Allmänt

I mitt huvud

– Superdaddy har slut på krafter. Att vara pappaledig kan jag beskriva med tre ord: Stressigt, roligt och energikrävande. Soffan är min absolut bästa vän just nu.

– På lördag är det dop. Skillnaden mellan tjejer och killar eller i alla fall mellan mig och Paula är att Paula köpte sin dopklänning för en månad sedan, jag vet fortfarande inte vad jag ska ha på mig. Paula har pratat om dopet varje dag sedan vi bestämde datum, jag vill bara få det överstökat så jag slipper all stress. Tack vare Paula så kommer vi få ett perfekt dop på lördag, det hade vi inte fått om jag hade styrt och ställt. Jag helt enkelt älskar Paula.

– Nominerad i hela 3 kategorier, vilket ära! Det kanske blir ett bloggpris för mig innan jag dör. Det skulle ju vara fantastiskt. Jag är nominerad i ”Årets personliga”, ”Årets föräldrablogg” och ”Årets träningblogg”.

– I helgen var Molly magsjuk och det var ingen lek. Tänk er att ni håller en gullig liten bebis i famnen och sedan från ingenstans så får man en pizza rakt i trynet. På den nivån var det och inte nog med det så lyckades Molly även smitta hela Paulas familj, Paulas mormor och morfar och Paulas gudmor. Det konstiga i det hela är att jag och Paula som har badat i Mollys bakterier är friska. Betyder det att jag är odödlig som jag alltid har trott?

– Jag trodde jag hade bra fart på mina löprundor. Sedan såg jag en tjej på runkeeper som snittade 3 minuter per km. Jag kommer aldrig mer vara stolt över mina 4 minuter/km.

– Epypten om 32 dagar. Det kommer bli svettigt och riktigt skönt. Jag funderar på att dyka också. Jag har dykcert men jag har aldrig dykt, hur det går ihop behöver jag kanske inte droppa här. Men om jag skulle åka ut på en dykning, tror ni det är lugnt? Alltså hur mycket behöver man kunna? Räcker google som guide? Och jag kommer väl inte drunka?

– Jag tror att USA kommer bli riktigt farliga i OS. Sverige- USA i final?

– Nu: Borsta tänderna.

Här är en bild från förra OS.

Ett suddigt minne

Kommentarer

 1. Lea

  Hej Hugo,

  I egenskap av en ”professionell” dykare (har jobbat med dykning x antal år), så vill jag säga tre saker:
  1. Dykning kräver träning, har du aldrig dykt så kommer du förmodligen inte komma ned under ytan bara sådär…
  2. Viktigast. SÄKERHETEN. Utan någon som helst träning så kommer du utsätta dig för ett riskspel.
  3. Om något skulle hända dig, så kommer inte bara du fara illa, den stackars ”professionella” dykare som har ha ansvar för dig under dyken att råka illa ut på alla plan: yrkesmässigt till känslomässigt.

  Så svar på dina frågor:
  Det är inte lugnt. Man behöver en del baskunskaper som behöver tränas in (och med dessa kommer lite trygghet i sig själv under ytan). Google skulle kanske hjälpa som guide, men: Ja, du riskerar att drunkna.

  Alltså, gör det INTE! Är du sugen på att dyka när du är där, gör en dykkurs. Tar några dagar, men det är så värt det! Sen kan du dyka när du vill på era framtida semestrar!

 2. Johanna

  Som erfaren dykare råder jag dig till att göra några dyk i tex pool med instruktör för att få veta baskunskaperna. Sådant som tecken, hur utrustningen fungerar och vad man bör tänka på. Tex så ska man inte stanna efter halva djupet i en minut som jag läste. Man ska göra ett säkerhetsstopp på ca 6 m i 3 min för att vädra ut kväve. Sådant berättar drev dykdatorn. Däremot är det sant att man absolut inte ska gå upp för fort. Därför är det viktigt med kunskap. Så prata lite med en instruktör, kör några dyk med han/hon och hoppa ner i havet!

