Allmänt

Kompromiss i sexlivet

Hello!!

Idag är en sån där bra dag när precis allt inte riktigt går som man vill. Jag och Molly har haft det jättebra sedan hon kom hem från Spanien. I morse sprack det kan man säga. Frukosten var inte bra, kläderna var inte bra, ingenting var bra. Där stod jag, svettig efter att ha klätt på Leonore och ska samtidigt ta fajten med Molly. Helst av allt hade jag skjutsat henne till förskolan i pyjamas eftersom det var hennes önskemål, tyvärr funkar det inte så. Jag är inte jättebra på att kommunicera när jag är stressad, svettig och irriterad. Jag vet att man inte ska hota, eller muta barn. Ibland ser jag dock ingen utväg och ofta är det j*vligt lätt att säga hur man ska uppfostra barn, det är dock svårare i verkligheten. Det är lite som politik. Politikerna säger många bra saker som dom ska göra, men märker ganska fort att det inte funkar i praktiken. Att vara förälder är inte alltid lätt och denna morgon var en svår morgon. Hur gör ni med era barn som befinner sig i trotsperioder?

Tillslut kom vi iväg och jag droppade tjejerna på förskolan. Jag och Molly pratade ut i bilen och det kändes bra när jag lämnade henne. Efter förskolan åkte jag till kontoret, satte mig vid mitt bord och kom på att min dator var kvar hemma. Perfekt!

Det blir med andra ord ofrivilligt jobb hemifrån idag, det gör iofs inte så mycket. Klockan 13 kommer Paula hit och vi ska spela in poddavsnitt nummer 5.

Annars: Vilodag idag, välbehövligt. Min kropp är ganska nertränad känns det som. Jag har tränat mycket dom senaste veckorna. Igår på mitt andra pass körde jag löpintervaller i lite lätt lutning, bland det jobbigaste jag gjort på länge. Gillar ni att springa så kan ni prova:

1x800m
1x600m
1x400m
1x800m
1x600m
1x400m

Vila: Ni vilar halva tiden ni springer. Så springer ni 800 meter på 3 minuter, så vilar ni 90 sekunder innan ni börjar på 600m.

Idag: Jobba, podda och ligga typ. Vi sa i podden att vi skulle fixa 4 gånger denna vecka. Igår insåg vi nog att 4 gånger var att ta i. Jag och Paula har möts på mitten och kommer hädanefter köra på 3 gånger per vecka. Det är ändå rimligt tycker jag. Varannan dag känns som ett bra och fungerande sexliv.

Ni då, liggs det mycket på hemmaplan?

P4146527

Kommentarer

 1. Mathilda

  Hur har ni tid?? 3 ggr veckan. Goals. Haha!
  Jag jobbar i snitt 35 timmar i veckan. Blir ofta upp till 45. Jobbar oregelbundet, på morgonen till kvällar, mån- lör. Min sambo kör lastbil och börjar tidigt vilket gör att vi alltid jobbar om varandra. ( även han jobbar mån – lör ).
  Vi har ALDRIG tid eller ork! Vill då säga att vi är 22 respektive 23 år gamla. Liggs kanske, varannan vecka. Jobb har helt tagit över, lite tråkigt. Men den vardagliga sanningen ✋?

 2. Lina

  Hej!
  Jag älskar både att lyssna på er podd och både din och Paulas blogg! Ni känns så äkta och inspirerar verkligen! Men aja har en liten fråga. Vad använder ni för preventivmedel om ni gör det? 🙂 Kramar!

 3. Te

  Ja här liggs det i snitt 1-2 ggr i månaden. Just nu är det 5 veckor sedan sist. Tyvärr har jag noll sexlust, dem få gånger vi har sex så gör jag det bara för hans skull dessutom. Vet inte varför lusten inte finns där, har inget preventivmedel så det är inte därför heller. Nåt tips kanske? Oroa er inte, han får allt blowjobs istället så han klarar sig 🙂

 4. Estelle

  OMG det var det sjukaste jag har hört med ”schemalagt” sex 3 ggr i veckan. Stackars Paula…. Jag hade separerat på stört, På riktigt alltså.

  1. Z.C

   ”Stackars Paula” ?
   Varför är antagandet direkt att det är Hugo som kräver den mängden sex? Kvinnor har väl samma behov? Paula slår mig absolut INTE att vara en kvinna som ligger fast hon inte vill!

   Och att ”schemalägga” sex kan fakriskt vara bra ibland. För det är väldigt lätt att tappa det helt och sen har det gått månader, och man tappar den intima känslan för varann.

