Tankar

När folk lackar sönder

När man jobbar med sociala medier och ens jobb mosas ihop med ens privatliv får man ta att folk har synpunkter på det man gör. Jag har ingenting emot när folk ställer frågor eller är kritiska överlag. En saklig (om än kritisk) kommentar ger ju också mig något att fundera på och något att skriva om (för tro mig, vissa dagar blåser det marklöpare inne i min skalle när jag ska komma på något att säga till er). Ibland kommenterar folk att ”bry er inte om dom där negativa, ni behöver inte förklara er!” och jag vill bara förtydliga att jag inte känner att jag måste men att jag ofta vill som sagt.

Men något jag har lite svårt för att dom som är kritiska på det där hånfulla sättet. Som inte är det minsta intresserade av hur jag tänker utan har bestämt sig för att jag (och Paula) är skit rakt igenom. Det har varit rätt lugnt ett tag men igår fick både jag och Paula såna där hånfulla kommentarer, vet inte om det är nån effekt av hela Blondinbella-grejen som stormat och piskat upp folk?

”Hoppas din och P samvete har en bättre dag imorgon. Man har bara inte barnen på förskolan när man själv är på spa!!!! Man gör bara inte så! Drar upp ungarna från sängarna tidlig på morgonen, ta dom til förskolan 6-8h medans man själv är på lyx frukost/ spa eller bara är hemma och bloggar… förskolan hela veckan och barnvakt hela helgerna wooooooow”
”Haha. Sant. Undrar hur influensers överlever när man behöver ha hjärna och rädda människor eller koda.”

Som sagt, man kan ju ställa sig frågande till hur man ska/får ha på förskolan. Något jag tagit upp här till exempel. Och man behöver inte tycka att det vi gör är viktigt eller bra för fem öre. Men jag har svårt att se något konstruktivt i sättet vissa formulerar sig på och svårt att se syftet med kommentarerna.
Vad är ni så förbannade på, egentligen

Kommentarer

 1. Malin

  Jag tror att många föräldrar kämpar för att kunna vara med sina barn så mycket som möjligt. Går ner i tid, får mindre pengar, lämnar senare, hämtar tidigare, lediga dagar, pusslar med träning och egentid utöver den tiden barnen går på förskolan då man faktiskt är på jobbet när barnen är där, allt för att vara med sina barn så mycket som möjligt. Vet att alla inte gör så, men många och jag tror att det kan sticka i just deras ögon när man ser andra som inte tänker likadant.

 2. Pedagog

  Varför folk undrar är kanske även för det viktiga som alla inom förskolan försöker lufta – förskoleupproret. Som försöker göra allt vi kan för att minska barngrupperna, anställa mer, utbildad personal, tillåtas ta in vikarier osv. Ni har ert jobb – absolut. Det säger jag ingenting om. Men det är extremt vanligt att föräldrar lämnar för att handla, för att få egentid, för att gymma, för att det är jobbigt att ha två barn hemma osv, samtidigt som man på förskolan är 1 pedagog på 7-8 barn , om inte mer. Barnen går 6.30-17.30 men personalens tider räcker inte till så man står ensam med 10-11 barn långa stunder. Det är kaos på många förskolor. Vad gör ni föräldrar för att förbättra situationen? Personalen får inte säga något, chefer säger inget. Ligg på. Det är era barn som vistas i kaoset och som får stå en kvart-halvtimma för att kämpa om uppmärksamheten från pedagogerna – ibland för att mamma eller pappa lämnar för att hinna gymma innan barnen blir hämtade. Jobb är en sak. Men inte privata saker som man vill hinna med. Det får man kanske hinna med när barnen gått och lagt sig.

  1. Rebecca

   Det här är en super bra förklaring… Inte bara till Hugo och Paula utan till andra som har barn. Håller med att privata saker som inte handlar om jobb är inte en ursäkt att sätt barnen på dagis.. då får man skaffa en barnvakt. För som du skriver. Ni är få och ungarna blir fler.
   Jag hoppas alla föräldrar läser vad du har skrivit för det stämmer så bra.

