Dagens fråga

Ligga med andra fast man är i en relation

Sista maj idag, imorgon är det juni och sommarmånaderna börjar på riktigt. Rundar av månaden med en till fråga från det här inlägget. Dagens tema: sex!

Hej! Hur ser du på öppet förhållande?
Alltså… där man är ett par som älskar varandra och har sex såklart. Men att båda parter kan ha sex med andra under vissa regler (t.ex inga ex, inga personer på jobbet, inte ens vänner osv). Och den man har sex med utöver sin ”riktiga” partner får bara vara sexuell attraktion. Alltså inga känslor inblandade.

För min egen del känns ett öppet förhållande som en omöjlighet. Jag skulle inte klara av att leva med Paula och ha ett familjeliv och samtidigt träffa andra eller att hon gör det ”bara för sex”. Sen tror jag absolut det är möjligt om man är lagd åt det hållet och hittar nån som är likadan. Med lagd åt menar jag då någon som inte skulle bli svartsjuk eller må dåligt av att ens partner ligger med andra och som själv klarar av att frisätta sex och kärlek helt. Svårt att styra över känslor dock så hur kan man vara helt säker på att känslor inte blir inblandade tänker jag. Jag tänker att vi människor oftast vill ha ”äganderätt” eller vad man ska säga över vår partner. Med det menar jag inte äganderätt i ordets rätta bemärkelse och att man ska kunna bestämma över sin partner men mer att man vill känna att ”XX är min”. Att man hör ihop och delar både vardagen och det mest intima med varandra och ingen annan. Att då släppa in fler parter i sexlivet, inte som en trekant eller något utan att ens partner är ute på egen hand och träffar folk, tror jag tar emot för dom flesta. Så för egen del är det en nej från mig men om man är i en relation där båda har samma positiva inställning till det – why not. Kanske är det sånt som kan få äktenskap att blomstra efter 25 år som gifta när man tröttnat på den skrynkliga pung man gift sig med men fortfarande älskar personen och vill leva ihop?

Hur tänker ni andra, skulle ni kunna tänka er att leva i relation där ni också har sex med andra eller är det otänkbart?

Kommentarer

 1. Anonym

  Jag befinner mig i en liten annan sits. Jag behöver sex, medan min sambo inte har ett behov av sex. Han har inte heller känt något behov av sex i sina tidigare förhållanden (han har haft två innan mig) så jag tänker att det inte beror på attraktionen till mig för den säger han att han har. Jag kan inte tänka mig att leva ett liv helt utan sex och skulle aldrig vilja leva utan honom heller. Hur tänker ni kring detta?

 2. Diana

  För mig är det fett ofattbart! Om man inte kan tillfredställa varandra längre sexuellt så ska man fundera på vad man har kvar med varandra. Detta är vad jag tror på. En relation utan sex eller utan sexuellattraktion är en vänskap i mina ögon. Då kan det vara. Då kan man skilja sig, förbli vänner och ändå hitta någon man tänder på rejält. 🙂

  1. e

   Varför måste det bli så? Man kan ju älska den ändå och vilja vara tillsammans resten av livet iaf. Sex är inte allt. Livet går inte ut på det. Klart det kan vara trevligt osv, men att vara älskad och uppskattad är ännu trevligare. 😉

 3. Josefine

  Absolut! Jag skulle tända på om min man kom hem och sedan berättade om sexakten med en annan kvinna. Kom ihåg att i det här blandar vi inte in kärlek och känslor. Utan sex, bara sex. Ibland behöver dem grejerna inte gå hand i hand 🙂 men alla är olika och tur är väl det. Så länge man är lycklig och sann!

 4. Sandra Augustinson

  Jag är helt emot det! När jag är i ett förhållande så vill jag ha min sambo för mig själv, andra får gärna leva så om de vill men det är ingenting för mig. Jag vet inom mig att jag skulle bli svartsjuk, ledsen och arg. Jag kan inte se min sambo hålla på med någon annan när han är tillsammans med mig 🙂 Om min sambo skulle vilja ha ett sånt liv så skulle han få leva singel.

 5. Kinoni

  Håller med dig Hugo! Det passar inte mig alls, min partner är enbart min och jag vill inte dela med mig! 😂och inom hbtq grupper känns det som att det är tvärtom, en hel del som bara kör öppet, vilket för mig kan kännas lite ensamt som homotjej med det synsättet, lite trist

  1. Kim

   Kinoni, första gången jag ser någon skriva om det. Har själv tänkt på det att inom hbtq verkar dom vara mycket mer öppna för det och delar gärna på partner. Jag själv är gay och skulle inte dela min partner med någon 😂 skulle inte heller vilja vara med någon som har ett stabilt förhållande vid sidan om.

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.