  2. Annie

   Verkar som du inte lyssnat på podden. Var Paula som ville ha sex fyra ggr, Hugo ville förre.. så det är ju snarare stackars Hugo isf om du ser det som att det är synd om någon som ”måste” ha lite sex med sin partner..

 5. Maria

  Kul podd!
  Jag och min man har varit gifta i 13 år, vi har 4 barn.
  Vårt sexliv har alltid varit jättebra enligt oss själva. Vi ligger i snitt 4 gånger i veckan.
  Brukar bli både morgon och kvällar.
  Min man är ”pigg” på morgonen och jag på kvällen.
  Mitt absolut bästa tips för att fortsätta vara svinkära och gifta, är att ha ett bra sexliv!
  Sex är så mycket mer än att ha samlag.
  Det är åtrån och lusten till varandra., ömhet, respekt och närhet
  Det är underbart att känna den känslan från sin partner.
  Vad gör vi då för att väcka den åtrån och känslan efter att ha sex med varandra år ut och år in,, vecka efter vecka, dag efter dag.?!
  Det låter tråkigt men det är det ej!
  Skulle vilja säga att sexet blir bättre och bättre och kärleken större och större!
  Tror att flödet blir så enormt positivt istället för negativt. Allting handlar om energier.
  Låt energierna flöda åt rätt håll annars blir det sämre och sämre och vad händer då?

 6. jessica Treemblay

  Hello, am here not only to testify but also to encourage people facing marital or relationship issue. About the marvelous works of Dr. Ogundu, email: drogunduspellcaster@gmail.com i was lost in love with my husband until a lady snatched him away from me. then i cried out to my friend and she told me about how she faced a similar problem and gave this great man contact to me and i provided all the items he needed for the spell and now am happy again living in love with my family. I employ you to contact this man. Your story or pain’s will change within days and you will be smiling like me today. Once again am grateful. Contact him on his email via: drogunduspellcaster@gmail.com if you are facing any form of problem
  1. Getting your lover or husband back
  2. Lottery spell/Good luck spell
  3. If you want to stop your divorce
  4. Marriage Spells
  5. Get a job spell
  6. Promotion spells
  7. Getting your money back.
  8. pregnancy spells
  9. Love spell
  10. If you want to satisfy your partner
  11. Banishing spell

 7. Theodora

  Välj dina strider. Om man tänker efter så är det FÅ saker som faktiskt är värda att bråka om. Har 3 barn själv, 5, 3 och 1, och utbildad förskolelärare/lärare. 3åringen-JISSES!! Hon vill ingenting. Absolut ingenting. Hon har gått utan strumpor hela vintern. Barfota i vinterskor. Hon har inte varit kall om fötterna så det är med andra ord inget att bråka om. Själv hade jag avskytt att stoppa ner varma fötter i grusiga skor. Kläder, ja det väljer hon själv och oftast ser hon ut som en clown. Tänderna, det är väl ungefär där jag tar striden. Dom måste borstas! Om man låter sin unge gå till förskolan i pyjamas, och? Förmodligen kommer hon inte göra det när hon är 15. Och om hon gör det då? Och? Vissa tycker att vi klär våra barn i ”för fina” ”föriskläder”. Och? Kläder som kläder. Kenzo eller pyjamas. Så länge barnet är varmt så blir det väl kanon?

 8. Sara

  Brukar köra liknande på mitt löpband. Sjukt jobbigt. Springa utomhus är en annan sak, då man omedvetet sänker farten lite då man är gräsligt trött. På bandet har man inget val än att springa så fort som bandet rullar. Därför kör jag alltid intervaller inomhus ?

 9. Fanny

  Oj! Är väldigt olika, vissa veckor bara 2 ggr o andra veckor varje dag, veckan jag har ägglossning blir ja extra sugen så då blir ofta varje dag..men som sagt har hänt vissa veckor att de bara blir 1-2 ggr

 10. Carro

  Jag har lämnat mina barn en gång var med pyjamas för att det inte har gått att få på dem kläder genom att prata, lirka osv. Det skulle i så fall bli tal om att hålla fast barnet, vilket skulle göda konflikten ytterligare.
  Det som hände direkt vi klev innanför dörren på föris var att de ögonblickligen ville sätta på sig kläder, eftersom de såg att alla andra hade det. Båda gångerna blev det så. Hände aldrig igen, så jag tycker inte att det hade var hela världen.
  Dessutom var det inte något jag lämpade av till pedagogerna, utan jag hjälpte barnen på med medhavda kläder. Jag kan också säga att det inte ledde till att de aldrig mer lyssnade på oss. Allt är inte svart eller vitt. Man får kompromissa ibland för att lösa ett problem.

