AllmäntCrossfitTräning & kost

Man blir irriterad

Alla dessa dieter som ploppar upp, olika ”hälsoföretag” som ligger bakom. Man ser dom överallt och dom tjänar snuskigt mycket mycket på att manipulera oss. Olika paket man ska köpa under några månader som är svindyra. Dom garanterar viktnedgång och att du ska få i dig nödvändiga ämnen. Första dagarna är jobbiga men sedan kommer man in i det.

Jag läste om ett paket där man ska äta 1 mål om dagen och sedan stoppa i sig alla möjliga kosttillskott som företaget erbjuder. 

Det är väl klart att man tappar vikt om man äter 1 mål om dagen, det fattar vem som helst? Men vad händer sen då, när man har slutat med produkterna som kostar tusentals kronor och börjar äta som vanligt igen. Kilona kommer garanterat komma tillbaka. Företagen säljer SVÄLT i en exklusiv förpackning.

Vi människor är allt bra kluriga. Vi kan inte gå och träna några timmar i veckan för vår framtid och vårt välmående. Men vi kan stå ut med att äta 1 mål per dag för att gå ner i vikt. Make no sense.

Dom här företagen som erbjuder alla dessa dietlösningar vill jag skicka åt helvete, dom borde inte få finnas och hela deras verksamhet är en BLUFF.

Och alla bloggar jag har sett som rekommenderar sina läsare att börja med dessa dieter för att dom själva ska tjäna pengar, vad är ni för förebilder? Skäms ni inte?

Den enda nyckeln till en snygg och välmående kropp är bra mat och hälsosam livsstil. Thats it!

Det finns inga genvägar. Allt slår tillbaka, om man inte gör det på riktigt. Hur många av er har gått på diet och tappat vikt? Har ni lyckats hålla er kvar på vikten som ni gick ner till? Hur mådde ni under dieten?

Den bästa dieten på marknaden kommer snart och den kommer heta: Superkroppen på 2 månader med Hugo Rosas =)

Med superkroppen menar jag en superkropp från insidan till utsidan. För det borde vara allas mål att ha.

20140724-174048-63648550.jpg

Kommentarer

 1. Kourtney

  BRA och sant inlägg! Blir irriterad hur NAIVA folk är asså! SOm t.ex. C9 som cirkulerar överallt! Bluff! ALLT, allt är för att tjäna pengar på folks naiva hjärnor! Klart de får en förändring när de gör en förändring! Daaahhh!! Det enda som alltid kommer gälla är att äta bra mat utan tillsatser och skit och lagom mycket!

 2. Madde

  Började med LCHF för ett halvår sen och det förändrade hela mitt liv. Har gått ner 15 kg och hela min livsstil är förändrad. Jag kollar upp allt jag äter och jag äter ingenting med socker i, inte ens frukt. Är ett kilo ifrån min målvikt så har börjat övergå till mer ”normal” mat nu.. Men kommer aldrig gå tillbaka till det jag åt förr. Vill bara äta kött o grönsaker resten av mitt liv typ haha. Träningen har jag satt igång med ordentligt med.. Förr tyckte jag det va jätte tråkigt men nu kör jag ett 5×5 program i några veckor o efter det ska jag bygga muskler ordentligt. Är så hinla nöjd och nu fattar man inte att andra människor låter sig bli överviktiga när det är så enkelt att gå ner i vikt om man bara äter rätt.

 3. Josefin

  Undrar även varför det är så svårt att hitta en komplett innehållsförteckning till produkten? På er sida framhålls det väldigt tydligt att den innehåller Zink, magnesium osv. Men inget om att den innehåller citronsyra, aspartam och E120.
  Står ni inte för produktens innehåll?
  Varför förstöra källvattnet genom att stoppa i detta?
  Och att färga drycken röd med löss innebär ju att ni inte kan marknadsföra er som vegan. Tråkigt.
  Gör om, gör rätt ☺

 4. Josefin

  Tycker du kastar lite sten i glashus nu Hugo. Har du ens koll på vad t.ex citronsyra är, hur det framställs? Hur extremt många som får allergiska reaktioner, klåda, snuva mm av detta? Och har du någon aning om färgämnena i din produkt? Jag har ifrågasatt detta förut, men har inte fått svar eller så togs min kommentar bort.
  Om du ska sälja en prudukt som ”clean” så tycker jag att det ska vara just det, REN. Då hade jag tyckt det var en bra idé 🙂

  Och ang. citronsyran, hänvisa inte till Livsmedelsverkets rekommendationer, LMV är ett skämt. 🙂

 5. Ellie

  Jag håller inte riktigt med 🙂 Jag gick på en 9-dagars kickstart och den hjälpte mig att få igång tänket med annan mat och träning. Jag lärde mig nya recept som var nyttiga och först tvingade jag mig till att träna men sedan blev det något som jag insåg att jag måste göra. Första gången jag upplevde ett träningspass som roligt var en riktigt skön känsla. Det är inte alltid roligt att träna men jag gör det ändå nu. Så jag tror att dessa kickstarter kan fungera för vissa faktiskt 🙂

 6. Emma

  Johanna
  Hej!
  Jag tycker faktiskt du har fel. (Jag vet att du har fel)
  Jag har jobbat i restaurang i över 10 år. Då hinner man aldrig äta. Frukost har jag inte ätit på 15 år. Jag är helt enkelt inte hungrig. Jag äter 1 gång om dagen och går varken upp eller ner. Det är inte så att jag vräker i mig det där målet om dagen heller utan det är en helt normal portion. Jag är inte hungrig mer än så. Jag är uppväxt med ”är man hungrig äter man, annars gör man det inte.” Jag tror inte att det är bra för kroppen att trycka i sig massa mat bara för att..

