Tankar

Hälsa för fan

Något jag gör mycket nuförtiden är att stå och dema, alltså visa upp produkten jag är delägare i i olika butiker (ingen reklam här inte) och erbjuda folk att smaka. Inga konstigheter. Något som dock gör mig både konfunderad och nästan lite lack är hur rätt många inte ens kan bjussa på ett hej?

Jag fattar att man kanske inte vill bli ”påprackad” massa säljsnack om hur fantastiska grejer jag står med och att man borde slå till och köpa och hej å hå men ett enkelt hej kan man väl ändå kosta på sig även om man sen går vidare? Inte som att man blir tillbakadragen till demodisken menar jag. Riktigt otrevlig känsla när man glatt hälsar på någon som bara viker undan blicken och låtsas som inget.

Var i en butik häromdagen och hade med min assistent. Efteråt frågade hon om jag alltid är så trevlig i butiker. Jag tyckte inte jag var överdrivet trevlig men hade snackat lite med tjejen bakom kassan så som jag brukar göra. Kostar aldrig något att vara trevlig liksom och det gör både min och den andra partens dag lite härligare. Om jag kommer och tänka på något brukar jag bara börja snacka utan att tänka så mycket på det haha. Brukar ni prata med folk ni möter i vardagen på restaurang, i butiker osv? Eller duckar ni all uppmärksamhet och mumlar fram ert ärende? 

Äh, det jag ville komma fram till är att man ska hälsa lite mer för fan. Det betyder inte att du behöver stå kvar för säljsnack, skänka pengar, signa upp dig på att bli världsförälder eller vad det nu kan vara men du är en hyfsat trevlig människa bara.

 

Kommentarer

 1. Hej

  Jag brukar prata mycket med folk när jag kommer på nåt som du. Varför inte säga det när man väl tänker det.. bortslösad tanke annars haha nej men man får ut extremt mycket av att uttrycka sig. Fått d flesta jobb o bostäder av att prata m främlingar. 50 /50 av sociala livet kmr från främlingar/ människor man redan känner. Tror det är bra för hälsan att inte ignorera alla människor runt om en, vissa kan man dock ignorera med goda resultat. Iallafall oavsätt så är det kul att se olika reaktioner på mänsklig interaktion. Men ja, som skrivet, folk kan tro man har nån dold agenda när man säger hej på sin arbetstid

 2. Vetvaddugör

  Problemet med ditt resonemang är när du står och ”demar” a.k.a. står och försöker pracka på oönskade ting till människor, är att du har en dold agenda med ditt till synes ”trevliga hej”. Ditt mål är att försöka suga in människor med din falska trvlighet till att köpa dina produkter så att du kan tjäna pengar på icke ont anande människor. Det enklaste sättet att bli då av med icke önskade säljare som dig är att inte låtsas om er.

  1. Hugo Rosas
   Hugo Rosas

   Nu läste du inte riktigt, va? Man kan ju säga hej/ge en nick och gå vidare. Uppmärksamma människan bakom säljet utan för den sakens skull köpa.

 3. J+

  Håller med dig om att man ska hälsa o herregud vad människor kan bli. Men det roligaste jag varit m om när jag blir glad att se er i min butik. Skiner upp som en sol o säger hej till er kille o säger hej men tro inte att jag får ngt hej tillbaka så jag tar en mugg o går därifrån o tänker, fan jag måste vara riktigt ful 🙈😂. O näpp tänker inte avslöja vilken stad jag bor för jag vill inte att han ska få skäll. Han va nog helt slut kraken 😴. Men helt klart så borde vi bli mer glada mot varandra!!

  1. Hugo Rosas
   Hugo Rosas

   Aj aj aj, det där var inte musik för mina öron. All demopersonal ska vara trevlig oavsett om det är i början av skiftet eller slutet. Tack för att du sa till och kul att du blir glad av att se oss i din butik!

 4. Anilorak

  Håller med! Hur länge brukar ni stå och dema ungefär förresten? =) Har lyckats missa alla gånger ni varit i Malmö (bor där) och/eller kommit försent till butikerna… Förstår såklart att det skiftar hur länge ni brukar stå, men har ni någon ungefärlig tid som de brukar vara? =)

 5. Malin

  Håller helt med. Jag försöker tänka på att alltid hälsa på t ex personen i kassan på ICA; pratar inte i mobilen medan jag betalar mm. MEN! Dessa försäljare som står utanför affärerna, och nu menar jag inte dig som står och demar bara… men framför allt mobilabonnemangsförsäljare. Jag får rysningar. Jag vågar ärligt talat inte titta på dom, än mindre säga hej. En del verkligen klamrar sig fast och man blir inte av med dom!! Dom kan vara så jäkla på…. så ta det inte personligt, det är mobilförsäljarnas fel att folk är ignoranta och inte hejar 🙂

 6. E

  Brukar oftast hälsa. Dock kan det vara jobbigt att hälsa på telefonförsäljare (såna som ska sälja mobiler och abonnemang i sån där monter i varuhus) eller nått för dem tror alltid att man vill köpa bara man hälsar. Iaf har jag råkat ut för det. Annars tycker jag det är en självklarhet att säga hej om någon hejar.

 7. Haifa

  Håller med dig helt ,gick förbi Våran granne jag hälsade glatt,föräldrar låsas att de ej hörde men deras två åringen sa med en stor smile Heeeeejj

 8. Jenny

  Håller verkligen med dig! Jobbar i kassan i butik och säger självklart alltid hej till kunderna men många som inte hälsar tillbaka..

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.