   1. Majja

    Ja du Pedagog jag jobbar som röntgensjuksköterskor och vi har personalbrist varje dag men tro fan att vi ändå måste köra slut på våra köer för dagen ingen som fråga mig om jag har över hundra patienter jag ska köra på mitt labb. Ansvaret ligger inte hos oss föräldrar eller hos MINA patienter det ligger hos min/din chef att ta tag i problemet och fixa med personal. Ja ni är en personal på många barn men det är för dina chefer vill spara pengar.så sluta lägg ansvaret på föräldrarna som lämnar sina barn oavsett vad de jobbar eller gör när barnen är på dagis och klaga på de högre makterna som styr ditt jobb.

    1. Tove H

     Vi tycker olika där du och jag, Majja. Jag som patient kan underlätta för er i vården genom att inte söka vård för skitsaker. Vi föräldrar kan underlätta för personalen genom att inte ha barnen där när en faktiskt inte jobbar. Jag lägger mig inte i diskussionen kring Hugo och Paula, den vet jag inget om. Nu menar jag allmänt och där kan vi föräldrar faktiskt göra något i förskoleupproret! Det är sant! Pedagogerna på förskolan är det ingen högre upp som lyssnar på, men föräldrar kan få igenom bra mycket mer. Det vet jag av egen erfarenhet. Så jo, vi alla kan hjälpa till, många bäckar små =)

    2. Pedagog

     Ja och jag måste byta allas blöjor, torka allas tårar och hjälpa alla med skorna. Och det gör vi. Men det är föräldrarnas ansvar att INTE lämna barn som inte behöver vara där. Det är faktiskt så att förskolan inte är en plats för att förvara barn. Sen är det också så att i de flesta kommuner får man inte ha barnen på förskolan längre än arbetstid + restid. I Stockholm har de fått ha heltid oavsett – men det är tack och lov påväg tillbaka. Så jo, man kan lägga mycket på föräldrarna som lämnar barn kl 7 på morgonen för att hinna träna. Eller hämtar sent för att shoppa eller annat. Vi pedagoger har ingen makt att förändra – tro mig vi försöker. Det är föräldrar som kan förändra.

     1. Emmelie

      Men jag förstår inte riktigt det här, för man har ju olika tid av jobb, ett liv. Det en influenser måste höra är att skapa kontent. Så när dom spaar och tränar så gör dom det för att sen få upp på sina bloggar osv. Jag tycker väl Paula och Hugo om någon spenderar rätt mycket tid på dina barn. De är egenföretagare ska inte egenföretagare få ha sina barn på förskolan. Förutom just det så är det väldigt viktigt att ha sina barn där, det sociala umgänget, utveckla språket, lära sig leka, vara i grupp och med andra människor. Hade ni velat vara hemma med era föräldrar hela tiden? Inte tusan hade jag velat vara det i alla fall och sitta och leka i min ensamhet. För nej det är ingen föräldrar som orkar leka 8 timmar om dagen och inte ens den bästa av föräldrar!!!! Sluta ha så himla mycket åsikter om andras liv och sköt erat eget liv. Dom har beviljat att få ha sina barn på förskolan så vad finns det mer att säga egentligen.

      Så jäkla mycket skitnödiga människor som finns på nätet alltså.

     2. Pedagog

      Min kommentar hade ingenting med att göra att Hugo och Paula har sina barn på förskolan när de jobbar. Jag har full förståelse för deras jobb. Jag tycker heller inte att just de har sina barn ”i onödan”, men det ÄR många föräldrar som inte har behov att ha barnen där alla timmar de går. Jag är fullt med på att man lämnar barnen när man jobbar, eller oavsett, en stund. Men föräldrar som lämnar 7-17 för att hinna båda träna, shoppa, ta en fika innan de hämtar sina barn – där ligger problemet. Det är dom
      Som utnyttjar när
      De inte har behov, och eftersom det är så många som gör så, är det konstant många barn som skriker efter uppmärksamhet från oss pedagoger.

 3. Isabelle

  Svartsjukan!
  Det nakna sanningen, avundsjuka och missunnsamma människor. Tyvärr.

