Tankar

Innan jag fyller 30

Min födelsedag närmar sig. Om 20 dagar fyller jag 29. På ett sätt känner jag mig betydligt äldre än så och på ett annat som att tiden gått sjukt snabbt senaste åren. Jag var ju nyss 19 år och en kaxig typ som såg sina 15 min of fame i en dokusåpa på tv. 10 år senare är jag en gift tvåbarnsfar med hus, bil och egna företag. Det löste sig på nåt sätt som mamma och pappa nog inte räknat med 😜

Jag har funderat lite kring vad jag vill uppnå innan jag når 30års strecket. Har ni några mål ni vill uppnå innan en speciell ålder? Här är vad jag kommit fram till:

 • Köra 100% elbil
  Det gäller både för mig och Paula. Min bil går huvudsakligen på el och min förhoppning är att vara helt bensinfri om ett år.
 • Käka vegetariskt 2 dagar i veckan 
  Då menar jag vegetariskt från morgon till kväll. Jag älskar verkligen kött och kommer nog aldrig kunna bli helt vegetarian eller vegan men mitt mål är att minska och satsa på riktigt kvalitativt kött när det gäller och öka på det vegetariska.
 • Vara en bra pappa 
  Det här är ju inte ett mål specifikt för 30 år utan ett mål för varje år. Min största uppgift i livet som jag ser det är att vara en bra pappa till mina döttrar. Viktigt att tänka på även dom stunderna det bråkas vid läggning och jag helst skulle lägga upp en Blocket-annons.
 • Lyckas i alla mina projekt 
  Visserligen är ett misslyckat projekt inte något att hänga läpp över. Det är misstagen man lär sig av och kan utvecklas från. Men under mitt sista år som 20-något har jag som mål att alla mina pågående och nytillkomna projekt ska lyckas. Kanske innebär större eftertanke innan jag hoppar på nya saker.
 • Träna minst 5-6 gånger i veckan 
  Jag har haft lite svacka av och till i träningen efter att jag slutade satsa på crossfiten tävlingsmässigt. När jag är omotiverad blir det lätt att jag tappar bollen. Målet för 2019 är att hålla igång träningen oavsett min motivation.
 • Bli ekonomisk oberoende 
  Egentligen största målet jag siktar på. Innan jag fyller 30 år vill jag vara ekonomiskt oberoende. Innebär det snuskigt rik? Inte nödvändigtvis. Men med ekonomiskt oberoende så är jag inte beroende av någon annan för min inkomst. Jag är en ganska bra bit på väg. Tanken är att mina investeringar och besparingar ska jobba för mig så att jag egentligen inte ska behöva jobba mer. Sen kommer jag nog fortsätta jobba ändå eftersom jag är en rastlös person men haja hur skönt det skulle vara att känna sig safe på att pengar inte är ett problem.

Från förra årets födelsedag 

Kommentarer

 1. Jossan

  Spännande ändå det här med pengar! Nu måste du utveckla, alltså vi ser ju att det går bra för familjen Rosas (heja!!) men är det bloggen, Myshowroomförsäljningen, Clean eller något annat som gett så bra utdelning? 😊

 2. Malin

  Hej Hugo! Har du några tips på roliga aktiviteter som man kan hitta på som familj i Stockholm? Barnen är på 8, 2 och en liten på 6 månader. Tack 😊

 3. Nikki

  Hej!
  Har du några bra tips på ekonomi böcker?, skulle vara väldigt tacksam om du kunde dela med dig om det finns en bra bok du kunde rekomendera 🙂

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.