   Kanske satt hon framåt bara för bildens skull? För vad jag ser rör sig bilen inte och då är det väl knappast en stor sak? Kanske är det egentligen Molly som sitter där i vanliga fall?

   Det är bara en bild och inget mer. Jag tror Hugo och Paula vet bäst för sina egna barn.

   1. Linda

    Min treåring åker framåtvänd. Man kan inte gå efter ålder! Min är över 110 cm och väger ca 25 kg. Omöjligt att få henne sitta bakåtvänd. Allt har med hur stort barnet är. Sluta lägg er i andras liv!

    1. Josephine

     Det handlar inte om längd eller vikt. Det handlar om muskulaturen i nacken! Ett så litet barn har inte styrkan i nacken för att klara en krock. Kan gå riktigt riktigt illa!

     Om barnet får böja benen och sitter obekvämt är det bättre att stanna ofta och sträcka på kroppen. Och om stolen trots allt är för liten, så är det mycket bättre att köpa en större stol. Finns stolar som lätt passar enda upp till 7 års ålder till och med.

     Vill dock påpeka att alla gör som de själva tycker är rätt. Det är dock viktigt att reflektera över dessa frågor och noga överväga vad som är bäst för just ens familj. Skillnad på att informera och att kritisera! (Hoppas att det framgår att jag endast vill informera!).

     /sjuksköterskan

  1. Julia

   Sambons snart 4-åring vart vi så illa tvungen att vända framåt för några månader sedan, hon grinade och skrek varje gång hon sattes i stolen för att hon inte fick plats. Och då är hon väldigt normal i storlek för sin ålder, men det är väl knappast bekvämt att sitta ihoptryckt som en ostkrok.

   1. Emma

    Fast, det har med ålder att göra, först vid 4-5 som huvudet är proportionerligt till kroppen = inte lika stor belastning för nacken vid en eventuell krock. Spelar ingen roll om man har ett långt barn då huvudet och även skelettet utvecklas utifrån åldern. Men sen gör man som man vill, upp till var och en..

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.