Dagens fråga

När Paula ville kasta ut mig genom fönstret

Fick en fråga från en Malin:
Paula har berättat att dom första åren var kämpiga och att ni bråkade mycket mer då.
Efter hur många år slutade ni bråka och hur lyckades ni?

Hehe har vi slutat bråka? Det var nytt för mig. Nej men som alla par så bråkar vi då och då. Skillnaden är väl att vi bråkade sjukt mycket i början av vår relation. Det tror jag har med 4 faktorer att göra:
1. Vi var unga
2. Vi blev snabbt seriösa och levde tätt inpå varandra
3. Vi blev föräldrar tidigt i relationen och tidigt i livet (eller ja, nu kryllar det ju av unga mammor men då var det inte så vanligt att få barn i vår ålder kändes det som)
4. Vi är lika varandra och har mycket temperament

Så här i efterhand tror jag inte vi gjorde något för att ”lyckas” sluta bråka utan vi har mognat som människor med åren, vår relation har fördjupats och vi har fullt upp att bråka med våra två barn istället 😜 I början var vi två enheter som rörde sig mot varandra men nu är vi mer en enhet helt enkelt. Vi har fortfarande vårt chilenska blod i ådrorna som gör att vi blossar upp ibland och Paula har dessutom sin finska envishet så visst blir det jidder lite då och då men vi har lättare att gå vidare från det tror jag. Vi kan ånga av oss, ta några djupa andetag och sen snacka om saken lite mer sansat och välja att gå vidare. Vi värderar det liv vi har ihop med barnen högre än små tjafs eller större bråk så det gör det ”värt” att inte ödsla för mycket energi på det. Jag tror också Paula har blivit tydligare med vad hon förväntar sig av mig så istället för att bli ledsen eller besviken över att jag inte läst hennes tankar så löser det sig innan jag hunnit göra fel 😉

Men om man har ett väldigt bråkigt förhållande som inte ger sig efter några år så kanske man ska gå till en parterapeut eller något och snacka om det tänker jag, antingen kanske ena parten har aggressionsproblem eller så är man ingen bra match. Eller så behöver man bara hjälp med att få till kommunikationen. Tror mycket handlar om att män och kvinnor fungerar rätt olika känslomässigt och uttrycker sig på olika sätt eller har olika förväntningar på relationer. Vi killar är rätt enkla liksom, vi tänker att ”allt är väl bra” om det inte finns uppenbara problem medans tjejer oftare verkar fastna i typ ”han borde förstå att jag upplever det som att han umgås för mycket med kompisarna” typ. Bara som ett exempel. Vi är inte så snabbkopplade helt enkelt. Tror mycket bråk tar avstamp just för såna saker. Håller ni andra med?

TB till när Paula flippade på mig och kastade ut hela paketet med havregryn för att jag inte skulle få göra någon frukost… tror egentligen det var mig hon ville kasta ut.

Kommentarer

 1. Sara

  Hej Hugo, jag skulle vilja spinna mer på ämnet och fråga om ni haft kriser i er relation? Tex. Att det varit svek i tillit? Jag vill gärna veta och det är ett ämne som det pratas för lite om i just relationer. Tex du och Paula är offentliga, har du/ni gått ”över” gränsen som resulterat i någon form av kris för er? Om ja, hur tog ni er ut det? Obs det behöver inte nödvändigtvis vara fysisk otrohet men andra typer av ”otroheter”

  Skulle uppskatta så mycket om du kunde skriva om detta som ett ämne i bloggen!

  Tack för en grym blogg! /sara

 2. Olivia

  Haha det du skriver om hur killar och tjejer skiljer sig åt, i mitt fall så är det raka motsatsen!

  Min pojkvän är den som överanalyserar och tycker att jag inte bryr mig tillräckligt i vissa lägen, medan jag tycker allt flyter på bra och att han bara hänger upp sig på småsaker 😅

  1. J

   Jag med! Min karl skällde ut mig imorse för att jag inte upptäckt att dottern satt på sig de omärkta (i övrigt exakt likadana) stövlarna istället för de märkta (med hennes namn) till fsk. Jag liksom, ”va har hon 2 exakt likadana stövlar?” Ja det borde du veta som mamma!! Fick jag som svar. Tagga ner, mannen… 😄

 3. Sandra

  Haha alltsa bilden med havregrynen fick mig att skratta rakt ut!! San igenkannelse. Jag och min man kan ha sant otroligt humor ibland bada tva – vi ar absolut inte bra pa att kommunicera nar vi blir arga och vi kan bada vara fruktansvart omogna. Saker som sags, och ett tjafs om vem som ska ta ur soporna kan eskalera till varldens brak om hela varat liv tillsammans haha! Kan skratta at detta da jag fortfarande vet att vi ar ett starkt team och alskar varandra. Men nar det kommer till brak – da kan handelser som ditt exempel ovan latt handa 😉

 4. Eloise Olsson

  Hej igen..

