Allmänt

MER päron

Jag vaknade upp sjuk idag. Inte tillräckligt sjuk för att stanna hemma, men tillräckligt sjuk för att hata livet. Sen gick jag in på bloggen och såg alla era kommentarer till filmen jag la upp igår och då blev livet helt plötsligt mycket lättare, tack för all kärlek. Jag vet inte om man ser det i filmen, men när jag fick se Paula för första gången i sin brudklänning så höll jag på att tappa det fullständigt. Det är så mycket känslor inblandade i ett giftermål och sedan att jag redan har ett känsloregister som en 2 åring gör ingenting bättre.

I morse: Snackade jag med Jonas och vi kom in på idiotiska saker vi har gjort under åren och Jonas påminde mig om denna:

Jonas och vi (jag och Paula) bodde grannar under denna period, eller Jonas bodde i porten bredvid. Detta gjorde att vi sågs rätt ofta, hjälpte varandra, käkade ihop osv. En gång var Jonas väldigt sjuk, magsjuk. Han skrev till sms till mig och ville att jag skulle handla till honom. Inga problem svarade jag, vad vill du ha?. Jonas skrev att han vill ha mer päron. Jag minns detta som igår och jag kommer ihåg att jag tänkte ”Varför vill han ha mer päron, har jag köpt för lite päron någon gång”. Skitsamma, klart jag fixar det och så gick jag in i matbutiken. Väl inne i butiken så gjorde jag som det stod i meddelandet. Jag köpte 2-3 kg päron och sedan drog jag hem och eftersom Jonas var magsjuk så hängde jag kassen på hans dörr och drog.

Någon kvart senare fick jag sms ”Är du helt slut i huvudet. MER päron bad jag om, den man dricker du vet????? Inte 20 kg päron, vad fan ska jag med det till?????”

Jag kände mig lite dum, men jag har nog aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv. Såhär i efterhand var det rätt sjukt att jag inte fattade vad han menade.

Har ni någon story där ni har varit födda under en sten?

Annars: Ha en bra dag önskar Leonore

Kommentarer

 1. Elle

  Jodå.. finns några. he he. Men den bästa enligt oss här hemma är nog när jag somnade i soffan, var sjuk och hade ställt alarm för jag ville inte vila för länge ändå, så när alarmet ringde fattade jag inget vad som hände och letade överallt efter vad de var, lyfte på nässprayen.. pillade på alla knappar på fjärrkontrollen.. lade mig sen ner och sa de är Rrrrobin Hhhhood jag vill ha (typ som man låter om man är full ibland)! Maken min visste inte var han skulle ta vägen, garvade så han fick ont i magen. Sov en stund till tydligen och va lite klarare i skallen när jag vaknade sen och garvade jag med åt händelsen men mindes inget av det. Så sjukt.

 2. Caroline

  För ett par år sedan när jag skulle åka hem till min mamma & pappa skulle jag in & handla nånting före så jag frågade mamma om hon behövde nånting vilket hon svarar ”ah gärna om du kan köpa en trea grädde” på. Undrade vad fan hon skulle med så mycket grädde till men jag köpte med mig tre stycken grädde & hon undrade varför jag hade köpt så jäkla mycket för. ”Ja men du sa ju tre grädde..” ”Jag sa en trea grädde..” vilket tydligen menades en liten grädde på 3 dl, men vilken typ 23 åring fattar de? 🤷 Hon fick 15 dl 😂

 3. Sara

  Haha! Klockren. Låter som en grej min egna man här hemma skulle kunna göra 😂
  Skrev en liten lista om vad som skulle inhandlas till fredags tacosen för ett tagsen, typ gurka, majs, chips med ost smak osv.
  Hem kommer han med ett paket ”vanliga” chips med ost smak?!? 😂 🙈

 4. Rebecca

  Jag gjorde en rätt pinsam tabbe för några år sen när jag bodde hemma. Mamma hade nyss kommit hem från jobbet och skulle gå o duscha. Jag satt i köket o de ringde på dörren o där stod en man som sålde nånting (minns inte exakt vad det var men det var något med brandsäkerhet). Jag va rätt disträ o tänkte att fan jag säger att mamma är på jobbet bara så drar han säkert därifrån. Men istället ber han att få ställa frågorna o ge informationen till mig. Jag kunde inte dra mig ur o stod o lyssnade. Mamma hörde då en mansröst o undra vem fan de va som kommit. Så hon tog på sig o kom ut i hallen. Den var rätt svår o förklara när han förvånat säger ”är inte du på jobbet?” Varpå mamma svarar ”öh Nää?” …. backade ut från hallen o sprang därifrån o lät mamma skämmas istället över min vita lögn (som hon inte ens fattade att jag drog)…