  Kör er grej för jag tycker ni gör det med bravur! 💪🏼🙏🏼🌟 Önskar en vacker dag bli som ni.

 4. Maria

  Jag jobbar själv på förskola och kan säga med lång erfarenhet att vi har föräldrar som låtit barnen vara kvar till fem på förskolan för att ex barnen vill fortsätta leka eller för att föräldrarna ska handla eller gymma.
  Detta blir tung arbetsbelastning på den personal som jobbar kvar på eftermiddagen. Vi är alltid kort om personal många som ska ha ”planering” möten som också måste hoppa över sin planering så att verksamheten på eftermiddagen ska funka men då blir verksamheten på dagen lidande. Så därför ser vi helst att jobbar du inte SKA du hämta dina barn. Men som sagt ni har andra jobb och tror inte ni har barnen på skolan från 7-17

 5. EMMA

  Hej Hugo!
  Jag har en annan fråga, med risk att låta dryg etc.
  MEN!!
  Hur gick det egentligen till när Nicci blev ombedd att lämna er monter på fitnessgalan för att Ben skulle komma? Om hon inte gick skulle han inte dyka upp? Och då bad ni Nicci att fint lämna? Alltså VA? Jag förstår att dom har privata problem och sådär men hur kan ni skicka iväg en tjej som redan blivit så utsatt utav killens agerande? Hur kan ni VUXNA MÄN inte ringa Ben och säga ”Hörru, hon är här, du ska hit. SKÄRP DIG NU och lev med det. Kom hit och gör ditt jobb”.. Alltså Hugo, VAA???? Förstår verkligen inte.

  Med risk att låta förjävlig som sagt men alltså, vaaaaaa???? Vi har väl kommit längre????
  Jag vill tillägga att jag tycker att du för övrigt verkar vara fantastisk och att det här heller inte är en feministfråga, utan jag undrar bara över den situationen. Hur i hela världen fick de gå till som Nicci påstår att det gått till? Vad är din sanning om detta?
  Mvh Emma

 6. Lisa

  Jag jobbar som undersköterska på natten ca 3 nätter i veckan. Eftersom man inom vården jobbar helg så Kommer det veckor som min 3 åring inte behöver gå någon dag hos sin dagmamma…. Men då lämnar jag han på dom fantastiska 15 garanti timmarna. Han får leka med sina vänner och jag får träna:) win win och aldrig har jag fått höra en negativ kommentar från någon.

  1. Jenny

   Fast är ju väldigt stor skillnad på 15 h per vecka och 40 som man får lämna i Stockholm även när man själv är ledig

   1. Patricia

    Exakt Lisa! Jobbar också som undersköterska och gör på samma sätt. Måste ändå betala för ett visst antal timmar varje månad även om jag inte använder alla timmar så de veckor min flicka inte skulle ”behöva” dagvård kör jag ändå två 9-14 dagar o får tid att städa och gymma osv.

 7. Patricia

  Jag förstår verkligen att man triggas och vill ta upp elaka kommentarer i långa inlägg. Men vi som följer bloggarna och gillar er tror inget illa om er, att ni missköter era barn, spenderar en fredag fulla tillsammans med kompisar och barnen etc etc. Människor som kommenterar sjuka kommentarer vill ju ha denna uppmärksamhet. Vi som följer er vet att det bara är människor som inte har något som helst hyffs som tar sig frihet till att kommentera elaka saker. När du svarar på en elak kommentar, välj även att lyfta kanske en eller två inspirerande frågor eller kommentarer från läsarna. Känns som haters får ta för stor plats på era bloggar i alla fall. Jag vet inte om fler håller med mig men detta var en tanke jag hade. Kram!

