AllmäntTräning & kost

Jag fick en fråga – Hur man börjar med Crossfit

Crossfit finns för alla. Oavsett ålder, kön, fysisk status, mål och kunskap.

Det absolut bästa man kan göra om man är sugen på att börja med Crossfit är att söka upp en box. I Stockholm finns det ca 16 boxar på olika platser. Dock rekommenderar jag er att söka upp en box med god erfarenhet och bra rykte, speciellt som nybörjare. Det allra viktigaste för en nybörjare är att få lära sig grunderna rätt, gör man inte det så kan det gå riktigt tokigt och senare i framtiden så vill man inte hålla på att justera teknik för att man har lärt sig fel från början. Lär man sig rätt från början så finns det en väldigt bra grund att fortsätta bygga på.

Jag tränar på Crossfit Unique och Crossfit Nordic. Två väldigt bra boxar, båda med väldigt bra gemenskap och duktiga coacher. Båda boxarna har nybörjarklasser, prova på pass och dagens pass som man kan hoppa på när allting känns bekvämt. Crossfit är tufft, men det finns ingen träning som ger en människa mer energi och glädje.

Att dessutom komma till en box och se dagens ”wod” uppskriven på tavlan är motiverande. Hur motiverande är det egentligen att dra till ett gym, stå i kö till maskiner, inte veta vad man ska köra och dessutom kanske inte ha någon att köra med? När boxarna kör dagens pass så finns det en tanke, en ide om att alla skall bli bättre. Klasserna är begränsade till antal så att alla skall få den hjälp dom behöver och förutom det så är det en j*vla stämning. Alla kör och alla hjälper alla.

Här kan ni läsa mer om att prova crossfit på nordic: http://www.crossfitnordic.se/prova-pa-pass/
Och här på Unique: http://www.crossfitunique.com/om-oss

För mig blev det ett pass med Numi idag. Han är en av coacherna/ägarna på Nordic och även en av dom främsta atleterna i Europa och kom på plats 5 i Regionals som är sista stoppet innan Crossfit games där dom bästa atleterna i världen gör upp.  Vi körde på och avslutade med en hyfsat jobbig wod. Det är bra att sparras med någon som är bättre än en själv. Så det här passet var bra för Numi =)

Kommentarer

  1. Julia

    Jag är tjej, 20 och lite kurvig. Vill börja träna något coolt för är så fruktansvärt trött på gymmet. Den träningen jag gör nu hjälper ju mig genom att jag inte rullar fram men når aldrig några extrema resultat.

    Har gått på några boxningspass på gymmet och det var så kul! Men har inte lust att satsa seriöst inom kampsport eller crossfit, men vill ha en kul träningsform..

    Bor i Göteborg. Känner du till något bra?????

  2. Mari

    Sen kan man ju alltid skala ner passen, alla behöver inte göra så där avancerade övningar 😉 Och det bästa är ju ändå gemenskapen. Alla peppar varandra, oavsett nivå! Det är grymt!

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.