  _____________

  Du förstår väl att om du äter så lite så vänjer sig kroppen vid det? Det är många tjejer som svälter sig under en längre period och ligger i underskott så kroppen vänjer sig. När du sen går över 1000 kcal om dagen, om detta var det vanliga i flera år, så går du ofta upp i vikt och det kan ta lång tid att vänja sig ut ur detta.

  Det kanske låter konstigt, men det var en näringsfysiolog som förklarade detta för mig. Så då måste man sakta med säkert gå upp lite i kalorier 🙂

  Och för dig, som jobbar på restaurang och har gjort det i många år, kanske detta går bra nu. Men vad händer när du blir äldre och din kropp inte fått i sig det som den behöver under en längre period? Jag vet själv när man jobbade på restaurang så jobbar man i högt tempo, är stressad och är runt mat hela tiden vilket påverkar matlusten och arbetstiden kanske inte gör det möjligt att ha lunch när man äter. Då får man ta sitt eget ansvar och se till att kroppen har allt den behöver, även om det inte visar varningsklockor. Alltså, äta frukost, lunch, middag och mellanmålen som man behöver..

 7. Sessymessy

  Hej, Jag gick faktiskt på en diet för 3 år sedan, dvs pulver och piller samt ett mål mat om dagen. Den hjälpte mig att komma bort från allt det ohälsosamma jag stoppade i mig. I samband med dieten började jag träna samt fundera över min nya mer hälsosamma livsstil och vad jag skulle undvika i matväg när jag slutade med dieten för att inte återgå till mina dåliga vanor och därmed en ofrånkomlig viktuppgång. Jag har hållit min vikt +\- något kilo sedan dess. Jag använde mig av dieten för att dels gå ned i vikt men framför allt för att få snabb hjälp att skippa all skit jag stoppade i magen.

 8. Nathalie

  Hej Hugo!
  Du är en stark människa. Du är en bra förebild. Du sk vara stolt över dig själv!
  Du har koll på vad du gör och hur du ska göra det. Du har kunskap inom träning och hälsa.

  Hur ser en dag ut för dig, tänker mest på måltider och träning. Något tips till frukost för en person som tränar ofta men som är trött på gröt, haha.?

  Längtar tills din bok kommer, har precis börjat komma in på crossfit-spåret. Så mycket roligare än att gå till ett gym och göra samma gamla övningar.

  Kram!

 9. Jessi

  Tjohoo!! Nu har även jag beställt hem ett flak cleanfit!! Brukar ha svårt att tro att sånt funkar och är alltid skeptisk till vad det faktiskt innehåller, men det gör jag inte nu. Jag litar på på just dig och din kunskap kring området helt och hållet!!! Tack för denna fantastiska uppfinning!!!

 10. Lina

  Hej hugo jag längtar supermycket efter din bok då jag är en 17-årig tjej som älskar att träna men saknar inspiration till nya övningar. Men jag har en fundering kring din bok, kommer du ha med stretchövningar till muskelövningarna eftersom det är en viktig del av träningen som många tycker är svår ! 🙂

 11. Oslofru

  Håller med dig! Skrev faktiskt om exakt samma sak i min blogg idag. Blir så irriterad på en del stora bloggare som försöker lura på sina läsare bantningskurer. Grrr. Väldigt bra skrivet! Fortsätt inspirera och motivera! 😀

 12. Julia

  Hej!
  Du säger att man ska äta hälsosamt men har du någon aning om vad socker gör med din kropp? Dina små barns kroppar? Jag antar att ni alla äter bröd, flingor, gröt osv osv, även dina barn, har du någon aning om vad som händer i kroppen av allt socker? Jag ber dig, och alla andra, att kolla på filmen ”sockerfilmen”.
  Mvh Julia

 13. Tova

  Jag håller med i det du skriver, men jag kickstartade min viktnedgång med hjälp av LCHF. Den dieten fungerade för mig, när man har ett enormt sockerberoende är det svårt att ja disciplinen som krävs för att äta rätt mat och framförallt i rätt mängd..

  Med LCHF kunde jag äta mycket mat, sålänge jag höll mig till dietens relger. Har tappat 20kg, tränar regelbundet och har nu börjat med en mer hälsosam kost, och framförallt med rätt mängd. (Har håll vikten i ca ett år.)

  Tack vara denna diet, denna kickstart, kan jag nu försöka träna upp en hälsosammare relation till mat!

