Dagens fråga

En helg utöver det vanliga!

HUGO! eller dina läsare! I need tips. En Skånebrud som ska bjussa sin man på 30 års weekend till Stockholm. Var ska man bo? Rekommendera gärna hotell. Var ska man äta? Och vad ska vi göra? Gärna något utöver de vanliga eftersom de blir 30 års galej!

BO
Om jag vore du skulle jag boka sviten på Elite Plaza, då bor ni riktigt lyxigt mitt i smeten och har nära till typ allt. Inget säger ”utöver de vanliga” som att ha en svit för en helg. Om din snubbe är friluftstypen kanske Scandic Downtown Camper kan va något, cool inredning, du kan låna cyklar m.m., riktigt bra frukostbuffé och spaavdelning på taket. Sen finns ju Scandic Haymarket som ligger på Hötorget i gamla PUBhuset också. Också riktigt trevligt!

ÄTA 
Det här är min bästa punkt för käket gör allt. Man kan ha det svintråkigt men så länge man får riktigt god mat blir det bra ändå. Så satsa på käket. Vill ni köra på italiensk mat så glider ni ner på söder och går antingen till O’Pizzicato eller Pane Vino. Båda ställena har klassisk italiensk mat som är riktigt god och man blir mätt på. Kurrar magen mer efter en stadig köttbit drar ni till Kungsholmen och beställer in finfina kötträtter på AG – om din snubbe är en typisk snubbe som älskar kött kommer han vara i himlen här. Om det är asiatiskt som lockar så röstar jag för att ni styr kosan mot Stureplan och går till Tako. Gillar ni lite mer tapasupplägg med smårätter (utan att dom för den sakens skull behöver vara spanska) rekommenderar jag Jim&Jacob i Vasastan. Sen tycker jag självklart ni ska ta en sväng utanför tullarna och besöka Liljeholmskajen där ni kan trycka varsin riktigt bra burgare på Brödernas.

GÖRA 
Här är ju lite svårt att tipsa när man inte vet vad ni gillar. Är ju lite nördig så rekommenderar att köra ett pass på Crossfit Nordic såklart 😜 Om ni tränar samtidigt som mig kan vi lyfta lite ihop. Om ni skulle fråga Pulkan skulle hon propsa på att ni borde köra Escape Stories också, ni är ju iof bara 2 men tror man kan vara fler som inte känner varandra i ett lag så då får ni kanske nya vänner på köpet. Gå och drick drinkar på Bank Hotel kanske? Checka in på spaavdelningen på något av hotellen som har takpool (Downtown Camper och Clarion Sign vet jag har). Annars kan ni ju ta dagarna lite som det kommer, dra en promenad i Gamla stan (gå in i smågränderna och gå inte längst med turiststråket) eller på Djurgården om det är fint väder. Gå in på något museum om ni gillar sånt (fråga mig inte om tips där). Kolla in nån teater på Dramaten eller stadsteatern. Svårt att ge konkreta tips när man inte vet vem det är man tipsar för 😜 Men kanske kan några läsare ge fler tips bland kommentarerna?

p.s Har tyvärr inte fått spons på att nämna något av dom här ställena utan dom kommer direkt från hjärnbanken. 

Kommentarer

  1. Sandra Augustinson

    Jag brukar besöka Sthlm ibland då jag bor i Strängnäs, jag har en favoritrestaurang som heter restauranglondon som ligger på Bryggargatan 2 typ vid Drottninggatan, de har så god mat plus att det inte är så dyrt, serveringen är jättebra och de har så goda kötträtter där. Tips tips!

    Sen kan jag rekommendera Drottninghof Grill och bar som ligger på Drottninggatan 67, jag åt en så god lax där förrförra sommaren när jag var där med min sambo. Jag skulle verkligen vilja äta där igen, så ett stort tips!

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.