Tankar

Jobba som influencer?

Jag och Paula snackade jobb tidigare ikväll. Om det är ett jobb att vara influencer eller inte och vi har lite olika åsikter, hon säger ja, jag säger njae. Det började med den här influencerutbilningen man kan gå på gymnasiet och jag fattar inte alls grejen om jag ska vara ärlig. Jag har svårt att tro att man kan plugga sig till en roll som influencer. Det som gäller är att man har ”något” som skiljer dig från mängden, har lite bra kontakter eller har lätt att skaffa iaf, att du inte har några problem med att bli granskad i sömmarna och lite tur. Jag kan inte påstå att man behöver vara bra på att skriva eller ens uttrycka sig för det finns ju en hel del spån där ute i influencervärlden som knappt kan stava sitt egna namn =) Jag såg mina 15 minutes of fame efter att jag varit med i Den rätta för Rosing och skapade Challenge boy – sen har bloggen växt med mig kan man säga. Jag hamnade rätt i tiden och det löste sig. Tror inte jag hade kunnat skapa en blogg idag och se den växa såhär. Sen så verkar influencerutbildningen inte vara så knasig som den låter och man har ju alltid haft massa flummiga ämnen på gymnasiet utöver grundämnena, typ etik och livsfrågor, bild eller layout som för vuxenvärlden lät som hittepå men sen visade sig vara vettigt. Så kör på influencerutbildningar för all del men räkna inte med att bli influencer.

Om någon frågar mig vad jag jobbar med svarar jag ofta ”jobbar aldrig men aldrig ledig” och det stämmer väl överens med influencer-tillvaron. Det är ganska kravlöst tycker jag. Jag brukar dock säga att jag är egenföretagare eller entreprenör hellre än influencer. Bloggen och Instagram ser jag som en kul grej nu men det är inget som kommer hålla i längden och på något sätt har jag svårt att se det som ”ett riktigt jobb”. Jag har inga egentliga måsten här, om jag skiter i att uppdatera kommer det synas på statistiken men ingen kommer sparka mig – jag kommer tappa läsare och få svårare att komma tillbaka men det är upp till mig. Jag kan komma och gå som jag vill. Det finns inte så mycket måsten bortsett från vid samarbeten som såklart har riktlinjer men i övrigt är det bara ett lattjo rum att ventilera mina tankar i. Och det är jag tacksam för att jag har men jag skulle aldrig kunna hålla på med bara bloggen och inget annat. När jag tänker jobb tänker jag mer på arbetet med Clean och att bygga företaget. Jag lägger mer tid och jobbar med andra investeringar som är mer långsiktiga. Rollen som ”influencer” är som ett mellanting mellan jobb och hobby, det finns alltid där och går aldrig att koppla bort men det är inte så reglerat och ”fast” som ett jobb är i min mening. Så är influencer ett jobb? Svårt att säga så jag säger njae. 

En som jobbar hårt på att inte jobba hårt

Kommentarer

  1. Hugo Rosas
   Hugo Rosas

   Nja, svår sak egentligen. Men överlag skulle jag säga att Paula jobbar mer strukturerat med sina kanaler och satsar helhjärtat på dom, blir nog mer ”arbete” då. Så även om jag inte tycker influencer är ”jobb-jobb” skulle jag säga att Paula jobbar.

 1. e

  Håller helt med dig och skönt att höra en influencer som har självdistans och på riktigt inte likställer sitt ”jobb” med ett traditionellt slitjobb som typ inom vården eller liknande. Vore spännande om du skrev ett inlägg om hur du tänker kring framtiden och vad du vill göra när du inte ska vara influencer längre? 🙂 Om du är sugen på att universitetsutbilda dig osv.

 2. Mikaela

  Din & paulas inställning till jobb och livet är magiskt att följa!
  Sen önskar man ju själv att man hade haft ditt huvud för affärer! Fortsätt med ert sunda förhållningssätt.. man blir galet inspirerad av er båda! Tack!

 3. Zeynep

  Håller helt med dig. Och känner lite att äntligen någon ”influencer” som kan zooma ut lite och se på det viset. Du är så god och jordnära 👌

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.