 11. Maline

  Som en som jobbat på förskola kan jag bara tacka å bocka å Mollys fröknars vägnar att du inte lät henne komma i pyjamas och överlämna den fajten till fröknarna. ☺ Det samma gäller lämning med napp i munnen där det sista föräldern säger till en är ”å låt hen inte ha nappen mer än vid sovstunden”. Jag har full förståelse för att det kan bli så ibland men det blir så olyckligt när barnens start på föris den dagen ska vara ”bråk” med fröknarna samtidigt som föräldern åker därifrån. ?

 12. J

  Har barn era barns ålder, och det trotsas för fullt, jag hotar och mutar. Japp vi sa att vi aldrig skulle göra det men tji fick vi. Annars brukar jag bara klä på mig ytterkläderna och gå, då brukar det bli full fart på dem! ?
  Ligga, vad är det? Skämt åsido, sexet i sig har blivit enormt mkt bättre sen jag fick barn, tyvärr snackar vi om att ha sex oftare än vad vi har det. 3ggr i veckan, njaa, det är så ofta vi pratar om det men beslutar att vi inte orkar.. ??

 13. Mikaela

  Jag är imponerad!Har ett förskolebarn och ett skolbarn,jobbar heltid,pluggar och allt därtill.Jag får vara glad om vi får till det en gång per månad.Lusten och orken finns inte riktigt där.Men man borde ligga oftare.Ger ju faktiskt en del energi och man blir gladare ?

 14. Johanna

  Alltså, hur tusan får ni till TRE gånger på en vecka?!?!? Dessutom har ni två barn! Här får vi inte ens till det en gång i månaden. Shit alltså! Dags att börja ligga mer kanske.. hur fasen hittar man den energin?!

 15. Linnéa

  Imponerad att man ens får till 3 ggr.
  Vi är helt slut på veckorna och dessutom tonårsbarn hemma.
  Skulle nog säga kanske 2 ggr per månad.

 16. Hanna

  Distansförhållande här tyvärr, men varannan helg då vi ses är det liggfest!!!! 3-4 gånger på helgen. Så kan tyvärr inte räkna veckovis men 6-8 ggr i månaden?? Vilket fan är nog, är helt slut på måndagen när han har åkt hem. Hehe.

 17. Cassi

  Men olika arbetstider där jag är hemma 22-23 och han är redo att sova för uppstigning 06 så blir de inte så värst många luckor som passar på kvällarna. Men skulle säga 2 ggr vecka iaf. Ibland inte alls på över 1 vecka och sen 3 ggr vecka. Viktigast är att vi visar att vi vill fast vi kanske inte orkar just då. Jag är på varje dag med smek och kläm och är helt beroende av mys på de sättet. Sen är inte suget för att ligga alltid där med gravidmage. Som sagt viktigast att båda parter visar att de VILL och känner attraktion till varandra. ❤️

 18. N

  Omg vad mycket sex!! Två gånger i månden här! 2 barn, vi är 26 år gamla … förstår inte hur ni hittar tid/ork/lust ?? Efter barnen är nattade är vi båda så trötta att vi knappt orkar komm ur soffan ..

 19. Jessica

  Oj vad ni ligger haha! Vi lyckas nog max en gång i veckan, inga barn men väldigt lite egentid ändå. Kompisar och aktiviteter tar upp mycket tid och när vi väl landar hemma är vi lika trötta båda två..vi har äntligen efter några års bråkande om saken insett att det betyder inte att vi inte är lika kära för det, vi är bra på tafs 😉

 20. Josefine

  Alldeles för lite tyvärr. Vi fick barn för 7,5 månader sedan och jag fick en förlossningsskada så har inte kunnat ha sex förens nyligen så vi har inte riktigt kommit igång efter det igen. Sambon jobbar heltid, jag är föräldraledig och plugga heltid på distans. Så när sambon kommer hem tar han dottern och jag pluggar. Finns inte mycket energi kvar till annat då, fast det är kanske just det sim behövs. Ligga för att få mer energi 🙂

 21. Tova

  När jag jobbade på förskola kom ett barn en dag skuttandes med munnen upp till öronen. Mamman lämnade och drog fort iväg till jobbet och barnet börja fnittra lite varpå jag frågade barnet vad det var som va så kul. Jo, barnet hade nämligen sett när mamma hade pappas snopp i munnen.
  Akta er för barnen 😀

 22. Jennika von Beetzen

  Ligg när ni känner för det och inte bara ”för att”. Jag tänker att det stressar att ha som mål att ligga 3-4 gånger i veckan. Det känns som att det i praktiken blir som ett måste att ligga än om när kroppen och lusten får styra när det liggs. Jag tror att det vardagliga, som kramar pussar och smek är viktigare.

