Dagens fråga

Höra av sig när man är borta

Paula tog upp vår kommunikation som ett relationsdilemma i veckan. Jag var ju iväg till Örebro och jobbade och Paula var kvar på hemmaplan.

Vet inte hur det är med er men när jag är iväg på jobb så lägger jag typ all fokus där och då. Ett sms med Paula räknar jag som att vi hörts eller att man kör ett samtal innan man lägger sig kanske men jag är inte så mycket för att snickesnacka under dagen liksom. Inte för att jag inte vill veta kul grejer som hänt eller så men för att det är svårt att bolla in flera saker samtidigt i skallen. Jag tycker inte heller Paula behöver ringa hem för att kolla läget ”bara för att” när hon är borta.

Enligt Paula ligger det i hennes intresse att ringa hem för att höra hur barnen mår, hur allt går osv. men jag tror snarare det är svårare för henne att koppla av och lita på att allt rullar hemma när jag roddar det själv. Kanske stämmer in på fler mammor där ute?

Vad säger ni, ska man höras ofta när man är ifrån varandra någon dag eller räcker det med ett sms eller två? 

Kommentarer

 1. Sofia

  Min man veckopendlar, för oss räcker det med ett samtal på kvällen, där vi pratar igenom dagen. Ibland kan det komma sms under dagen, men då är det något viktigt eller något extra speciellt/roligt som hänt. Åker någon bort en helg med sina vänner finns det inga direkta krav på att den andra ska ringa. Ofta gör vi det ändå för det är mysigt att prata med varandra, men funkar det inte pga aktiviteter, blir det inga sura miner.

 2. Jonna

  Paula överdriver helt klart. Räcker absolut med nåt sms eller två, plus ett ev samtal innan man lägger sig. Om man litar på varann fullt ut känns det självklart, för mig i alla fall!

 3. Emos

  Nu är jag och min sambo sällan ifrån varandra längre perioder haha Men när han är iväg på sweden rock brukar vi skriva på messenger under dagen, korta meddelanden om vad som händer och så, sen blir det kanske 2 samtal. Vill ju såklart höra från honom, men samtidigt är han där för att umgås med vänner och ha kul, då ska han inte behöva ringa mig stup i kvarten 😉 Men iaf pratas vid på messenger är ett måste! 🙂

 4. Bea

  När jag eller min kille är borta vill jag gärna att vi ringer och säger godnatt, sen kanske ett sms per dag om vad vi gör för kul osv. Fokus ska självklart ligga på dom man är iväg med/det man gör där, men någon gång per dag vill jag gärna höras iallafall. Verkar som att min kille håller med för vi har aldrig pratat om detta utan det har blivit så naturligt.

 5. Anna

  Jag bor i norge med min norrbagge. Nyss var jag hemma i sverige och jag tror vi hördes på sms att jag landat sen hördes vi inte på 4 dagar innan han då ringde.
  Har inga barn men vi känner inte behov i att snacka hela tiden. Så tror vi snacka i tele 2 ggr på 2v. Sen lite snap/sms från o till. Sen när man åker bort är de ju oftast något man ska på eller så, då har man inte riktigt lust o sitta i tele med den man annars alltid umgås med!😂

 6. StrongMama

  Jag kan tycka att man i alla fall kan visa intresse att höra hur det är med familjen, hur det gått med barnen och hur slut frugan är om hon är det. Men jag misstänker att det kan vara en killgrej (vilket man inte får säga här längre men så är det). Pappor/män har lättare tror jag, att släppa saker och fokuserar gärna på en grej. Medan vi kvinnor/mammor oftast bollar flera saker samtidigt plus att vi är mer intresserade kanske, av att höra hur barnen mår, veta något nytt, samt kontrollera som du säger. Då vill vi oftast också att vår partner ska känna samma intresse av att få veta hur ens barn mår. Inte för att vi inte klarar det, utan för att man vill att pappan ska känna intresse för sin familj och visa det. Typ så. Säger inte att något är rätt eller fel, säger bara att det är så jag tror att det funkar mellan kvinnor och män, mammor och pappor, för jag vet många mammor som tänker som Paula (där bland jag själv) och många pappor som är som du, (där bland min make).

 7. Frida

  Jag och min sambo har inte barn men är ofta iväg på varsitt håll och vi hörs på telefon på kvällen. Hinner vi inte blir det några sms. Att höras under dagen gör vi sällan, vi lägger fokus på våra respektive jobb då. Detta är inget vi bestämt, det bara är så.

 8. Sanna

  Jag är helt med dig på tåget här, Hugo. Jag tycker också det räcker med att höras vid om hur dagen har varit innan man går och lägger sig. Det behövs inget snickesnack under dagen, om det inte är något särskilt stort som verkligen har hänt som inte kan vänta. I ärlighetens namn behövs inte alltid ett samtal innan man går och lägger sig heller. Möjligtvis om man är borta i flera nätter, men är man bara borta en natt eller så är det egentligen inget som är nödvändigt enligt mig.

  Själv kan jag dock inte svara på din sistnämnda fråga, jag är ju mamma själv men har ju alltid varit just själv. Har aldrig haft någon att dela vardagen med och därför aldrig haft behovet utav att checka läget. Dottern är ju med mig praktiskt taget 24/7, och de få gånger jag har lämnat bort henne så har hon varit med mina föräldrar. När hon har varit där så har jag känt mig trygg och aldrig behövt checka läget liksom, utan endast ringt för att säga god natt innan hon ska somna. Nu har dottern blivit lite äldre och sover ibland borta hos kompisar och då hörs vi bara av innan läggdags då också. Ibland med ett kort sms och ibland med ett kort samtal.

 9. J

  När jag hade weekend med vänner på annan ort ringde jag inte en enda gång. Däremot ringde karln, mest för att en av barnen ville prata med mig. Man hör av sig olika, alltså är jag borta på jobb o ligger ensam på tråkigt hotellrum skulle jag säkert ringa familjen och försöka prata bort några minuter, men ju roligare jag hat desto färre samtal. Jag litar på att min karl hör av sig om det är något viktigt. Jag har aldrig varit borta från familjen >3dgr men antar att jag skulle höra av mig nån gång.

 10. Marie

  Jag ringer alltid min man på morgonen innan jobb/lämning på förskola oavsett om vi ses igen samma dag eller inte 😂 Nu får vi snart vårt andra barn så arbetar inte men ringer fortfarande varje morgon. Sen brukar vi hörs av mitt på dagen. Nu handlar det mest om hur jag mår men jag vill även veta hur det går för honom då han kör timmerbil. Gjort så i snart 10 år 😊 förr jobbade han skift och körde kväll också och då ringde han varje kväll och sa gonatt ❤️

 11. Sofia

  Alltså, det beror på hur länge man är borta. En eller två dagar då räcker sms. Jag är ingen telefonperson och tänker att vi kan prata när vi båda hemma 😉 Med barn är det lite annorlunda, då är ett FaceTime samtal om dagen mysigt ☺️ Om det inte gör att barnen saknar en mer såklart…

 12. Annica

  Jag tycker gott och väl att man kan ringa på morgonen för att säga god morgon till varandra, någon gång under dagen för att checka läget, prata med barnen och den biten. Och så på kvällen för att säga god natt. Dessa tre gånger är heliga för mig. Helst fler gånger. 🙂

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.