  Alltid varit långsökt o tänkt extremt krångligt när det kommer till försäljare, har svårt att bara säga nej tack, fattar inte vad som är så svårt 😂

 5. Linnea

  Min mamma bad mig köpa ”fruktigt godis” en gång. Jag gick till lösviktsgodiset och plockade uteslutande godisar som såg ut som frukter, typ såna körsbär, jordgubbar mm. och hade även lite svårt att få ihop godiset för de fanns typ 3 sorter som var frukter…. när jag kom hem så visade de sig att hon menade allmänt godis bara som inte är typ lakrits eller choklad😂 men hon fick uteslutande godisar som såg ut som frukt hahah

 6. Kim

  jag minns en kväll mamma bad mig gå ut med hunden, inga problem tänkte jag. Jag var 14 år, en redan flummig ålder men så klädde jag på mig och ropade till mamma jag går nu. När jag väl kommit ut så stod jag bara där och tittade mig omkring och undrade vad tusan jag skulle göra ute ? Så kom jag på att fan jag hade glömt kvar hunden hemma 😂😂.

 7. S

  Jag vakna en kväll på soffan. Fick panik och var bombsäker på att jag hade försovit mig till jobbet.. jag hoppar upp, borstar tänderna i paniken, ringer en taxi…. sen när jag ska ”börja klä på mig”.. slår de mig att jag är redan påklädd.. har redan jobbat mitt pass för dagen och de är inte en ny morgon utan de är kväll, bara två timmar sen jag slutade jobbet.. jag ringer upp taxin omgående och ber om att då få avboka…. 🤣🤣 förvirringen var på max minst sagt..

  1. Elle

   ha hah liknande min man gjorde, han hade jobbat och låg och vilade, svarade i telefonen och halvskrek oj jag kommer snart!
   Han trodde han försovit sig till jobbet.. men de var min mamma som ringde för att prata med mig (hade hemtelefon då), så hon sa jahadu det gör du. man kan undra va hon trodde han menade med att han kommer snart….!

 8. Linn

  Jag bad min pappa köpa bananer då han var på affären, de ska helst vara lite gröna nämnde jag. Jag syftade då på färgen på bananerna då jag avskyr övermogna bananer. Han kom sedan hem med gulbruna EKOLOGISKA bananer….

 9. Sandra

  I min vännerkrets så är jag känd för att vara född under en sten.
  En kväll så skulle jag och två av mina killkollegor tillika vänner gå ut och äta på en kubansk restaurang. När vi kommer in så slår vi oss ned vid bordet och det står en jättestor palm (nästan 2 meter hög) vid bordet med belysning i. Jag tittar upp ur menyn och säger ”Vilken fin ananas!”. Ingen säger nåt och vi fortsätter kolla i menyn. Efter vi har beställt så beundrar jag återigen växten och säger ”Jag gillar verkligen den här ananasen!” varpå en av killarna kollar på mig och säger ”men Sandra, du vet väl att det är en palm?” och jag tittar på den igen och inser att det är ju en palm, inte en GIGANTISK ananas. Men än i dag så håller jag fast vid att det såg ut som en stor ananas. Behöver jag ens nämna att jag kallas ananasen? Eller att när jag fyllde år så fick jag ett jättestort paket med saker med ananastryck på (pyjamas, klocka, halsband, mobilskal etc)?

 10. Ves Svensson

  Hej, alltså Gud va jag har skattat! Tack Hugo!

  När jag va i Grekland för några år sedan så promenader vi bort till en mysig taverna, på väg till resturangen. Så tittar jag runt omkring mig, stannar till och tittar vidare. Är detta verkligen fullt möjligt att det finns så många brittiska bilar i Grekland?!?! (Måste tilläga att detta är i Kavala området, mot Turkiet grekiska gränsen.) så min kusin frågar mig, är allt ok eller du ser lite beskymmersam ut, då kläcker jag ur mig men alltså Gud va många bilar det finns från GREAT BRITAIN här, och inga grekiska bilar. Han ba men Ves menar du allvar nu? Jag ba jaaa kolla på deras reg skyltar bara GR på dem. HAHAHHAHA