  Det blev fel i meddelandet efter parentesen som slutar dela) så skulle jag ta bort resten där nedanför 😂😂 det under ska ej va med

 5. Eloise Olsson

  Får jag fortsätta på det spåret?
  Tänker kring typ städning, tvätt osv.

  Läste två inlägg från Paula, ett där hon städat, gjort det frint och fräch, hon lägger ofta upp sånna inlägg, & oxå om fredagsblommorna liksom, tänkte bara rent spontant då att de är ju knappast du som köper blommor haha
  & ett annat inlägg om vad som skulle göra henne glad som hon skulle göra om hon va dig en dag, att hon önskade städat & lagat mat (tror jag jag minns inte riktigt vad det stod minns mina tankar bara vad jag egentligen ska skriva) & tänkte då oxå bara hmm är det aldrig så då typ när hon varit iväg eller nått, eller om det bara är hon som städar och fixar i hemmet? Jag undrar liksom hur tänker ni?
  Jag undrar just för jag har tidigare tyckt det varit så orättvist hemma för mig, då jag tyckt att jag gjort så mycket saker mest, nästan alltid faktiskt.. men senaste har jag börjat reflektera över vissa saker min sambo gör mest oxå, alltså annat.. men som jag inte gör.. blir det kanske inte rättvist då ändå? Alltså tex en älskar att diska ej laga mat, den andra älskar att laga mat men ej diska då kan man ju dela upp det? Eller är det inte rättvist typ om kanske en betalar mer & den andra gör mer hemma?
  Har typ lite svårt att komma vidare i det här i mitt huvud hur man kan se saker annorlunda och uppskatta, eller ändra eller hur det är typ.

  Skulle va nice att läsa vad andra säger liksom, så kan man typ få skriva av sig om hur man har hemma kanske dåligt eller bra eller skriva bara hur man har det kan man kanske få tips eller läsa andras tankar typ kanske hjälpas åt typ.
  (Jag respekterar ju självklart dig och Paula och er relation och att jag inte vill döma er och att jag är medveten om att detta bara är era bloggsidor jag vet om, utan bara en tanke att dela)

  äste ett inlägg paula skrev om att det var städat, fint & frächt hemma & att hon köpt fredagsblommorna, tänkte faktiskt rent spontant då bara att hmm de är bara paula som lägger upp att det städats, & med blommorna osv, tänker att det är väl nt du som går & köper blommor haha (inget illa menat såklart<3) men tänkte bara på ett annat ilägg då oxå som hon skrev som skulle göra paula glad som hon skulle göra en dag om hon va du? Och då va de en grej att hon skulle komma hem & det var städat och fixat.. hon önskade mer att du skulle fixa upp hemma typ & kanske och laga mat eller så (förlåt minns inte korrekt minns bara mina tankar) och då reflekterade jag bara över det som att det inte händer annars typ och att det bara är hon som fixar allt sånt hemma, eller kanske konstigt av mig att tänka så. Men jag undrar bara för jag själv har det lite svårt typ med att komma överens hemma, & det känns orättvist för jag gör vissa saker mest, & har inte tänkt innan förrens nu senare att han gör faktiskt också saker mest, då blir det väl kanske rättvist ändå? Ex en kanske har mer pengar & betalar mer, & den andra kanske tar hand om hemmet mer, eller en gör bara disk en lagar bara mat för man tycker bara om det ena, men har typ lite svårt för att komma fram till typ vad som typ ”avgör” vad som är rättvist? Eller asså förstår du mig..
  tänker att det skulle va kul också att läsa vad alla andra skriver om det här liksom att kunna läsa hur andra har det.. & lära sig kanske eller få tips osv kanske bara få skriva av sig om hur man har det dåligt/bra vad som..

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.