  1. Hugo Rosas
   Hugo Rosas

   Tycker jag lyfter upp frågor från läsare rätt ofta som inte är negativa, kika under kategorin ”Dagens fråga” så finns det en hel del 🙂
   Tack för att du hänger med och gillar oss ♥️

 8. Emmilie

  Bry er inte. Ni jobbar via sociala medier. Det är erat yrke och eran inkomst ni får in.. sen hur ni lägger upp förskoletider. Det är ju eran ensak! Ni gör det som passar eran familj bäst. Jag som kommer i från en småstad blev tom ifrågasatt VARFÖR jag valde att ha min dotter på fsk 15/h i veckan när jag var föräldraledig med lillebror. för det första betalade vi fullpris för att få ha kvar platsen och vi ville garantera att vi skulle få ha kvar henne på samma fsk! Sen är min sambo egenföretagare då blir det ibland långa arbetsdagar för honom. Då är det rätt skönt att man kan få den avlastningen av förskolan så man hinner göra sysslor/ärenden och att min dotter får rätt stimulans och socialt umgänge med sina kompisar. Jag tycket det ör så tråkigt att det sticker så mycket i folks ögon vad man gör inte gör.. ibland känns det som man inte får dela med sig av glädjen av man gör utan att det ska sticka i folks ögon och tjabba skit till andra… avundsjuka ♥️
  ta han om er💕

 9. Maria

  Tycker det är rätt konstigt att folk klagar på att ni har barnen på föris, att ni inte har ”riktiga” jobb och bla bla bla… ändå är dom inne här och kollar?! Jag menar sluta läs om ni stör er.. svårare är det inte.

 10. Mathilda

  Folk vill verkligen hitta saker att klaga på hos andra människor som har ”lyckats” så pass bra som ni har. Min kompis har barn, hon och hennes kille jobbar skift och ibland är det lediga mitt i veckan. Men förskolelärarna har sagt att det är bra om deras son får rutiner så han är där även på lediga dagar. Vi konstaterade och sa att en influenser hade fått skit/får skit vid såna val. Medan ingen tycker det är konstigt om ”en vanlig” gör det. Enkelt att slänga skit online på folk.

  <3 diggar er

 11. Alexandra

  Kan någon snälla förklara för mig vad problemet är? Hela förskolefrågan verkar så urspårad. Och andra frågor också för den delen om amning hit och dit. Herregud man betalar ju för att sina barn ska gå på förskola. Dom mår bra av att vara där på dagarna. Vad man själv gör under tiden, om man jobbar eller är ledig ibland, vad spelar det för roll? Jag fattar verkligen inte. Så länge man alltid tänker på sitt barns bästa och prioriterar sitt barn annars i livet (vilket det ser ut som att Molly och Leonore verkligen är lyckligt lottade). Förlåt men blir så trött på sosse-föräldrar med pekpinne som tror dom är så jäääävla bra föräldrar själva och ska hålla på att shamea andra.
  / 25-åring utan barn som inte fattar

 12. Lina

  Har tänkt på det där med just förskolan. Jag vet att ni gör det som är bäst för er och era barn. tvivlar inte en sekund på det!
  Att ni har barnen på förskolan när ni jobbar och gör annat är inte konstigt alls. Ni jobbar ju på kvällarna väldigt ofta, skulle era barn vara på förskolan då? Tänkte på det när du skrev ditt inlägg om det för ett tag sedan. Det skulle bli så himla hoppigt om de skulle vara där varannan timme liksom.
  Ni lever ett helt annat liv än många av oss och jag ser absolut inget fel i det! Många föräldrar jobbar skift och allt möjligt och de får inte skit för det så varför skulle ni få det?
  Din och Paulas blogg är verkligen bäst! Läser varje dag för att era bloggar alltid är så bra! Keep up the good work ❤

 13. Jenny

  Tycker att ni redan gett er ståndpunkt i frågan, den som är genuint intresserad kan gå tillbaka till det inlägget och läsa. Resten vill inte ha en förklaring utan bara spy ur sig lite galla.
  Tycker det är så tråkigt att det alltid är såna kommentarer som uppmärksammas och svaras på (detta gäller långt ifrån bara din blogg) ofta ser man många kommentarer som är både trevliga och kanske innehåller nån fråga men oftast väljer bloggarna att svara på och uppmärksamma dom tråkiga och geggiga kommentarerna. Blir väldigt trist för oss som kommenterar och frågar trevligt. Ha en bra kväll Hugge och tack för en bra blogg 😊

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.