 23. polly

  Äsch låt henne gå till förskolan i pyjamas. Det har jag gjort med sonen. Jag anser att man behöver inte tjafsa om varenda jäklar liten grej hela tiden och att man som förälder måste vinna varenda jäklar gång. Vill inte barnet ha tröjan som tagits fram, ja men byt tröja då.

  1. Alexandra

   Så tycker absolut inte jag, lär man barnen från början att dem kan bestämma att de vill ha pyjamas till dagis så kommer det ju aldrig att sluta där. Man måste ju ändå som förälder berätta att pyjamas har vi när vi ska sova eller bara är hemma. ”På dagis har vi kläder, men kom du kan få hjälpa till att välja vad du ska ha på dig idag, det blir väl kul?” För snart kommer ungen inte vilja sitta ner när den äter, sen kommer den inte bry sig om att TV:n slår vi inte på osv osv. Som förälder måste man ju ändå visa vad som är rätt och vad som är fel. KAn ju jag tycka. Hade aldrig låtit något av mina barn få gå till dagis i pyjamas.

   1. Agg

    Du tycker det för att du är så fast i vad normen säger om nät man ska pyjamas och inte. Skulle Molly gå till pyjamas en dag så gör det ingenting, hon kanske vill ha pyjamas. Vem säger egentligen att det är fel? Man får balansera det där med viljan från båda hållen. Acceptera barnets känsla just där och då om de ändå är en engångs vilja från barnet.

    ”hade aldrig låtit mina barn gå till dagis i pyjamas” – varför inte? Varför kan inte barnet få göra det och kanske få upptäcka själv hur de är att ha pyjamas en dag på förskolan?

    1. Alexandra

     Jaja absolut ni gör hur ni vill 🙂 Men nej jag tycker ej det handlar om normer, du hade väl inte gått till jobb i något du sov i hela natten? Därför ska man såklart byta om innan förskolan.. Det handlar ju om att lära sina barn vad som är rätt och fel, sen om det är en gammalmodig norm i vissas ögon, så vet jag inte riktigt om jag köper det. Förstår att man ej kan ta alla fighter – men någonstans tycker jag ändå att som förälder så är det ens ansvar att faktiskt göra det. Men sen tycker ju alla föräldrar olika, jag tycker att det är helt oacceptabelt att ha pyjamas på sig på förskolan och ni tycker det är okej, och det är okej såklart 🙂

 24. Niiinis

  Men wow! 4 ggr i veckan! Så jäkla imponerande om ni får ihop det med två små barn. Men, kanske skulle ni passa på…..

  När de sedan är 8, 18 och 21 är det typ stört omöjligt att få till det. Då funkar inte längre ”Gå ner och slå på barnkanalen” eller ”spela spel på paddan” liksom. Jo på den minsta men de stora är det lite värre med…

  Här jobbas det hårt på att få till det en gång i veckan! ?

    1. Amanda

     21 och 18 åringen fattar väl att ni ligger?!? Varför är det problem med dom?
     Dom är ju vuxna människor och slänger väl inte upp dörren till ett sovrum?

     1. Jennie

      Man vill verkligen inte veta att sina föräldrar ligger. Det vill man fan inte. Jag hörde mina en gång när jag var 13 och glömmer inte ljuden hahahahaha och det är elva år sen. Jag vet att alla har sex men man VILL inte veta eller höra ens föräldrar ha det. Det är bara… Inte en bild man vill ha i huvudet.

 25. Izabella

  Jag orkar inte räkna hur många gånger vi har sex i veckan. Vi har sex när vi är på humör. Har ganska stressiga jobb båda två och då tycker jag det viktigaste är att man respekterar när den andra är trött och hellre bara vill mysa eller – hör och häpna – vill ligga och glo i telefonen!

  Allt handlar om respekt och jag har haft sex mot min egna vilja för att han vill, men har på sistone klart och tydligt sagt nej när jag inte har lust. Har ingen lust att ligga där och spreta på benen som hans personliga verktyg för att komma när jag själv är på tok för trött och stressad för att komma i stämning. När jag inte är sugen spelar det ingen roll vad han gör, är huvudet inte med är inte heller de nedre regionerna det. Om han ändå känner att han måste komma får han ta saken i egna händer 😉

  Men i snitt har vi sex 1-2 gånger i veckan, nästan alltid på helgen då vi är utvilad och glada. Skulle vilja vara mer kåt än så, mest för hans skull, men så här ser livet ut just nu och vi har ändå hittat en lösning som funkar för oss 🙂

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.