AllmäntCrossfitFamiljeliv

Gotland +

Med lite bättre väder hade det varit ännu finare men vi gör det bästa av situationen och åker runt en hel del. I dagarna var vi vid ett ställe som heter Djupvik. Bra mat och värsting utsikt. Vi har varit vid en helt värdelös farm, vid några fina caféer och igår besökte vi kneippbyn som var drömmen för barnen. Molly fick äntligen träffa Pippi.

Annars har jag kommit på att semester är ganska svårt när man har barn och egna intressen. Mina och Paulas konflikter under semestern grundar sig till 99% på att jag tränar, Paula får ta det största ansvaret och jag tar inte med tillräckligt intiativ när det gäller Molly.

I ett förhållande gäller det att ge och ta. Jag hatar att bråka men ibland är det oundvikligt. Paula vägrar förstå att mina behov kommer före hennes 😉

Jag tycker Paula blir grinig för småsaker och inte är tillräckligt tydlig och Paula tycker att hon är min mamma och att jag är egoistisk ibland.

Det enda jag begär är klarhet. Dom flesta tjejer tror att vi män kan läsa tankar. Om vi inte kan göra 2 saker samtidigt kan vi knappast läsa tankar.

”Men du borde fatta” brukar Paula säga. Nej jag fattar inte, för då hade jag sagt något.

Vill jag inte att Paula åker iväg, eller sover, eller vad som helst så säger jag det. Jag antar inte att hon förstår genom att jag är tyst och ”sur”.

Sedan kan jag rekommendera alla killar att inte somna när ni skall prata ut med era tjejer (utan att ni vet det). Dom glömmer inte problemet under natten som vi gör.

Män och kvinnor besitter olika egenskaper och det är ju tur. Annars skulle det aldrig funka.

För er som inte är intresserade av relationsproblem och tips:

Min träning går bra och i förrgår satte jag för första gången en dubbel frivändning på 140kg. Sånt gör mig och Molly glad.

”Molly pappa tark” brukar hon säga.

Kommentarer

 1. Anna

  Tycker att det är lite tråkigt att du generaliserar så med kvinnor och män och att vissa förmågor och beteenden tillskrivs det ena könet… så ser det ut hos er, i er relation, inte i allas relationer och inte alla människor.

 2. Lina

  Hahaha det här är så roligt att läsa för jag och min kille bråkar exakt likadant – jag blir skitsur och tyst, och tycker att han ska förstå varför.. dock har jag lagt till med att jag går och diskar (läs: slamrar och slår med vårt vardagsporslin allt jag har) om han ändå intr fattade att jag var skitarg. Haha den brukar alltid gå hem! Sen har jag själv märkt att vi måste prata ut samma dag (helst, om det går….) för han har också förmågan att glömma alltihop något dag senare vilket ju alltid försvårar då jag gärna går och funderar någon dag innan jag vill diskutera igenom och hitta en lösning…. 😛 Haha, tur man kan förändras! Jag har faktiskt lärt mej att försöka säga direkt och rakt på vad jag känner, men det är faktiskt mest för min egen skull…

 3. Sofia

  Håller med Angelica, så oskönt inlägg!

  Du generaliserar way too much! ”De flesta tjejer” ”Vi killar” , alltså njaa. Tala för dig själv.

 4. Emma

  Hugo, kan du inte ge tips på vad som funkar absolut bäst för dig som inte alltid ser att det behöver städas, fixas, planeras, umgås osv? Vad kan man som partner göra för att mannen (som det oftast verkar vara) ska göra lika mycket som kvinnan? Funkar tjat, är det en bra lösning? Och kan du på något sätt lära dig av tjatet och och göra saker på automatik eller krävs det tjat/bråk för att du ska förstå? Tycker du att vi kvinnor för höga ambitioner och egentligen borde chilla mer som ni män gör? (generaliserar satan här, men du hajar vad jag menar!) Alla förklaringar och tips uppskattas! 🙂

 5. Sara

  Haha jag dör det sär låter precis som mig och min man! Min Karl tränar 2 pass per dag och vi har en dotter på 1 år! Jag vill att han är mer med oss men förstår att hans intresse är träningen. Å jag år precis likadan, jag blir tyst och sur och tycker han borde förstå och fråga vad det är för fel! Men även när han frågar så säger jag inget

 6. Ylva

  Här kommer ett konkret tips: när du ser pulkan vid frukostbordet så säger du: ”Idag skulle jag vilja hinna med det här och det här, vad vill du hinna med?”. All tid som du spenderar ifrån familjen, lika mycket tid ska Paula ha att göra SINA saker på, så om du tränar två timmar så innebär det att pulkan ska ha rätt till lika mycket tid utan ansvar för molly. Kanske vill hon ändå vara med er, men hon ska bara softa och du ska se till att Molly är klädd, får mat och går på pottan osv. Det är mycket enkel matematik.

  Heja, heja!

 7. Diana (La Madre)

  ha ha skön du är, ironi. Nä men ärligt, det låter ju som typ allas problem med barn och familj. Just you wait, snart kommer nr 2, då ställer vi mammor lite mer krav och du får verkligen en prövning på vad träningen betyder för dig och vad familjen är för något.. Min man är galet (var) beroende av träning. Han har tränat sedan han var 11 år. Allt möjligt. Men med två barn så kan han inte bara jobba och sen träna efter utan måste avlasta lite, umgås med sina barn, ta nattningen ibland, JAG kan inte göra allt, även om jag gör det mesta.

  Men men det tar ett tag tills man lyckas pussla ihop allt och lista ut ett sätt som funkar för varje familj. 😉
  Men vissa saker tycker även jag att MÄN BORDE KUNNA FATTA!!! 🙂

 8. michaela

  Antar att du är ironisk Hugo när du skriver att Paula vägrar förstå att dina behov kommer före hennes!? Om inte så låter du som världens mansgris

 9. Petra

  Härliga bilder! Man ser vilken härlig energi Molly har. Gulligt att hon säger att du är ”tark”.. Ett tips på en bok: Män är från Mars, kvinnor är från Venus.:-)

 10. Peter

  Men vafan skärp dig nu Hugo. Sluta skyll ert extremt ojämställda familjeliv på att män och kvinnor är olika och lös problemet istället.

 11. Lina

  Haha åh jag känner såå igen mig. I Paula! :p Typ som nu när Mumin kära man sitter och pillar med sina förbannade datorer (hans jobb, intresse och hobby) medan jag tycker att han kan vara mer initiativtagande gällande mig och vår dotter… Jaja. Man kan inte få allt, eller i alla fall inte det, för har det inte gått efter 8 år och hur många bråk som helst om det så lär det inte gå nu heller… Vi är helt enkelt olika, vi tjejer och killar.

  Tack för bra blogg!

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.