Tankar

Happy pride?

Paula har shoppat loss på Zaras rea här i Spanien och överraskar dagligen med nya outfits. Kanske är det att semestern pågått för länge men det blir ett spänningsmoment för dagen helt enkelt. Häromdagen tog hon en dusch och kom sen ut i vardagsrummet med den här cirkusdräkten: Min spontana reaktion: Pride är inte den här veckan🙈

Hehe fast sen fick jag höra att Pride visst är den här veckan i Stockholm så jag får erkänna mig ha fel. Tänkte ändå ta upp Pride när det nu landat i tankarna. Jag fattar ju att Pride är mer än regnbågsfärgade kläder. Som straight snubbe har jag inte så värst mycket plats att ta i Prideveckan och jag har läst många på Instagram som säger att det blivit ett jippo företag och heterofolk utnyttjar veckan som marknadsföring/en kul grej. Hur ställer ni er till det?

Tidigare har jag tänkt att det är bra när företag kör något under Pride och visar att dom är hbtq-vänliga eller Vad man ska säga. Att budskapet är viktigare än eventuell baktanke eller så. Men sen säger en del att det bara är skit eftersom dom vill sälja och skiter i det verkliga budskapet. Att dom mjölkar Pride för egen vinning så att säga. Och jag kan väl köpa att det kanske inte känns så genuint att ’satsa’ på budskapet en gång om året med en regnbågsflaggan för att sen bry sig noll resten av året. Samtidigt kanske lite är bättre än inget? Vad säger ni? Ni brukar ha kloka tankar om det mesta!

I alla fall – jag kommer inte synas på nå flak eller köra en special-rainbow-edition på Clean nu i veckan men för den sakens skull tycker jag alla ska ha rätt att älska den som vill oavsett kön, att folk ska skita i folks läggning och att om mina barn skulle vara homo/bi/gay eller vad som när dom blir större ska dom känna att det inte är en big deal och att deras föräldrar älskar dom som dom är oavsett. Hoppas alla ni som är engagerade/berörda får en nice Pride-vecka ❤🧡💛💚💙💜

Kommentarer

 1. Marcus

  Media, företag och politiker tävlar i att vara prajdiga, det är väl ok i sig.
  Det trista är när man gör det utan innehåll, som tex TV3 och seras systerkanaler , regnbågsfärgade loggor i hörnen i tv rutan, men inte ett enda program med hbtq tema. Det är bara ett billigt sött att plocka goodwill utan når som helst innehåll.

  Synd också att man tyvärr bara ser hbtq under denna vecka i Stockholm, hbtq finns överallt årets alla dagar.
  Men såklart viktigt att samhället, politiker, företag osv står upp för dessa värdeingar, allas lika värde, tolerans, frihet och kärlek.

  Sen är det trist att just Stockholm Pride inte helt lever upp till den sanna prideandan, att stänga in Pride, ta höga avgifter är liksom inte inkluderande. Stockholm är den enda staden som inte kan ha en öppen Pride, funkar över hela Sverige, norden, Europa….

 2. Niki

  Håller absolut med om att det är bra att företag tar ställning till pride och hbtqi personers rättigheter. Jag tror att problemet ligger i att många företag har börjat se det mer som en ”vinst” i att göra pride relaterade produkter så att alla som stöttar kan köpa dessa. Vissa företag har då gjort så att en del av vinsten från dessa produkter/kollektioner kommer att gå till någon slags organisation eller liknande, detta tycker jag är super fint! Men om de endast hade tänkt pryda sina produkter med pride flaggan så kanske det är mer stöttande att hänga upp flaggan utanför butiken eller bara gå ut med inlägg på sociala medier eller hemsidor för att uppmärksamma om det istället för att dra in vinst på våran kamp utan att engagera sig vidare. Detta är bara min tanke, har inte vart inne och läst på om detta men säger bara rent spontant vad jag kan känna 🙂 tycker det är grymt att både du och Paula vågar ta upp frågor som dessa och valet och liknande! tunga e ni! <3

 3. Conny

  Pridebudskapet är ju kärlek och det kan man ju förmedla på många olika sätt och när som helst. Eller som den som just rakat huvudet sa. -Knappast hårresande!

 4. Sofie

  Hej Hugo!
  Har ett tränings relaterat problem som jag hoppas du kanske kan hjälpa mig med.

  Jag har aldrig varit någon träningsperson och kan inte påstå att min kost varit överdrivet bra, har klarat mig med vardagsmotion etc. Men nu när man börjar bli lite äldre (är 28) så har jag gått upp ca 5kg och känner mig bara som en degklump utan energi.

  Hur som helst, dom senaste fyra veckorna har jag kommit igång ordentligt med träning. Kör 5 pass i veckan direkt efter jobbet. Mån+tors armar/axlar, tis+fre ben och rumpa och ons enbart cardio. Börjar alla pass med 15 min uppvärmning (springa, roddmaskin eller stegmaskin) och avslutar alltid passen med 2-3 magövningar. Snittar ca 1 timma i träningstid.

  Jag har börjat äta på regelbundna tider (frukost 830, lunch 12.30, middag 17.30), dragit ner på alkohol och kolhydrater. I snitt dricker jag alkohol två gånger i veckan och det slinker ner en och annan efterrätt + snacks på helgen. Sover 8 timmar per natt.

  Efter 4 veckor ser jag i princip INGA resultat vilket gör mig så ledsen och känner att jag tappar motivationen. Märks varken på kläder, vågen eller generellt när jag jämför före och efter bilder. Det jag fokuserar mest på är att få mer tränade/mindre armar och tighta till resten av kroppen. Vad gör jag för fel?! Ska jag skippa styrketräningen och bara köra cardio? Bara äta frukost+middag? Tar tacksamt emot alla tips eller förslag för just nu känner jag nästan för att ge upp, vilket känns tråkigt då jag känt mig så stolt att jag kommit igång med träningen och ta hand om kroppen!

  Jag är 28 år, tjej, 165cm och väger 60kg.

  Tacksam för svar!!
  Kram Sofie

 5. Niqabisten

  En liten fråga hugo. Du och Paula verkar vara så enkla och öppna människor men vad skulle ni tänka eller känna om nån av era flickor när de blir stora skulle komma hem och säga de blivit muslimer och vill ta på sig niqab ( täcka ansiktet)? Skulle ni då tycka det är lika accepterat och okej som alla deras andra eventuella val de kan göra ?? Mvh niqabisten en trogen följare 😊

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.