Dagens fråga

Kommer jag dö?

Om det är något jag lärt mig efter mina år i den här branschen så är det att det finns alltid någon som läser som sitter inne på svaren – så jag kollar med er här.


Kom hem från Thailand i torsdags kväll, sen dess har jag haft riktigt intensivt magknip. Alltså ihållande magknip som A L D R I G släpper. Har inga andra symptom men blir snart galen av knipet. Vad kan det vara och borde jag söka vård? Har jag fått med mig någon bakterie från Thailand, ätit något ruttet eller har en liten larv krupit in och lagt ägg i min magsäck? Är det en fis som satt sig på tvären eller kommer jag snart gå en plågsam död till mötes? Tacksam för inputs!

Boven i dramat?

Kommentarer

 1. Lydia / sjuksköterska

  Så länge du inte har extremt svår smärta, hög feber, sänkt allmäntillstånd (slö, kallsvettig, blek, svimfärdig), har blod i avföringen, lågt sittande buksmärta, kräkningar i samband med ovanstående så kan du prata med din vårdcentral för att bli undersökt. Ta INTE aktivt kol eller liknande utan att veta vad buksmärtan beror på eller utan läkares inrådan.

  Det kan vara någon bakterie, virus, inflammation eller helt enkelt att magen är i obalans på grund av annorlunda kosthållning, jetlag, stressen med att resa eller liknande.

  Det bästa är att gå till vårdcentralen så att de får göra en undersökning.

 2. Nina mår prima

  Aj aj, så fick jag med. Gick till läkaren efter en tid hemma och magknip som inte gav med sig. Svaret var en inflammation i nedre buken orsakat av bakterier. Efter ca 1månad vart det succesivt bättre. Rekommenderar dig att söka vård för att utesluta salmonella.

 3. Mikaela

  Gör som margaux dietz, ät aktivt kol. Verkar ha rensat hennes system ordentligt, dock kanske inte på det mysigaste sättet.

 4. Elia

  Upplevde samma efter att ha käkat white rose på en bakgata i hanoi. Mitt släppte efter ett vattenlavemang i en vattenrutchkana. Du behöver rensa ur systemet dvs shit a lot! Laxermedel finns på apoteket, bara att köra!

 5. Linn

  Ska ge dig mitt megatips, som funkat på alla jag känner samt mig. Drick vatten! Och då snackar vi MASSOR av vatten, typ mer än du någonsin kan tänka dig går ner. Många liter på kort tid!
  Gärna med socker och salt i. Det sköljer igenom systemet och tar med sig bakterien (som det troligen är). Sedan är du som ny. Men alltså, vi snackar MASSOR av vatten så det kräver commitment.
  Men du kommer inte att dö. 🙂

 6. Amanda

  Haha åh det påminner mig om när jag va i Thailand 2016… fick sån SJUK magknip dagen innan vi skulle åka hem..trodde på riktigt att jag skulle göra i brallan varje gång knipet kom. Men icke. Pinade mig igenom 2 timmar transfer utan AC sen 2 timmar på en ISKALL flygplats sen 12 timmar på flyget hem med en trasig stol som inte gick att fälla bakåt, två timmar från flygplatsen i göteborg .. hade då säkert ett magknip varje kvart.. men jag höll mig..slutade med att jag sket på mig på köksgolvet hemma… va iaf glad att de va hemma och inte på flygplanet .. Haha

 7. P

  jag brukar dricka äppelcidervinäger (typ 2 msk) utspätt i ett glas vatten när jag har ont i magen 🙂 brukar hjälpa

 8. Viktoria

  Jag hade samma efter en Thailandsresa för två år sedan, började 2 dagar efter att vi kom hem. Jag trodde det va blindtarmen men icke.. läkarna tog massa tester och fem timmar senare (som vanlig med svensk sjukvård) fick jag rådet att ta en Ipren…värsta fall skulle jag kombinera Ipren och alvedon.. helt sjukt..mer värt att åka tillbaka till Thailand och fråga dom 👍🙈

 9. Matilda

  Låter lite som salmonella, uppsök vårdcentralen. Jag hade det för ett par år sedan efter en thailandsresa, det bör undersökas.

 10. JLB

  jag säger som google, ja du kommer dö, förmodligen har du cancer, som alltid när man googlar vad som helst. nä jag vet inte, kan väl mycket väl vara något man ätit men magen är ju komplicerad, jag hade väntat ut de en stund, kanske försökt äta ”bra mat för magen” och sen sökt vård om inget hjälpte..

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.