Familjeliv

När kalasen ballar ur

Molly har fyllt 5 år och idag hade vi kalas för henne. Det fick mig att tänka tillbaka på vårt sjuka kalas för henne när hon fyllde 3 år. Så här i efterhand känns det som att vi försökte kvala in till den serien ”My sweet sixteen” på MTV som gick förut där bortskämda ungar i USA fick bisarra födelsedagsfester och bilar när dom fyllde 16 år.

Vi slog verkligen på stort med allt. Det var 75 gäster hemma hos i huset. Vi fixade extrema mängder catering (som var sjukt god förvisso, fortfarande ett bra tips ifall ni vill ha svingod libanesiskt käk – @foodbynatt på IG) och hyrde in Sandra Dahlberg som var Sjörövarprinsessa och höll i teatershow och ansiktsmålning. Sen toppade vi det med ponnyridning runt huset. Dessutom var Leo bara 5 månader och vi hade väl inte sovit ordentligt på ett bra tag. I backspegeln känns hela upplägget lite vansinnigt.


Minns att jag insåg att jag och Molly nog upplevde samma sak under kalaset – att det för mycket på gång samtidigt. För mycket folk och händelser och ljud. Tycker det syns på Molly att hon inte riktigt var bekväm med det hela. Det där kalset var nog en sån grej som kändes bra från början – man vill ju ge sina barn alla och det bästa man kan. Sen skenar det iväg och det som är just bäst för barnet kanske inte är det som faktiskt blir. En bra intention från mig och Paula som ändå ledde till insikten om att det var läge att levla ner. Känns lite överlag som att just barnkalas blivit hypeat och något föräldrar ska bräcka varandra i. Varje kalas ska överträffa det tidigare. När det i själva verket är tillräckligt kul för barnen att slänga fram lite korv med bröd, blåsa ut ljusen på tårtan, leka och få presenter. Det behöver inte vara svårare än så. Om det är något jag lärt mig sedan 3 årskalaset är att alla extravaganta partyn och grejer får vänta tills barnen själva börjar tjata om det. Kommer bli tillräckligt dyrt och tidskrävande sen när dom fyller 15 och vill ha moppar och tjejmiddag på Mister French eller något haha =)

Har vi lärt oss något sedan 2016 då? Årets kalas var helt klart rimligare. Visserligen en riktigt fläskig tårta med AIK-tema men i övrigt var det rimligt; 20 kids, kalasbord med fotbollstema hemma i matdelen, dansstopp i vardagsrummet och massa lek. Enkelt, kul och lyckat. Kika på Instastorys så får ni glimtar från dagen.

Kom ihåg: Storleken har ingen betydelse.

Kommentarer

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.