 3. Lea

  Hej Hugo,

  I egenskap av en ”professionell” dykare (har jobbat med dykning x antal år), så vill jag säga tre saker:
  1. Dykning kräver träning, har du aldrig dykt så kommer du förmodligen inte komma ned under ytan bara sådär…
  2. Viktigast. SÄKERHETEN. Utan någon som helst träning så kommer du utsätta dig för ett riskspel.
  3. Om något skulle hända dig, så kommer inte bara du fara illa, den stackars ”professionella” dykare som har ha ansvar för dig under dyken att råka illa ut på alla plan: yrkesmässigt till känslomässigt.

  Så alltså, gör det INTE! Är du sugen på att dyka när du är där, gör en dykkurs. Tar några dagar, men det är så värt det! Sen kan du dyka när du vill på era framtida semestrar!

 4. linda

  Jag skulle säga att det viktigaste du behöver kunna är att tryckutjämna ofta, gör fan så ont annars.
  Sluta aldrig andas! (höh.)
  När ni stiger upp andas långsamt ut och säg aahhhh….annars kan lungorna typ explodera ! (lungorna expanderar när man går upp och tvärtom)
  Veta hur man fyller i/har ur västen med luft för att kunna balansera och inte flyta upp/sjunka.
  Kunna viktigaste tecknen.. du kan nog kolla på internet. Typ; allt ok? Hur mkt luft har du kvar? Vi går upp/ned…
  Ha kul 😀

 5. Jennifer

  Det viktigaste att komma ihåg är att titta på dykarklockan regelbundet så du inte ’missar’ när syret tar slut, och att när du är på väg upp stannar på mitten av djupet och andas en minut så du reglerar luften i lungorna (åker man upp för snabbt och man har kompressat syre i lungorna som expanderar kan lungorna sprängas).

  Kommer du ihåg dessa två så går det nog bra (sen är det kluriga att hitta rätt mängd luft i västen satt du inte flyter upp eller sjunker ner).

 6. Tina

  Jag skulle nog ta en typ av refresher course, alla dykcenter har det. Man är i en pool i några timmar och gör lite övningar (ex: om luften tar slut, bra att kunna!!!;))

  Man kan säkert dyka utan förkunskaper, vissa är ju superduktiga redan på en gång men det är mycket roliga när man kan ”the basics” och kan njuta mkt mer av fiskar etc!

 7. Jackie

  Instruktören hjälper dig gärna med att repetera dykning, jag minns mitt provdyk, då var det bara fem saker jag behövde kunna. Såklart du ska dyka! Men ha västerländska instruktörer så att du får en bra upplevelse, tips.

 8. Sara

  Hej!
  Jag heter Sara och är tvåbarnsmamma, jag bloggar om min vardag som studerande och om min träning, har nu gått ner 58 kg!! Jag älskar tatueringar, fotografering och djur; har t ex sugar gliders, kameleont och hundvalpar.

  Jag kommer snart börja med ett nytt projekt i min blogg där vi kommer få träffa en intressant person i veckan och jag tycker att det kommer bli superkul!

  Ta gärna en titt på min blogg:

  http://hajnal.se/

  // Sara en tatuerad tvåbarnsmorsa

 9. Jennie

  Jag var och snorklade i Egypten och det är bland det bästa jag gjort! Helt underbart i röda havet! Vi var också med colona divers som hon ovan skrev, och det var skitbra 🙂

 10. Emma

  Det finns ett skandinaviskt dykcenter i Egypten som jag varmt rekommenderar. Colona (www.colona.com) heter dem och finns i både El Gouna, Hurghada, Sharm El Sheikh och Marsa Alam. Det är ett måste att dyka i röda havet!

 11. Sara C

  Hugge! Jag hade definitivt inte dykt utan några som helst förkunskaper. Haha är iofs lite rädd av mig vad gäller djuuupt vatten.. Men åååå vad det är härligt att dyka. En helt egen värld 🙂 men tja, övningsdyk i nån pool först kanske 🙂

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.