Allmänt

Grattis Leo

Idag för ett år sedan. Vet ni vad som hände då?

Leonores föddes. Tänk att det redan har gått ett år från den där natten när vi var tvungna att åka i ilfart till BB stockholm. Paula ville föda i hallen, i bilen, på parkeringen och i hissen på väg upp till BB. Tur att hon höll sig, jag hade nog inte grejat en hissförlossning.

När vi väl kom in gick allt fort. Det tog bara några timmar innan hon var här, innan hon låg i min famn. Lilla Leonore, eller stora då, hon vägde 4kg, stor som en vattenmelon.

Nu, ett år senare så går hon, hon säger mamma och pappa och det känns som hon alltid har varit med. Jag kommer ihåg att jag var livrädd inför Leonores förlossning. Jag ställde många frågor till mig själv. Kommer jag klara av två barn? Kommer jag kunna älska ett annat barn lika mycket som jag älskar Molly? Kommer mitt liv ta helt slut nu? Ett barn var ju ok, men två?

Såhär med svaret i hand kan jag nu skratta åt min rädsla jag kände då. Kärleken är precis lika naturlig med Leonore som den alltid har varit med Molly, och att klara av två barn. Klarar man ett barn så klarar man två, rutinerna finns redan. Det var någon som sa till mig att omställningen från ett till två barn är större än från noll till ett barn. Kanske första veckan, men sen är det fan ingen skillnad på ett och två. Jag skulle nästan säga att det mesta blir bättre med två. Jag och Paula tjafsar inte om vem som ska vara barnfri längre. Nu har vi varsin och så är det bara. Våra tjafs nu för tiden handlar mer om vilket namn den tredje ska ha.

Jag kom av mig lite, egentligen ville jag bara berätta att Leonore fyller ett år idag och önska henne ett stort grattis. Det blir lite svårt att fira henne härifrån, men jag är övertygad om att hon bli firad av sina mor och farföräldrar.

Det krävdes två missfall och en jävla massa frustration, men såhär i efterhand kan man säga att du var värd det. Lätt.

Kommentarer

  1. J

    Det är så märkligt, jag var helt förkrossad över mina missfall, men nu efteråt med två skatter som resultat, är det just dessa flickor som jag skulle ha, och de kunde komma till mig pga mina missfall. Jag kan ju inte tänka mig några andra än just dessa två. Det är en stor tröst faktiskt. Fina flickor ni har!

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.