Tankar

Karriärsbyte?

Under helgens event föreläste vi dels om sociala medier och våra jobb inom den branschen men också om mitt företagande. Jag ser mig ju som entreprenör och inte influencer, just ordet influenser får det att krypa lite i mig. Vet inte riktigt varför men jag ser inte mig själv som en influencer utan snarare entreprenör och bloggare – börjar man bli gubbe kanske som ryser inför nya påhitt inom medievärlden? 😉 

Sen snackade vi jobb under middagen och kom in på mitt ”drömjobb”. Eller ja, vet inte om man kan kalla det pojkdröm kanske eller bara något jag känner mig nyfiken på. Om det sket sig med företagen och bloggen är det vad jag skulle vilja satsa på. Vilket jobb? Brandman!

Kom dock fram till under middagen att min bild av en brandman kanske inte riktigt stämmer överens med verkligheten. Jag har tänkt mig typ övertända hus där jag fått ut alla säkert; mormor, barnen och katten men så är det någon kvar där inne i lågorna och jag kastar mig in igen utan att tveka för att rädda den sista personen. Kommer ut ur ett eldhav med ett barn över axeln och räddar dagen. Förstår ju att min bild kanske är lite påverkad av Hollywoodrullar… Sen kanske jag inte är så värmetålig som jag tänker mig heller med tanke på att jag pallade typ 5 min i en finsk bastu förra året.
I alla fall så var det en vid bordet som jobbade just med räddningstjänst och där lät det som att det mer var typ utryckningar och när man kommer fram är det nån liten som dom boende släckt själva innan man kommer och att ta hand om folk som hoppat framför tåget. Det första lät ju mest lite halvtrist men det andra vet jag inte om jag skulle klara av, att gå och plocka kroppsdelar alltså. Är alldeles för vek för det tror jag. Men bra att det finns dom som pallar med det helt klart. Nä, kanske inte blir brandman för framtida Rosas ändå. Men pojkdrömmen finns ändå kvar. Har ni något yrke ni drömde om när ni var små som hänger med i livet på nåt hörn?

Kanske sjöräddning kan vara något… 

Kommentarer

 1. Malin

  Min man är brandman. Han har varit med om en del. Det han verkar tycka mest om är gemenskapen i en grupp, de blir som en familj. Men om du känner någon som är brandman har jag för mig att man får vara med en dag och bara se vad det handlar om ifall man är intresserad. Grymma arbetstider också, min man har många dagar ledigt hemma med familjen och barnen.

 2. Andreas

  Jag ser fram emot dagen då jag kan få vara fystränare! Helst åt ett helt lag, som det kanske inte går sådär superbra för, i en sport som väldigt etablerad inom svensk idrott! Och sen självklart att få lyckas med att lyfta detta lag till nya höjder!

 3. Sanna

  Har alltid tyckt att det är så fascinerade att arbeta som rättsantropolog. Men det är nog inget yrke som jag kommer ha under min livstid, då jag inte alls skulle klara av de miljöer som krävs. Men det är i alla fall den stora orsaken till att jag ofta fastnar för böcker, serier och filmer med det ämnet involverat.

  Andra yrken som jag tycker låter spännande är manusförfattare, författare, journalist, arkeolog och så en hel del yrken inom media som PR-konsult, eventarrangör och marknadschef. De gemensamma med många utav mina drömyrken är väl att många innefattar att gräva och söka information på olika sätt, men även att skapa och dela med mig utav mina idéer och tankar.

 4. Louise

  Jag ville bli en del av militären som pilot, men på grund av celiaki så kan jag inte söka.. men det är en dröm jag har haft hela livet 🙂

    1. Caroline

     Man kan inte garantera att man får ut specialkost eller ens mat under strid och då kan man inte ha soldater som blir sjuka av maten pga allergi! Har specialkost själv (veg) och det fungerar jättebra i försvarsmakten men skulle kunna äta kött om dom ej lyckas få ut något annat. Blir ju inte sjuk som någon med glutenintolerans 🙂

 5. Annika

  Jag har svårt att släppa polisyrket. Det verkar så intressant och jag tror att man lämnar arbetsdagen och känner att man gjort en insats, liksom. Dock lockar inte lönen eller helgnätter direkt.

 6. Jenny

  jag ville bli advokat när jag var liten. Läste ett år på juristprogrammet i Uppsala för att inse att det inte var något jag ville göra 😂✊

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.