Uncategorized

Hur min resa började

Hur kommer det sig att du var med i ”Den rätte för Rosing” och hur länge sedan var programmet?

Den rätte för Rosing var min media debut. Det var 2009 och jag var 19 år (idag är jag 23 och förhoppningsvis lite klokare)..

Det hela började med en ansökning via nätet hemma i Södertälje, det var där jag bodde då. I en liten etta i Södertälje Centrum. Mitt liv då handlade om att jaga brudar och spela hockey, slåss på stan var väl också ganska tufft tyckte jag. Men som sagt så tränade jag 7 gånger i veckan och hade inte så mycket fritid över.

Jag kommer ihåg kvällen då jag ansökte till programmet. Jag hade varit ute och festat, kom hem ganska packad och slog upp datorn. På någon hemsida så hittade jag sedan en ansökningsblankett för programmet. Jag tänkte ”varför inte” så skrev jag en presentation om mig själv och skickade in.

Det dröjde ca 2 veckor innan Nordisk film hörde av sig till mig och jag hade nästan glömt bort att jag hade ansökt då. Dom ringde mig och ville att jag skulle komma på en intervju. Jag kommer ihåg hur stort jag tyckte att det var, jag ringde till mina närmsta och berättade. Alla tyckte att jag skulle köra på. Jag kommer även ihåg att jag intalade mig själv att risken att komma med i programmet var lika med 1%, jag tänkte att det var flera tusen som hade ansökt och varför skulle just jag komma med då.

Jag gick på intervjun och jag hade förberett mig bra. Jag hade tagit reda på fakta om Linda så dom som intervjuade mig faktiskt skulle tro att jag hade ett intresse för henne, vilket jag egentligen inte hade. Jag körde på och sa att jag alltid hade gillat äldre tjejer och att jag ansåg att åldern bara var en siffra och kärleken är blind. När jag gick från intervjun så kommer jag ihåg att det kändes bra, det kändes som dom hade köpt mig stenhårt och dom sa att dom skulle höra av sig inom två veckor om jag hade kommit med eller inte.

Tiden gick och till slut kom samtalet som jag hade gått och väntat på. Jag hade uppfattat intervjun rätt, den hade gått bra för jag skulle vara med i ”den rätte för rosing” sa dom. Dock så fanns det ett problem. Förutom mig så hade 38 andra killar också kommit med i programmet och av dom 38 så skulle endast 9 gå vidare från första programmet. Shit tänkte jag, det finns ju inte en chans att jag som 19 åring kommer att gå vidare från första programmet. Jag fick även veta att dessa 9 kommer att väljas ut av Lindas ”rådgivare” som bla. Bestod av Lindas broder och återigen tänkte jag. Vad skall dom se i en kille som är 19 år, Linda var ju trots allt 35. Nåja tänkte jag, jag kommer i alla fall få vara med 2 minuter i tv vilket jag tyckte var ganska häftigt.

Dagen kom och jag var helt redo. Jag hade solat och var brun, jag hade köpt nya kläder och jag kände mig stabil. Jag kände någonstans att det här kunde nog gå vägen om jag bara var mig själv. Jag kom till hotellet där programmet skulle spelas in och såg alla andra killar och jag kommer ihåg hur jag började räkna med mina ögon vilka som hade en chans att gå vidare, helt skadad var jag. Jag ansåg att jag kunde ha en chans att komma med bland dessa 9 om jag skötte mina kort snyggt.

Efter en lång väntan så var det min tur att få träffa Lindas ”rådgivare” Jag fick gå in i ett rum och där satt dom som en slags jury. Det var kameror överallt och jag kände mig allt annat än trygg, jag började typ ångra att jag ens hade ansökt till programmet. Dom ställde lite frågor och jag tittade ner i marken och svarade som en blyg tonåring, tiden var knapp så precis innan jag skulle gå ut igen så körde jag ”draget” jag hade kommit på några dagar tidigare. Jag tog upp några papperslappar från fickan som jag hade sprutat min parfym på och gav dom till ”rådgivarna” samtidigt som jag sa något i stil med ”Eftersom att jag inte får träffa Linda nu så kan ni ju i alla fall visa henne hur jag luktar” och sedan gick jag.

Efter detta så var det många timmars väntan. Det skall ni veta om tv, väntan är enorm. Till slut så kom dom i alla fall ut och berättade för oss grabbar vilka som hade gått vidare av dessa 38. Jag var en av dom 9 som hade gått vidare och där började min riktiga resa, glad som fan ringde jag runt till halva Södertälje och berättade.. Men jag tänkte fortfarande att nästa vecka så åker jag ut för då har Linda förstått hur mycket yngre jag är henne men jag åkte inte ut veckan därpå och inte veckan därefter heller och efter det så kan man säga att jag och Linda fick någon slags kontakt och allt gick bara bättre och bättre för mig.

Jag kommer ihåg hur psykiskt påfrestande det var att tävla om en tjej. Tänk er själva att tävla om en annan person. Ni behöver inte tycka om denna person som ni tävlar om utan ni skall bara vinna över dom andra som också tävlar om samma person. Ni skall alltså få denna person att tycka om er. Till slut så kommer allt ni gör vara för denna person och allt ni tänker på är hur ni skall vinna denna persons hjärta. Rätt sjukt.

Jag har fått frågan ”Blev du kär i Linda” många gånger och nej jag blev aldrig kär i henne precis som säkert hon inte blev kär i mig men jag frågade mig själv många gånger om jag var kär i henne för allt jag gjorde var ju för henne och hon var allt jag tänkte på och vem har en tjej i tankarna 24/7 som man inte är kär i. Antagligen så hade jag det för att jag ville vinna tävlingen. Just då trodde jag nog att det var för att jag gillade henne. Som sagt så var det psykiskt påfrestande att tävla om en tjej. Det är självklart att det inte blir riktig kärlek när det egentligen är en tävling. Enligt mig.

Jag vann i alla fall hela programmet och det var ju något jag verkligen inte trodde när jag sökte in ett halvår tidigare. Det blev så klart ingenting mellan mig och Linda. Hon är idag lyckligt gift och jag önskar dom all lycka. Dock så var det en rolig resa för mig. Ett äventyr jag aldrig kommer att glömma och idag har jag egentligen Linda och Nordisk film att tacka för där jag är idag.

Efter programmet så har det ju hänt en del och idag så lever jag ett lyckligt samboliv med Paula och tillsammans så väntar vi vårt första barn. Utan den ”rätte för rosing” så hade jag ju heller inte varit tillsammans med Paula kom jag på nu. Det som är roligt med livet är att man inte kan se in i framtiden och man lever bara en gång. Det skall man alltid ha i åtanke.

/Säg till om ni vill veta något annat


Kommentarer

 1. Josefine

  Varför slutade du med hockeyn? 😀
  Eller det kanske du inte har gjort? Kanske bara jag som är en smula efterbliven haha?

  Men för all del, bra val av bild! Redhawks 😉

 2. Jennifer

  Ja undrar en grej som ja har tänkt stt fråga varje gång du har frågestund typ men alltid glömmer :p , såg på en repris för ett tag sen det avsnittet när Linda får träffa din familj.. Det visas en lillasyster men du har ingen lillasyster vad jag vet? Var det ens din familj och var de typ ett pr trick att göra dig till ”beskyddande storebror” eller ad man säger? Har ju hört att tv e fejk så att säga så skulle vart kul att veta!

 3. Robin

  Varför slutade på med hockeyn Hugo?
  Tänk om du hade slutat som Carl Hagelin och varit den första chilienaren i NHL.. ganska coolt:D

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.