AllmäntFamiljeliv

Fråga

Har du någon gång varit tjock/mullig eller har du alltid varit vältränad?

Jag var knubbig från att jag var 6 till 12. Pappa har alltid proppat i mig mycket mat och sa att det var enda vägen till att bli stor och stark. Som 12 åring fick jag en frukost som såg ut såhär: 3 hembakade mackor, havregrynsgröt med hemmagjord lingonsylt, O’boy och 3 ägg i kopp. Allt fick jag på sängen innan pappa drog och jobbade, varför jag fick det på sängen berodde på att pappa inte trodde jag åt frukost om han inte gjorde den åt mig.

Gröten åkte rakt ner i toaletten, varje dag!
Ena mackan gav jag till vår hund och äggen åt jag upp.

I vilket fall som helst har jag alltid ätit mycket och mellan 6-12 år var jag knubbig. Dock var jag stark som fan tack vare all mat och jag var större än dom flesta i min ålder. Det här är typ i 5an och 6an:

När jag var 12 år började Hockeyn bli seriös och vi skulle köra vår första sommar med fysträning. 4 dagar i veckan hela sommaren och för att se om vi blivit bättre så började sommaren med fystester och sedan avslutades sommaren med samma tester. Under den sommaren tog det typ ett halvt fyspass och sedan var allt fett som någonsin funnits på min kropp bortblåst.

Vid 14 års ålder började jag styrketräna. Vi hade en tränare som trodde lite extra på några av oss i hans lag och några kvällar i veckan kom han och hämtade oss för att köra specialträning. När jag var 15 år vägde jag närmare 70 kilo.

Det var egentligen när jag la av med hockeyn för några år sedan som jag för första gången sedan barnsben hade några månader utan träning. Det var mycket fest, mycket skit och ingen struktur i livet. Sen träffade jag Pulkan, jag (hon) fick ordning på mig själv och jag satte igång med träningen igen.

Sedan blev Paula gravid och vad som hände då har jag ingen aning om. Jag tappade all motivation som någonsin har funnits och jag tror fan inte att jag tränade mer än någon gång under Paulas graviditet. Det syns när jag kollar tillbaka på bilder, 90 kg vägde jag in på då och det var inte mycket synliga muskler på den kroppen.

Molly kom och jag insåg ganska fort att jag måste föregå med gott exempel. Jag drog igång med träningen och sedan dess har det varit stenhårt. Idag, 2 år senare så förbereder jag mig för EM i crossfit.

Så för att svara på frågan. Jag var mullig mellan 6-12 år och sedan när Paula var gravid, annars har jag alltid varit vältränad. Egentligen var jag vältränad när jag var 6-12 år också, bara att jag hade lite mage, haka och kinder =)

Här är en bra bild på mig när Paula var gravid.. Eller jag kan inte lägga ut den.

Kommentarer

 1. Sara

  Jag har inte alltid varit vältränad. Fram till 15 år var jag en liten knubbis också. När jag var ungefär 16 år började jag hitta min passion i träning, styrka och framförallt löpningen.

  Idag är jag i bättre form än någonsin, kanske för att jag tränar inför sthlm Marathon men jag har en god kondition och älskar att utmana kroppen. När andra ger upp och känner att de inte orkar mer, kör jag lite extra för jag älskar känslan av att man faktiskt kan mer än man tror.

  Du är en kämpe Hugo och jag blir så inspirerad av din resa under dessa två år. Varje gång det regnar, blåser, snöar och jag bara inte vill ut och springa så tänker jag på dig och dina jävla (!) proteinshakes, haha. Jag menar, klarar du det, så klarar väl jag det 😉

 2. Nattis

  Jooo våga lägg ut den bilden oxo! 😉
  Det sägs ju att killar blir sympatigravida, alltså oxo käkar för två när damen är gravid 😉

  Nä men kul att läsa såna här inlägg! Man ser ju ofta att annars går spikrakt uppåt för dig och glömmer bort bakgrund lite 🙂

  Ha det gott!

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.