Allmänt

Måndag

Mår: som en kung. Solen skiner, barnen är glada, Paula är glad och det känns lätt att leva.

Helgen: var väldigt bra. Hotellnatt med min kära fru innebar att jag slapp vakna av en fot i ansiktet kl 05. Istället vaknade vi vid 08 och hade galen energi som vi tog ut på en morgonPW. Sen var det heldag på konventet där jag körde 3 crossfit-pass utomhus. Den som körde mest all in var nog Paula som gav sig på att vara med på alla pass som någon hon kände höll i. Söndag blev en behövlig vilodag för henne kan jag konstatera.

Barnen: hade överlevt trots att vi lämnat dom ännu en gång. Några tycker vi lämnar dom för mycket men jag känner mig rätt lugn i tanken att vi spenderar mycket tid med våra barn. Sen kanske det är chilenaren i mig som tycker det är viktigt att familjen är större än bara oss 4. Att mor- och farföräldrar, farbröder, morbröder och kusiner mfl är trygga personer för dom och människor dom vill hänga med. Våra barn får mycket kärlek från många håll och jag är visserligen ingen barnpsykolog men jag tycker dom verkar rätt trygga, harmoniska och glada.

Paula: och jag blir bara mer och mer lika med åren. Börjar undra om min pappa och Tanja hade nån fling där i början på 90talet kanske. Är det så att man blir mer lik sin partner med åren? Tycker visserligen inte min mamma och pappa är så lika varandra… Paula tänker att hon ska lösa ”problemet” med en total makeover hos frisören för att vi ska bli mindre lika. Jag funderar istället på att raka av skägget, köpa en peruk och dra på lite läppstift för att se exakt hur lika vi kan bli 😜

Veckan: är som alltid späckad med jobb. Kommer minimera tiden som går åt till luncher nu i alla fall när jag kör kostschema. På torsdag ska Molly operera in rör i öronen så mycket som ska hinnas med innan dess. Vi har lovat att både mamma och pappa kommer vara där när hon somnar och vaknar. Kommer vara första gången vi är med om att ett av våra barn sövs, lär kännas lite nojjigt i stunden gissar jag på. Ska göra mitt bästa för att få både Molly och Paula avslappnade har jag tänkt. Kommer ihåg att min bror hade rör i öronen när han var liten och att det var rätt mycket meck med dom… och att det var katastrof att få in vatten i öronen (något jag som snäll lillebror gärna utnyttjade). Hoppas det blir bra med rören för Molly. Har ni erfarenhet av rör? Något man borde tänka på?

Kom ihåg: dom enda gränserna i ditt liv är dom du själv sätter upp!

Kommentarer

 1. Kim

  Alltså yes vad jag diggar eran uppfostran! I min familj blir det rätt stelt vid släktmiddagar för att ingen knappt känner varandra. Enda riktiga tiden jag spenderat med mina kusiner är när vi var små, ingenting som äldre. Kommer garanterat låta mina barn bli uppfostrade precis som era, där kusiner är som familj & inga främlingar. Jag avgudar verkligen sättet ni är på som familj & att alla alltid får känna sig inkluderade! Hejja er!

 2. Camilla

  Min dotter ha haft rör nu i 3 år. Har funkat jättebra o hon badar precis som vanligt förutom att de inte får dyka så långt under vattnet. Min dotter har haft ett bekymmer och det är att det runnit till och från från det örat, och då menar jag rinner ordentligt.. Men hon är typ den enda jag vet som haft så trots rören. Vi fick bara vara en med henne under tiden de söv henne. Men allt går så himla snabbt, 15 min max👍🏻 lycka till för er fina dotter.

 3. Anna

  Kanske kan skilja sig åt mellan olika län men i Värmland får bara en förälder vara med vid sövning samt uppvak.
  Ni kanske redan har kollat men tänkte annars på att det är bra att kolla upp så ni inte lovar för mycket.
  Operationen kommer gå fint ska ni se.
  Min dotter opererades första gånger när hon var 2. Rejält nageltrång med massa infektioner, känslan inför var tuff men hon var lika tuff och fixade det galant.

 4. Ida

  Op går super fort 10-15 min ☺ första veckorna ska man se upp men vatten i öronen sen är de inga problem vår son har haft rör sen han var månader. Han fick nya förra året och aldrig haft problem ☺ de kommer gå hur bra som helst ☺

 5. Josefin

  Men snälla Nicole lägg nu av att kommentera samma saker hela tiden om du ändå inte har något snällt att säga. Barn får gå till förskola/skola om de har blivit behandlade för löss/ägg. Hälsningar en som jobbar i skolan

 6. Nicole

  Så säg mig så andra läsare om det är ok att barn som har löss går på förskolan när mamman är hemma??????
  Omg jag ger mig.

 7. Isabella

  Hej Hugo! Jag och sambon går i bilköps-tankar och jag dör lite för er bil (speciellt med bruna lädersätena) och ”kylförvaringen” hehe, vad heter modellen?? Har googlat och googlat men kommer inte fram till en som har de bruna lädersätena eller kylfunktionen…. hoppas du kan svara 😘

 8. Annie

  Min dotter satte in rör i januari, hon är 4 år. Hon hade inga känningar i öronen efter överhuvudtaget. Enorm skillnad efter! Nu hör hon äntligen och säger inte ”va” varje sekund. Det dryga är väll att ha öronproppar när hon badar, vi har kört öronproppar och badmössa på simskolan. Vet inte hur pepp hon är på badmössa när vi är i Grekland, återstår att se. Lycka till!

 9. L

  Hej Hugo!

  Rolig blogg att läsa & följa.
  Vad har du för storlek på dina ”jeans” som är Khakifärgade? Tror det var Gant? Du hade med dom i ett inlägg när du visade din outfit.

 10. L

  Kanske är olika mellan sjukhus men jag tror att bara en förälder får vara med vid sövning och uppvak. Kan vara bra att veta så inte Molly blir ledsen

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.