Familjeliv

Livet utan barn

Som jag skrev tidigare idag är barnen i skärgården med sin farmor och farfar. Så fort dom är borta och man själv är hemma blir det som ett helt annat liv:

 • Sova ostört 
  Visserligen har Leo börjat sova bättre nuförtiden men det här ju ändå rätt ofta att dom tassar över och lägger sig med armar och ben över hela sängen (hur kan så små människor ta så mycket plats?). En natt utan barn i huset är spökligt lugn.
 • Sovmorgon
  På tal om sömn, ingen som väcker en i gryningen. Imorse vaknade jag till lite halvt av att Paula kom och la sig igen efter att ha varit och morgontränat. Sen sov vi vidare båda två. Skum men underbar känsla.
 • Matval
  Eftersom Paula kör sin låda behöver jag inte ta hänsyn till någon i valet av mat – inget ”gillar dom det här?” utan det jag är sugen på blir det. Kan käka bara mackor till middag också utan att nån har invändningar.
 • Måltiderna 
  Sen själva måltiderna, jag skulle ju vilja säga att man kan sitta i lugn och ro när man inte har ligan hemma som härjar men jag äter nog lika snabbt ändå. Paula mölar i sig sin mat kall direkt ur lådan och jag äter alla måltider på 5 tuggor så själva stunden är nog lika hetsig fast tystare.
 • Hur mycket tid som helst till jobb
  I vanliga fall får man maxa dom fönster man har för att kunna jobba undan. När det är förskola så blir det svettigt på eftermiddagen när hämtningen ska ske, nu när det är sommarlov blir det bollande mellan mig och Paula så vi båda kommer iväg på möten och annat. När barnen är iväg blir det plötsligt oceaner av tid.
 • Maxade kvällar 
  Kan ligga uppe sent och kolla film. Verkligheten – somnar ändå efter 5 minuter i soffan.
 • Tomheten 
  Tydligast av allt blir ändå hur tomt det är utan tjejerna. Visst är det skönt att få pusta ut för en kväll eller så men huset känns inte riktigt som hemma när man inte hör Leonore klampa runt i klackskor eller Molly snubbla över något ❤

Kommentarer

 1. Emma

  Känner igen känslan! Är höggravid och gått med förvärkar ett par dagar, så maken skulle vara schysst och åka iväg med 2,5-åringen under dagen så jag fick vila. Hade dock ingen ro, vsr så kusligt tomt och trist i huset.

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.