 11. Malin

  Min kära sambo skulle handla innan vi skulle tillträda vår första lägenhet ihop och jag ber honom bland annat att köpa shampoo och balsam.
  Sen när han kommer tillbaka till lägenheten efter att ha varit på en Ica maxi så säger han lite besviket att det inte fanns någon balsam.. vilket jag tycker låter väldigt konstigt eftersom jag inte bett om något speciellt märke och frågar om det på fullaste allvar inte fanns en enda balsam på hela Ica maxi varpå han svarar ”nej jag vet, sjukt konstigt.. det enda de hade där va shampoo och något som hette conditioner..” 🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄

  1. Madde

   Min bror bad mina föräldrar köpa Nocco skumtomte till honom.

   De gick fram o tillbaka på godisavdelningen O frågade de som jobbade där var Noccos skumtomtar hängde. Personalen visste inte. Tillsist köper mina föräldrar vanliga skumtomtar och tycker att han får helt enkelt överleva att äta vanliga märket.

   När de kommer hem så skrattade min bror massor och berättade att han ville ha energidrycken.. 😋

 12. Hanna

  Jag arbetar som undersköterska inom hemtjänsten och det kan tyvärr bli en del missförstånd om personal inte läser riktigt ordentligt vad som står på inköpslistan. I efterhand kan man skratta lite åt kollegors misstag…

  Typ som när finskapinnar istället blev till fiskpinnar.
  Eller när när duchessetoppar (spritsat potatismos man köper över disk) istället blev duschpapper.
  När saltrulle (rullat kött) blev till ett paket salt.

  Listan kan göras lång……

 13. Emma

  När jag var sjuk en gång bad jag min mamma köpa honungshalstabletter, hon kom hem med honung och (vicks starkaste) halstabletter 🙄

 14. Sophie

  Asså jag dör, herregud vilken historia höll på att kissa på mig av skratt! 😀 😀 😀 Bara du hugo. Only you. Men vet du vad det är just därför vi tycker om dig och din blogg. Du är ju konstig och härlig o alldeles störtskön på ditt sätt! 😀 Tack för skrattet och historian! 😀

 15. Mikaela Frestare

  Jag skickade ett sms till min man och bad honom köpa 3-liters fryspåsar…hem kommer han med 3 förpackningar 1-litersfryspåsar 😂 kan tillägga att 1-literpåsar är totalt odugliga för inget ryms i dom 😅 så dom räckte länge 🤪

 16. Sandra Augustinson

  Mina föräldrar var på en musikfest för ett tag sedan i Falun i Dalarna, där det var ett band som spelade massa livemusik. Dagen efter så pratade jag med henne på messenger och jag frågade om kvällen hade varit rolig och om det var bra musik. Hon sade vilken musik det varit och sen skrev hon ”och massa Cornelis Vreeswijk” varpå jag svarar tillbaka ”Är inte han död?” det tar en stund innan mamma svarar och sen svarar hon ”Men jo, men inte hans musik” Haha!! Jag skrattade åt mig själv så jag kunde smälla av.

 17. alexandra

  HAHAHAHA, hände ungefär samma sak när en polare bad mig köpa Redbull Kiwi. Såklart köpte jag en vanlig redbull & fyra kiwi. Vi skrattade en hel del när hon fick sin redbull och fyra kiwi :’)

  1. Mikaela

   När jag jobbade på Donken så var det en del föräldrar som beställde HappyMeal med cheeseburgare utan ost…dvs HappyMeal med en vanlig burgare 😂

 18. Elin

  Hahahahhaa Det får mig att tänka på en gång när jag va 20 (väldigt länge sedan) o jobbade inom hemtjänsten. En dam ville ha 2 smörgåsar med leverpastej och ost till frukost. ”Konstig kombo, men kul att fler käkar de” tänkte jag…Min systerdotter åt nämligen också leverpastej och ost på sina smörgåsar… Så jag gjorde iordning det och gick ut till damen i vardagsrummet…hon bara skrek! ”VAD FAN ÄR DETHÄR!?!?!??!?! DET FINNS VÄL INGEN IDIOT SOM ÄTER LEVERPASTEJ OCH OST PÅ SAMMA SMÖRGÅS”…. Hon ville ju såklart ha en smörgås med leverpastej och en med ost… Hade inte min systerdotter ätit med båda på samma så hade jag ju fattat de. Och när jag förklarade för henne varför skrattade vi gott åt missöde..😂😂😂😂😂

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.