 14. Emelie

  håller verkligen med dig hugo. folk är så lata och vill ta genvägar som inte funkar.

  alltså att äta en gång om dagen för man inte är hungrig eller stressar för mycket låter knappast hälsosamt. skulle vilja se ämnesomsättningen på dig.. allt är heller inte svart eller vitt, som om de enda alternativen är antinge det eller trycka i sig massa mat.

 15. Johanna

  Detta är så bra skrivet och sant. Det finns inga genvägar. Dessutom mår inte kroppen bra av dieter. Varierad regelbunden träning och bra mat är grejen. Jag har alltid älskat styrketräning och tränar minst 4 pass i veckan. Utan träningen mår jag dåligt, känner mig okoncentrerad och svag. Vi människor är inte gjorda för att sitta stilla. Vi är gjorda för fysisk aktivitet. Dessutom kan man säga att träning är som att vaccinera sig mot framtida sjukdomar som stillasittande tillslut kommer resultera i.

 16. Johanna

  Hej!
  Jag tycker faktiskt du har fel. (Jag vet att du har fel)
  Jag har jobbat i restaurang i över 10 år. Då hinner man aldrig äta. Frukost har jag inte ätit på 15 år. Jag är helt enkelt inte hungrig. Jag äter 1 gång om dagen och går varken upp eller ner. Det är inte så att jag vräker i mig det där målet om dagen heller utan det är en helt normal portion. Jag är inte hungrig mer än så. Jag är uppväxt med ”är man hungrig äter man, annars gör man det inte.” Jag tror inte att det är bra för kroppen att trycka i sig massa mat bara för att..

 17. Hugo

  Hej Nutritionisten, tack för din kommentar

  Jag vill kommentera ditt inlägg då jag är väldigt noga med att poängtera att Clean är till för den aktiva människan, och därför inte en bantningsprodukt eller en produkt som ska ersätta den vanliga kosten.

  Jag har aldrig förmedlat att vår dryck ska ersätta något annat, det jag förmedlat, med all rätt, är att Clean drink är en hälsodryck som ska ge en kick i vardagen.

  Ytterligare så är drycken framtagen av Clean i samarbete med ett av nordens ledande vitamindryckesföretag för att säkerställa den bästa kvaliteten. Dessutom har några av Sveriges främsta elitidrottsmän fått vara med i framtagandet av receptet.

  Med vänlig hälsning,
  Hugo

 18. Jenny

  Hej Hugo!
  Älskar att följa dig å Paulas kanaler, ni sprider så jävla härlig energi 🙂
  Jag tänkte höra med dig om du vet nån crossfitbox där man får ta med sig sin lilla hund? Vill så gärna börja träna å få hjälp av nån kunnig, är livrädd att skada mig. Men vill samtidigt inte lämna hunden ensam på eftermiddagarna/kvällarna, hon är redan ensam ca 5-6timmar när jag jobbar vilket hon inte lider av men några få timmar till å mitt hjärta brister.
  Måste komma igång att träna NU. Tips??

  Undrar även om CleanFit är vegansk?
  Tack för superinspirerande blogg!

 19. Jonna

  Tycker du är väldigt klok och förmedlar en otroligt bra livsstil och syn på träning. Du är faktiskt den personen som fick mig att hitta min träningsform som jag tycker är rolig så tack för det!! Dock så äter du väldigt mycket animalier och undrar bara om du är medveten om vad det gör med din insida? Jag äter ENDAST mat som får min kropp att må bra och prestera sitt bästa och efter mycket undersökning så valde jag att utesluta alla animalier ur min kost. Kolla gärna 101 reasons to Go vegan på youtube om du är intresserad och så mån om din och din familjs hälsa som jag tror 🙂 väldigt informativ och lärorik föreläsning!

 20. Nutritionisten

  Utveckla gärna vad den elementära skillnaden är mellan dessa ”hälsoföretag” och Clean Drink.

  Du skriver:
  ”Man ser dom överallt och dom tjänar snuskigt mycket mycket på att manipulera oss. Olika paket man ska köpa under några månader som är svindyra. Dom garanterar viktnedgång och att du ska få i dig nödvändiga ämnen.”

  Låter som en klockren summering av den verksamhet du själv bedriver. Nämligen att sälja en överprisad ”hälsodryck” full av ingredienser utan dokumenterad effekt.

  ”Men koffein/bcaa/vitaminer funkar ju!” kanske du kontrar med då. Ja, i vettiga doser. Vilket det i många fall inte rör sig om i din produkt.

  ”Men min dryck innehåller minsann inget taurin!” Ok, men den innehåller karnitin. En annan aminosyra som, i likhet med taurin, inte har någon helst verkan.

  Kan peka ut ett tiotal andra brister om inte detta skulle räcka.

  Mvh,

 21. Malin

  Amen to that Hugo! Jag har alltid varit en sådan som vill ha små snabba lösningar!! Var så nära att testa C9 förra sommaren men insåg sedan att det där är inget för mig.
  Nej bra mat och träning är lösningen på mina problem ?

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.